Srednjoeuropska informatička olimpijada u Primoštenu - CEOI 2013

15.10.2013, 09:24   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Zoran Smolić pozdravio sudionike Srednjoeuropske informatičke olimpijade u Primoštenu - CEOI 2013

Jučer u primoštenskom hotelu Zora otvorena je dvadeseta po redu srednjoeuropska informatička olimpijada (Central European Olympiad in Informatics 2013). Ova jubilarna olimpijada znanja za mlade informatičare održava se po treći put u Hrvatskoj pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suorganizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Na svečanom otvaranju sudionike je pozdravio zamjenik župana Zoran Smolić istaknuvši kako su hrvatski informatičari jedni su od najtraženijih na tržištu rada ne samo u Republici Hrvatskoj već i u cijeloj Europskoj uniji, a sve zahvaljujući izvrsnim rezultatima koji postižu na ovakvim i sličnim natjecanjima.

„Siguran sam da će rezultati postignuti i na ovoj olimpijadi potvrditi njihovu darovitost, ali i upornost bez koje nema dobrih rezultata.“, zaključio je zamjenik župana Smolić.

U Primoštenu su se okupile reprezentacije Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske i Slovačke, te gostujuće reprezentacije Slovenije i Švicarske. 

Hrvatsku na ovom natjecanju zastupaju dva tima sastavljena od učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na 19. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 6. travnja 2013.), te Izbornim pripremama (Zagreb, od 7. do 10. svibnja 2013.). 

Tim I
1. Mislav Balunović, 4. r., Gimnazija Matija Mesić Slavonski Brod
2. Ivan Lazarić, 3. r., Društvo informatičara Pula
3. Mislav Bradač, 4. r., V. gimnazija Zagreb
4. Dominik Gleich, 4. r., XV. gimnazija Zagreb

Tim II
1. Marin Tomić, FER, Zagreb
2. Mihael Peklar, 4. r., V. gimnazija Zagreb
3. Tonko Sabolčec, 3. r., XV. gimnazija Zagreb
4. Domagoj Bradač, 2. r., XV. gimnazija Zagreb

Stručni voditelj oba tima bit će Ivo Sluganović, student zadnje godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva, bivši hrvatski informatički reprezentativac.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09