Sjećanje na 17. rujna 1991.

17.09.2019, 12:30   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk u sklopu obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, u ime Šibensko-kninske županije, zapalio je svijeću kod kapelice na šibenskom mostu u spomen na Marinka Karduma, mladog pripadnik specijalne policije koji je bio prva žrtva obrane Šibenika, a poginuo je na današnji dan 1991. godine.

Vijence su položili i svijeću zapalili pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, obitelji poginulih branitelja,  izaslanstva gradova Šibenika i Vodica, te predstavnici PU Šibensko-kninske i braniteljskih udruga s područja Šibensko-kninske županije.

Vojni kapelan don Darko Poljak predvodio je molitvu odrješenja za Marinka Karduma i sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

U znak sjećanja na sve hrvatske branitelje koji su živote položili za Domovinu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast je odana i kod Spomen ploče smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Dragišićima, te na Spomeniku pripadnicima SJP „Jastrebovi“ u krugu PU Šibensko-kninske.

U popodnevnim satima položit će se vijenac i zapaliti svijeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Rogoznici, nakon čega započinje obilježavanje osvajanja vojarni na Zečevu „ Oba dva – sve tri su pale“.

U katedrali sv. Jakova s početkom u 19:00 sati , šibenski biskup mons. Tomislav Rogić služit će svetu misu zadušnicu za poginule hrvatske branitelje i biskupa Srećka Badurinu.

  FOTO GALERIJA: Sjećanje na 17. rujna 1991.

  17.09.2019 12:34  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu otvoreno reciklažno dvorište

Danas je gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio reciklažno dvorište vrijedno cca 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.
prije 12 sata

U Kninu održan radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je danas u Kninu radni sastanak na temu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima Šibensko-kninske županije.
18.10.2019, 16:36

Kroz Erasmus+ projekt splitski učenici obrađivat će tvrđavu sv. Nikole i katedralu sv. Jakova

Zamjenik župana Nikola Blažević jučer je u Muzeju grada Šibenika pozdravio učenike i nastavnike Graditeljsko geodetske tehničke škole iz Splita koji su u sklopu Erasmus+ projekta posjetili Šibenik.
18.10.2019, 09:02