Srednjoeuropska informatička olimpijada u Primoštenu - CEOI 2013

15.10.2013, 09:24   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Zoran Smolić pozdravio sudionike Srednjoeuropske informatičke olimpijade u Primoštenu - CEOI 2013

Jučer u primoštenskom hotelu Zora otvorena je dvadeseta po redu srednjoeuropska informatička olimpijada (Central European Olympiad in Informatics 2013). Ova jubilarna olimpijada znanja za mlade informatičare održava se po treći put u Hrvatskoj pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suorganizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Na svečanom otvaranju sudionike je pozdravio zamjenik župana Zoran Smolić istaknuvši kako su hrvatski informatičari jedni su od najtraženijih na tržištu rada ne samo u Republici Hrvatskoj već i u cijeloj Europskoj uniji, a sve zahvaljujući izvrsnim rezultatima koji postižu na ovakvim i sličnim natjecanjima.

„Siguran sam da će rezultati postignuti i na ovoj olimpijadi potvrditi njihovu darovitost, ali i upornost bez koje nema dobrih rezultata.“, zaključio je zamjenik župana Smolić.

U Primoštenu su se okupile reprezentacije Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske i Slovačke, te gostujuće reprezentacije Slovenije i Švicarske. 

Hrvatsku na ovom natjecanju zastupaju dva tima sastavljena od učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na 19. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 6. travnja 2013.), te Izbornim pripremama (Zagreb, od 7. do 10. svibnja 2013.). 

Tim I
1. Mislav Balunović, 4. r., Gimnazija Matija Mesić Slavonski Brod
2. Ivan Lazarić, 3. r., Društvo informatičara Pula
3. Mislav Bradač, 4. r., V. gimnazija Zagreb
4. Dominik Gleich, 4. r., XV. gimnazija Zagreb

Tim II
1. Marin Tomić, FER, Zagreb
2. Mihael Peklar, 4. r., V. gimnazija Zagreb
3. Tonko Sabolčec, 3. r., XV. gimnazija Zagreb
4. Domagoj Bradač, 2. r., XV. gimnazija Zagreb

Stručni voditelj oba tima bit će Ivo Sluganović, student zadnje godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva, bivši hrvatski informatički reprezentativac.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24