Stručni skup „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“

15.09.2017, 13:44   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio je sudionike državnog stručnog skupa „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“ za psihologe koji rade u odgojno-obrazovnim ustanova.

„Želim istaknuti kako je Šibensko – kninska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola na svome području  osigurala iznos od 6.523.459,20 kuna  iz kojeg će se u šk. god. 2017./2018.  financirati 36 pomoćnika u nastavi za 38 učenika s teškoćama u razvoju“- kazao je zamjenik župana Nikola Blažević, te poželio svim sudionicima puno uspjeha u daljnjem radu  i ugodan boravak u Šibensko-kninskoj županiji.

Cilj ovog skupa je izdvojiti primjere kvalitetnog profesionalnog rada s učenicima s posebnim potrebama, analizirati metodološke pristupe u radu s djecom i učenicima s posebnim potrebama, upoznati suvremene pristupe u poučavanju učenika, izabrati efikasne strategije unaprjeđivanja rada s djecom implementirati modele dodatnog rada s darovitim učenicima, oblikovati dopunske programe za rad s djecom s teškoćama u razvoju, integrirati elemente i kriterije procjene učenika s posebnim potrebama, odabrati psihodijagnostički instrumentarij primjenljiv za pojedine skupine učenika, prepoznati i analizirati razine i ključne odrednice interakcija među dionicima, razlikovati profesionalnu i osobnu ulogu psihologa kao medijatora, prikazati primjere dobre prakse - implementacije modela rada, multidisciplinarnost i transdisciplinarnost u radu djecom, učenicima

Na stručnom skupu sudjeluju stručni suradnici psiholozi i nastavnici psihologije iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, te viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, a skup je okupio 280 sudionika uz interdisciplinarnu zastupljenost predavača. U tri dana održavanja stručnog skupa ( 14.-16. rujna u Solarisu) održavaju se razna predavanja, prezentacije, radionice, okrugli stolove, individualni i grupni rad gdje će sudionici razmjenjivati dosadašnja i prikupljati nova znanja i iskustva.

  FOTO GALERIJA: Stručni skup „Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama“

  15.09.2017 13:48  

  Ključne riječi:   Agencija za odgoj i obrazovanje / Nikola Blažević / Stručni skup

 Pogledajte još vijesti:

Potpisan ugovor o korištenju Minerske za uređenje Posjetiteljskog centra u Kanalu sv. Ante

U prisustvu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji za potrebe provedbe II. faze Projekta „Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku“.
19.04.2018, 14:33

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila je privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji. Privremeni Ured predsjednice RH otvoren je prigodnom svečanosti na Trgu Pavla Šubića ispred zgrade Županije intoniranjem himne „Lijepa naša domovino“ u izvedbi Šibenskog pjevačkog društva Kolo i svečanim podizanjem predsjedničke zastave, a koju je podigao maturant Gimnazije Antuna Vrančića Srećko Perković.
17.04.2018, 12:54

Potpisan Ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje vrijedan više od tri milijuna kuna

Župan Goran Pauk, sa suradnicima, nazočio je danas potpisivanju ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje. Ugovor je s predstavnikom izvođača, Martinom Konjevodom, potpisala ravnateljica škole Sanja Marasović Stručić.
13.04.2018, 14:55