Stručni skup „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“

Stručni skup „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“

15.09.2017, 13:44   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio je sudionike državnog stručnog skupa „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“ za psihologe koji rade u odgojno-obrazovnim ustanova.

„Želim istaknuti kako je Šibensko – kninska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola na svome području  osigurala iznos od 6.523.459,20 kuna  iz kojeg će se u šk. god. 2017./2018.  financirati 36 pomoćnika u nastavi za 38 učenika s teškoćama u razvoju“- kazao je zamjenik župana Nikola Blažević, te poželio svim sudionicima puno uspjeha u daljnjem radu  i ugodan boravak u Šibensko-kninskoj županiji.

Cilj ovog skupa je izdvojiti primjere kvalitetnog profesionalnog rada s učenicima s posebnim potrebama, analizirati metodološke pristupe u radu s djecom i učenicima s posebnim potrebama, upoznati suvremene pristupe u poučavanju učenika, izabrati efikasne strategije unaprjeđivanja rada s djecom implementirati modele dodatnog rada s darovitim učenicima, oblikovati dopunske programe za rad s djecom s teškoćama u razvoju, integrirati elemente i kriterije procjene učenika s posebnim potrebama, odabrati psihodijagnostički instrumentarij primjenljiv za pojedine skupine učenika, prepoznati i analizirati razine i ključne odrednice interakcija među dionicima, razlikovati profesionalnu i osobnu ulogu psihologa kao medijatora, prikazati primjere dobre prakse - implementacije modela rada, multidisciplinarnost i transdisciplinarnost u radu djecom, učenicima

Na stručnom skupu sudjeluju stručni suradnici psiholozi i nastavnici psihologije iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, te viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, a skup je okupio 280 sudionika uz interdisciplinarnu zastupljenost predavača. U tri dana održavanja stručnog skupa ( 14.-16. rujna u Solarisu) održavaju se razna predavanja, prezentacije, radionice, okrugli stolove, individualni i grupni rad gdje će sudionici razmjenjivati dosadašnja i prikupljati nova znanja i iskustva.

  FOTO GALERIJA: Stručni skup „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“

  15.09.2017 13:48  

  Ključne riječi:   Agencija za odgoj i obrazovanje / Nikola Blažević / Stručni skup

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša i logora Knin i prve razmjene logoraša kod Tepljuha

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora kao spomen na prvu razmjenu zatočenika u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine, kojom prilikom je pušteno na slobodu 54 hrvatska vojnika i policajca. Bila je to još jedna prigoda da se bivši logoraši susretnu i odaju počast stradalima te se prisjete kalvarije koju su prošli u kninskim zatvorima.
14.08.2018, 13:57

Uz vatromet i zabavu otvoreno 4. međunarodno ribolovno natjecanje „TUNA FEVER –ROGOZNICA 2018“

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić sinoć je u Rogoznici svečano otvorio četvrto po redu međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big Game ribolovu pod nazivom „TUNA FIVER –ROGOZNICA 2018“.
09.08.2018, 08:36

Potpisan ugovor o suradnji s predstavnicima županijskih savjeta mladih

Hrvatska zajednica županija je u srpnju potpisala Ugovor o suradnji s predstavnicima Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske kako bi se intenzivirala suradnja jedinica regionalne samouprave i mladih.
08.08.2018, 08:00