Svečani prijam učenika koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima

28.06.2019, 13:07   /   Ispiši članak

Danas je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić primila učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su postigli najbolje rezultate na državnim i regionalnim školskim natjecanjima u školskoj godini 2018./2019., te im je tom prigodom uručila prigodne poklone i priznanja.

Svečanosti su prisustvovali i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Diana Ercegović, te ravnatelji, profesori, mentori i roditelji učenika.

„Sudjelovanje učenika u izvannastavnim aktivnostima najbolja su prevencija protiv društveno neprihvatljivog ponašanja i svrha im je da omoguće učenicima iskazivanje i ostvarivanje njihovih posebnih zanimanja i sklonosti, te su oblik rada koji obogaćuje život svake škole.“ kazala je zamjenica župana Puljić u svom prigodnom obraćanju čestitavši pritom učenicima, profesorima, mentorima i roditeljima na postignutom uspjehu. Zamjenica župana poželjela je učenicima još mnogo dobrih rezultata u stjecanju novih znanja i vještina, a mentorima uspješan daljnji stručni i stvaralački rad.

Radi uspješnih rezultata na državnom natjecanju srednjih škola, nagrađeni su slijedeći učenici i njihovi mentori: Petar Slavić, Miodrag Momić, Ivo Komarac, učenici SŠ Kralja Zvonimira Knin, te njihovi mentori Ante Duilo i Zdravko Čupković za izradu solarnog automobila, učenica Turističko – ugostiteljske škole Nikolina Radić i njezina mentorica profesorica Višnja Juras za osvajanje 3. mjesta na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, Luka Rak, učenik Gimnazije Antuna Vrančića, te njegova mentorica Nives Triva za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz logike, Kristian Radaš, učenik Prometno – tehničke škole Šibenik i njegov mentor Zvonimir Štrkalj za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz područja prometne tehnologije.

Nina Lucia Perina i Tedi Trkulja, učenici Srednje glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku nagrađeni su zajedno sa svojom mentoricom Vanjom Bošnjak za osvajanje 1. mjesta na državnom natjecanju kao komorni duo sastav. Domagoj Žokalj i Marija Vuletić, također učenici Srednje glazbene škole Ivana Lukačića, uz svoju mentoricu Miru Grujić nagrađeni su radi osvajanja 2. mjesta na državnom natjecanju iz solfeggia, dok je Marija Gulam, također iz solfeggia, osvojila 3. mjesto.

Ekipa učenika Srednje škole Ivana Meštrovića u sastavu Ivan Elez, Iva Čupić, Antonija Čulina i Mario Pijuk na čelu sa svojom mentoricom Veronikom Kosor osvojili su 2. mjesto na državnom natjecanju iz vjeronauka.

Učenik Luka Slipac iz Tehničke škole Šibenik uz podršku svoje mentorice Nade Bašelović osvojio je 3. mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika. Klara Jurić, učenica Gimnazije Antuna Vrančića nagrađena je uz svoju mentoricu profesoricu Nataliju Hobar za osvajanje 3. mjesta na državnom natjecanju iz područja kemije. Učenica Sara Erceg iz Medicinske škole u Šibeniku, kao i njezina mentorica Silvija Petković, nagrađene su za osvajanje 3. mjesta na državnom natjecanju iz područja zdravstvene njege.

Za osvajanje 1. mjesta na regionalnom natjecanju srednjih škola iz područja kozmetičke njege, nagrađene su učenica Dorotea Vukičević i njezina mentorica Ivana Labor.

Radi uspješnih rezultata na državnom natjecanju osnovnih škola nagrađeno je ukupno 4 učenika i njihovi mentori, i to: Ela Grubišić i Dorian Zovko i njihova mentorica Ivana Rupić iz OŠ Jurja Šižgorića za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz područja filmskog stvaralaštva, Petar Nakić i mentorica Dijana Mikšić Labura iz OŠ Jurja Dalmatinca za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, učenik Luka Sunara i mentorica Miranda Marinović iz OŠ Jurja Dalmatinca za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz povijesti, te Antea Mileta i mentorica Anamarija Bogdanović iz OŠ Jurja Dalmatinca za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz suvremenog plesa.

U ime mentora prigodnu riječ uputio je profesor u Srednjoj školi Kralja Zvonimira u Kninu, Ante Duilo.

Svečanost su uveličali nastupi učenika Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik: Petar Vlaić na gitari, komorni duo sastav, Nina Lucia Perina na violončelu i Tedi Trkulja na klaviru ujedno dobitnici drugog mjesta na državnom natjecanju, te vokalni nastup Nade Tomice Klišanin uz klavirsku pratnju profesorice Jelene Barbača.

  FOTO GALERIJA: Svečani prijam učenika koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima

  28.06.2019 13:14  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.
21.10.2019, 15:03

U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je danas u Kninu radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima Šibensko-kninske županije.
18.10.2019, 16:36

Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.
18.10.2019, 09:02