Stipendisti Šibensko-kninske županije potpisali ugovore sa županom

22.12.2017, 12:19   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk i učenici, odnosno studenti, dobitnici stipendija Šibensko-kninske županije potpisali su danas, u Uredu župana, ugovore o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2017./18.

Po provedenom Javnom natječaju za dodjelu novih stipendija učenicima i studentima s prebivalištem na području Šibensko-kninske županije ove je godine dodijeljeno 19 stipendija: 6 za učenike i 13 za studente  koji se najvećim dijelom školuju za deficitarna zanimanja.

“Financijska potpora našim učenicima i studentima poboljšava njihov materijalni status i motivira ih za odabir zanimanja  koja su tražena na tržištu rada te im se tako otvara mogućnost da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji.”, kazao je župan Goran Pauk i čestitao svima koji su ostvarili pravo na stipendiranje te im poželio sretne božićne blagdane i puno uspjeha u nastavku školovanja.

Učenička stipendija iznosi 400,00 kuna, a studentska 600,00 kuna mjesečno te se isplaćuju u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.

„Nakon potpisivanja ovih novih ugovora o stipendiranju učenika i studenata za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu, Šibensko-kninska županija stipendira ukupno 62 korisnika, i to 52 studenta i 10 učenika. Za stipendiranje učenika i studenata u proračunu Šibensko-kninske županije za 2018. godinu planira se osigurati 400.000,00 kuna, iz izvornih prihoda Županije.“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu u sport, Diana Ercegović.

 

  FOTO GALERIJA: Stipendisti Šibensko-kninske županije potpisali ugovore sa županom

  22.12.2017 12:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Svečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

Povodom obilježavanja Dana Općine Pirovac i blagdana sv. Jurja, u kino dvorani u Pirovcu održana je svečana akademija kojoj je nazočio i šibensko-kninski župan Goran Pauk.
prije 38 minuta

Potpisan ugovor o korištenju Minerske za uređenje Posjetiteljskog centra u Kanalu sv. Ante

U prisustvu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji za potrebe provedbe II. faze Projekta „Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku“.
19.04.2018, 14:33

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila je privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji. Privremeni Ured predsjednice RH otvoren je prigodnom svečanosti na Trgu Pavla Šubića ispred zgrade Županije intoniranjem himne „Lijepa naša domovino“ u izvedbi Šibenskog pjevačkog društva Kolo i svečanim podizanjem predsjedničke zastave, a koju je podigao maturant Gimnazije Antuna Vrančića Srećko Perković.
17.04.2018, 12:54