Stručni skup „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“

15.09.2017, 13:44   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio je sudionike državnog stručnog skupa „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“ za psihologe koji rade u odgojno-obrazovnim ustanova.

„Želim istaknuti kako je Šibensko – kninska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola na svome području  osigurala iznos od 6.523.459,20 kuna  iz kojeg će se u šk. god. 2017./2018.  financirati 36 pomoćnika u nastavi za 38 učenika s teškoćama u razvoju“- kazao je zamjenik župana Nikola Blažević, te poželio svim sudionicima puno uspjeha u daljnjem radu  i ugodan boravak u Šibensko-kninskoj županiji.

Cilj ovog skupa je izdvojiti primjere kvalitetnog profesionalnog rada s učenicima s posebnim potrebama, analizirati metodološke pristupe u radu s djecom i učenicima s posebnim potrebama, upoznati suvremene pristupe u poučavanju učenika, izabrati efikasne strategije unaprjeđivanja rada s djecom implementirati modele dodatnog rada s darovitim učenicima, oblikovati dopunske programe za rad s djecom s teškoćama u razvoju, integrirati elemente i kriterije procjene učenika s posebnim potrebama, odabrati psihodijagnostički instrumentarij primjenljiv za pojedine skupine učenika, prepoznati i analizirati razine i ključne odrednice interakcija među dionicima, razlikovati profesionalnu i osobnu ulogu psihologa kao medijatora, prikazati primjere dobre prakse - implementacije modela rada, multidisciplinarnost i transdisciplinarnost u radu djecom, učenicima

Na stručnom skupu sudjeluju stručni suradnici psiholozi i nastavnici psihologije iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, te viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, a skup je okupio 280 sudionika uz interdisciplinarnu zastupljenost predavača. U tri dana održavanja stručnog skupa ( 14.-16. rujna u Solarisu) održavaju se razna predavanja, prezentacije, radionice, okrugli stolove, individualni i grupni rad gdje će sudionici razmjenjivati dosadašnja i prikupljati nova znanja i iskustva.

  FOTO GALERIJA: Stručni skup „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“

  15.09.2017 13:48  

  Ključne riječi:   Agencija za odgoj i obrazovanje / Nikola Blažević / Stručni skup

 Pogledajte još vijesti:

Prometno-tehnička škola Šibenik dobila novi kamion za obuku učenika - budućih vozača

Ključeve teretnog vozila marke Renault D12 LOW P4x2 210 Euro6, kojeg će koristiti učenici Prometno-tehničke škole Šibenik, uručio je župan Goran Pauk ravnatelju Prometno-tehničke škole dr. sc. Zdravku Peranu.
prije 12 sata

Sastanak hrvatskog izaslanstva s tajnikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe

Uoči drugog dana plenarnog zasjedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe koje se do petka održava u Strasbourgu, hrvatsko izaslanstvo je održalo sastanak s glavnim tajnikom Kongresa Andreasom Kieferom.
20.10.2017, 08:21

Župan Pauk na 33. plenarnoj sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe

Uvodnim obraćanjem predsjednice Gudrun Mosler-Törnström u Strasbourgu je započelo 33. zasjedanje Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe. „Prije godinu dana kada sam odabrana za predsjednicu, posebno sam istaknula važnost konstantne borbe za temeljne vrijednosti Kongresa – vladavinu prava, demokracije i ljudskih prava.“, istaknula je i dodala kako se Europa neprestano suočava s ozbiljnim prijetnjama poput populizma, sebičnosti, intolerancije, nacionalizma te ekstremističkog nasilja koje može dovesti do destabilizacije demokratske kulture u našem društvu. „Suočeni s ovim izazovima naš Kongres, kao predstavnik više od 200.000 lokalnih i regionalnih jedinica, može pomoći ublažavanju napetosti, a Europa kojoj mi težimo je Europa solidarnosti temeljena na jakim lokalnim i regionalnim jedinicama.“- zaključila je Mosler-Törnström. Članovi Kongresa složili su se kako je upravo glavna zadaća Kongresa održavanje stabilnosti u europskim zemljama i zaključili kako ne smiju stati raditi na ostvarivanju tog cilja.
19.10.2017, 08:04