Službeni posjet predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića Šibensko-kninskoj županiji

17.09.2007, 18:04   /   Ispiši članak

Danas je u okviru službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić sa suradnicima obišao Industrijsku zonu Podi, NCP Remontno brodogradilište Šibenik d.o.o. i tvornicu Knauf u Kninu. Predsjednik je svoj posjet započeo obilaskom Industrijske zone Podi gdje su ga pored šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnice Grada Šibenika Nedjeljke Klarić i direktora zone Jakova Terzanovića dočekali i poduzetnici Vlade Čović (Zagrebmontaža), Šime Gojanović – Rakić ("Stolarija Gojanović 1969) i Živko Mikulandra (Izo-staklo). Predsjedniku su poduzetnici u obilasku zonom prezentirali svoje poslovne planove.

Također, Predsjednik je upoznat da se zona prostire na 139 ha zemljišta, da je infrastruktura u cijelosti dovršena te da je sufinancirana od Europske unije, ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Grada Šibenika. Predviđa se da će na zoni, koja je 96 % proizvodnog karaktera biti zaposleno 1 500 ljudi. Nakon obilaska zone, Predsjednik je održao radni sastanak s predstavnicima županije i grada u Poduzetničkom inkubatoru Šibenik, gdje su ga zaposlenici PIN-a upoznali s radom početnika-poduzetnika pod okriljem PIN-a. Nakon toga Predsjednik je posjetio "NCP -Remontno brodogradilište Šibenik" d.o.o., gdje je održao sastanak s rukovodstvom tvrtke. Po završetku sastanka u pratnji domaćina Gorana Prgina, predsjednika Uprave i Zorana Kunkera, direktora Predsjednik je obišao plato sa sinkro dizalom za brodove i raketnu topovnjaču Šibenik, koja je upravo danas pustila u rad obnovljene turbine. Također je obišao motornu radionicu, ispitnu stanicu, artiljerijsku radionicu i najbolju hrvatsku motornu jahtu Mondial 54 proizvedenu u NCP- Remontnom brodogradilištu Šibenik. Nakon Šibenika, Predsjednik je u pratnji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnice Grada Knina Josipe Rimac, načelnika Općine Biskupija Damijana Berića , načelnika Općine Ružić Josipa Milakovića i direktora tvornice "Knauf" za jugoistočnu Europu Richarda Röcka obišao je tvornicu Knauf.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24