Svečano dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim športašima grada Šibenika za 2009. godinu

08.02.2010, 14:53   /   Ispiši članak

U organizaciji Športske zajednice Grada Šibenika, danas je u Gradskoj vijećnici održana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim sportašima, klubovima, trenerima, perspektivnim sportašima, zaslužnim športskim djelatnicima, športskim izvjestiteljima, kao i institucijama i gospodarstvenicima koji pomažu šibenski šport. Svečanosti su nazočili šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegov zamjenik Željko Šimunac, koji su ujedno uz gradonačelnika Županovića i zamjenika gradonačelnika Baranovića uručili nagrade športašima. Župan Pauk je čestitao svim nagrađenima, te istaknuo da je Šibenik grad športa iz kojeg su potekla svjetski poznata športska imena. U ime domaćina nazočne je pozdravio predsjednik Športske zajednice Grada Šibenika Nenad Bubrić, a  prigodnim riječima obratili su se i biskup šibenski mons. Ante Ivas i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović Za najuspješnijeg športaša Grada Šibenika proglašen je Ermin Zec, nogometaš NK Šibenik, a najuspješnija športašica je Marta Čakić, košarkašica KK „Šibenik Jolly“.

Drugo mjesto u kategoriji športašice grada pripalo je Katarini Anđelić, VK „Viktorija“, a treće Ivi Mikulandra, Gimnastički klub „Šibenik“.Drugo mjesto u kategoriji športaša grada pripalo je Niki Bujasu, veslaču kluba „Krka“,a treće mjesto dijele Andrija Vlahović i Ivan Jukić, vaterpolisti VK „Šibenik NCP“. U kategoriji ženski sastav dobitnici su: 1. mjesto Košarkaški klub „Šibenik Jolly“, 2. mjesto Vaterpolo klub „Viktorija“ i 3. mjesto Veslački klub „Krka“. Od muške momčadi 1. mjesto pripalo je HNK „Šibenik“, 2. mjesto Vaterpolski klub „Šibenik NCP“ i 3. mjesto Boćarskom klubu „Solaris“.  Najboljim trenerom u 2009. godini proglašen je Ivica Tucak, trener Vaterpolskog kluba „Šibenik NCP“. Drugo mjesto pripalo je Branku Klisoviću treneru Košarkaškog kluba „Dražen Petrović“, a treće Mariu Ćaleta, treneru Vaterpolskog kluba „Viktoria“. Posthumno je nagrađen Bore Baošić, Plivački klub Šibenik, a zaslužni športski djelatnici proglašeni su Joško Šupe, košarka i Ante Bulat, šah. Posebno priznanje dobili su Nautički centar Prgin, Jadranska banka d.d. i Nacionalni park Krka zaslužni za sponzoriranje šibenskog športa. Novinarki Ivani Jurica, pripalo je priznanje za najbolju športsku izvjestiteljicu, a posebno priznanje za športsko dostignuće pripalo je Andrei Brajković, Kick boxing klub Dalmatino. Ivančica Jakoliš, trenerica gimnastičkog kluba Šibenik, Danira Tepić, trenerica plivačkog kluba Šibenik i Zoran Huljev, trener kick boxing Dalmatino dobili su posebno priznanje za rad s mladima, dok je Duško Klisović kao direktor organizacijskog odbora dobio posebno priznanje. Perspektivnim sportašima, njih 44-ero, dodijeljena su priznanja kao poticaj za daljnji rad i postizanje dobrih športskih rezultata. U ime dobitnika nagrada i priznanja, zahvalu je uputio Dražen Crnogaća,  predsjednik Veslačkog kluba Krka, koji je pozvao mlade športaše da potaknu svoje prijatelje da se uključe u šport.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06