Službeni posjet ministra zdravstva Milana Kujundžića Šibensko-kninskoj županiji

24.07.2017, 14:15   /   Ispiši članak

Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić danas je boravio u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.

Ministar je zajedno sa županom Goranom Paukom prisustvovao potpisivanju Ugovora o funkcionalnoj integraciji Opće bolnice Šibensko-kninske županije i Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin. Ugovore su u nazočnosti ministra i župana potpisale ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić i Kristina Bitunjac, ravnateljica kninske bolnice.

„Našli smo se tu kako bi potpisali Ugovore o funkcionalnoj integraciji šibenske i kninske bolnice u jednu cjelinu o čemu se već duže vrijeme priča. Time će ove dvije bolnice koje su i do sada uspješno surađivale sada i formalno poboljšati svoju suradnju na svim područjima“, kazao je župan Goran Pauk.

"Ovim službenim povezivanjem dviju bolnica šalje se poruka i projekcija da Šibenik mora preuzeti na sebe perspektivu izgradnje svih djelatnosti u medicini, razvijati vrhunsku medicinu i sa svojim resursima i svojom opremom skrbiti o svojoj županiji što predstavlja veliku obvezu za što će dobiti i znatnu financijsku potporu. Na ovaj način pozicioniramo i kninsku bolnicu kao respiracijski centar ne samo za ovu županiju, već i za cijelu Dalmaciju, a tu imamo u planu razvijati i fizikalnu medicinu u vrlo skoro vrijeme. Zahvalio bih se županu i ravnateljicama bolnica koji su se konkretno, stručno i argumentirano dogovarali o ovoj suradnji. Vjerujem da je ovo put da ove dvije bolnice dobiju svoju jasnu viziju na stručnom i poslovnom planu", kazao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

„Smatram da je ovo nastavak jedne odlične suradnje koja traje već desetak godina. Funkcionalnim povezivanjem ovih dviju bolnica medicinske potrebe Šibensko-kninske županije biti će zaokružene po pitanju kroničnih i akutnih pacijenata“, kazala je ravnateljica Opće bolnice Šibenik Sanja Jakelić.

„Mislim da je ovo potez koji predstavlja dobitak za obje bolnice.  Jako mi je drago što svi zajedno imamo istu viziju razvoja zdravstva na području Šibensko-kninske županije“, dodala je ravnateljica Opće bolnice u Kninu Kristina Bitunjac.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar je obišao prostor Opće bolnice Šibenik na kojem je predviđena izgradnja nove zgrade u kojoj će biti smještena Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija.

Opća bolnica Šibenik već godinu dana intenzivno radi na ostvarenju ovoga projekta vrijednog 47 milijuna kuna. Projekt obuhvaća izgradnju nove zgrade dnevne bolnice odnosno jednodnevne kirurgije za djelatnost oftalmologije na prostoru sadašnje oftalmološke poliklinike, a dio sredstava biti će financiran od strane  Europskog projekta pod nazivom „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili jednodnevnim kirurgijama“. U sklopu ovoga projekta u planu je i kupnja nove magnetske rezonance, kao i izgradnja trafostanice koja je neophodna za rad nove zgrade.

Ministar je prostor obišao u pratnji župana, ravnateljice šibenske bolnice Sanja Jakelić i njenih suradnika.

Šibenik će izgradnjom ove jednodnevne bolnice dobiti modernu i  kvalitetnu zdravstvenu ustanovu kojoj je svrha što kraći boravak u bolnici sa što kvalitetnijim medicinskim djelovanjem, sofisticiranom dijagnostikom i još sofisticiranijom terapijom. Stimulacijom rada dnevnih bolnica očekuje se poboljšanje kvalitete pristupa liječenja pacijenata, kao i smanjenje dužine trajanja hospitalizacije i približavanje naše bolnice europskim zdravstvenim standardima.

Nakon obilaska Opće bolnice Šibenik, ministar Milan Kujundžić i župan Goran Pauk uputili su se u Knin gdje su u pratnji gradonačelnika Marka Jelića i ravnateljice kninske bolnice Kristine Bitunjac obišli Opću i veteransku bolnicu „Hrvatski ponos“, kao i humanitarno-socijalnu udrugu „Sveti Bartolomej“ koja za cilj ima poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, te njihovo ravnopravno uključivanje u sve segmente društva.

 

  FOTO GALERIJA: Službeni posjet ministra zdravstva Milana Kujundžića Šibensko-kninskoj županiji

  24.07.2017 14:20  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sastanak hrvatskog izaslanstva s tajnikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe

Uoči drugog dana plenarnog zasjedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe koje se do petka održava u Strasbourgu, hrvatsko izaslanstvo je održalo sastanak s glavnim tajnikom Kongresa Andreasom Kieferom.
20.10.2017, 08:21

Župan Pauk na 33. plenarnoj sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe

Uvodnim obraćanjem predsjednice Gudrun Mosler-Törnström u Strasbourgu je započelo 33. zasjedanje Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe. „Prije godinu dana kada sam odabrana za predsjednicu, posebno sam istaknula važnost konstantne borbe za temeljne vrijednosti Kongresa – vladavinu prava, demokracije i ljudskih prava.“, istaknula je i dodala kako se Europa neprestano suočava s ozbiljnim prijetnjama poput populizma, sebičnosti, intolerancije, nacionalizma te ekstremističkog nasilja koje može dovesti do destabilizacije demokratske kulture u našem društvu. „Suočeni s ovim izazovima naš Kongres, kao predstavnik više od 200.000 lokalnih i regionalnih jedinica, može pomoći ublažavanju napetosti, a Europa kojoj mi težimo je Europa solidarnosti temeljena na jakim lokalnim i regionalnim jedinicama.“- zaključila je Mosler-Törnström. Članovi Kongresa složili su se kako je upravo glavna zadaća Kongresa održavanje stabilnosti u europskim zemljama i zaključili kako ne smiju stati raditi na ostvarivanju tog cilja.
19.10.2017, 08:04

Župan Pauk na VI. Forum poljskih i hrvatskih regija u Torunu

U Torunu je 12. listopada otvoren šesti po redu Forum poljskih i hrvatskih regija koji okuplja predstavnike regionalne samouprave i gospodarstvenike s ciljem razmjene iskustva i uspješne suradnje u budućnosti.
12.10.2017, 14:44