Svečano dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim športašima grada Šibenika za 2009. godinu

08.02.2010, 14:53   /   Ispiši članak

U organizaciji Športske zajednice Grada Šibenika, danas je u Gradskoj vijećnici održana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim sportašima, klubovima, trenerima, perspektivnim sportašima, zaslužnim športskim djelatnicima, športskim izvjestiteljima, kao i institucijama i gospodarstvenicima koji pomažu šibenski šport. Svečanosti su nazočili šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegov zamjenik Željko Šimunac, koji su ujedno uz gradonačelnika Županovića i zamjenika gradonačelnika Baranovića uručili nagrade športašima. Župan Pauk je čestitao svim nagrađenima, te istaknuo da je Šibenik grad športa iz kojeg su potekla svjetski poznata športska imena. U ime domaćina nazočne je pozdravio predsjednik Športske zajednice Grada Šibenika Nenad Bubrić, a  prigodnim riječima obratili su se i biskup šibenski mons. Ante Ivas i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović Za najuspješnijeg športaša Grada Šibenika proglašen je Ermin Zec, nogometaš NK Šibenik, a najuspješnija športašica je Marta Čakić, košarkašica KK „Šibenik Jolly“.

Drugo mjesto u kategoriji športašice grada pripalo je Katarini Anđelić, VK „Viktorija“, a treće Ivi Mikulandra, Gimnastički klub „Šibenik“.Drugo mjesto u kategoriji športaša grada pripalo je Niki Bujasu, veslaču kluba „Krka“,a treće mjesto dijele Andrija Vlahović i Ivan Jukić, vaterpolisti VK „Šibenik NCP“. U kategoriji ženski sastav dobitnici su: 1. mjesto Košarkaški klub „Šibenik Jolly“, 2. mjesto Vaterpolo klub „Viktorija“ i 3. mjesto Veslački klub „Krka“. Od muške momčadi 1. mjesto pripalo je HNK „Šibenik“, 2. mjesto Vaterpolski klub „Šibenik NCP“ i 3. mjesto Boćarskom klubu „Solaris“.  Najboljim trenerom u 2009. godini proglašen je Ivica Tucak, trener Vaterpolskog kluba „Šibenik NCP“. Drugo mjesto pripalo je Branku Klisoviću treneru Košarkaškog kluba „Dražen Petrović“, a treće Mariu Ćaleta, treneru Vaterpolskog kluba „Viktoria“. Posthumno je nagrađen Bore Baošić, Plivački klub Šibenik, a zaslužni športski djelatnici proglašeni su Joško Šupe, košarka i Ante Bulat, šah. Posebno priznanje dobili su Nautički centar Prgin, Jadranska banka d.d. i Nacionalni park Krka zaslužni za sponzoriranje šibenskog športa. Novinarki Ivani Jurica, pripalo je priznanje za najbolju športsku izvjestiteljicu, a posebno priznanje za športsko dostignuće pripalo je Andrei Brajković, Kick boxing klub Dalmatino. Ivančica Jakoliš, trenerica gimnastičkog kluba Šibenik, Danira Tepić, trenerica plivačkog kluba Šibenik i Zoran Huljev, trener kick boxing Dalmatino dobili su posebno priznanje za rad s mladima, dok je Duško Klisović kao direktor organizacijskog odbora dobio posebno priznanje. Perspektivnim sportašima, njih 44-ero, dodijeljena su priznanja kao poticaj za daljnji rad i postizanje dobrih športskih rezultata. U ime dobitnika nagrada i priznanja, zahvalu je uputio Dražen Crnogaća,  predsjednik Veslačkog kluba Krka, koji je pozvao mlade športaše da potaknu svoje prijatelje da se uključe u šport.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Šesti sastanak Vlade RH i župana: Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom i regionalnom samoupravom

Zadarska županija bila je domaćin šestog sastanka Vlade Republike Hrvatske i župana, održanog u petak 14. lipnja na Sveučilištu u Zadru.
14.06.2019, 23:45

Šibensko-kninski župan Goran Pauk: Revitalizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante naš je životni projekt

Novinari ekskluzivno zavirili unutar zidina ponosnog morskog čuvara Šibenika UNESCO-ov biser će biti moguće posjetiti nakon subote
13.06.2019, 17:46

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije

Priča o sustavu gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije započela je još 2007. godine kada je Šibensko-kninska županija, kao županijski koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta uspostave Centra za gospodarenje otpadom, potpisala s gradovima i općinama na području županije Glavni sporazum o regionalnom-županijskom centru za gospodarenje otpadom - Bikarac.
13.06.2019, 17:01