Sastao se Stožer civilne zaštite: U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

27.02.2020, 15:20   /   Ispiši članak

U četvrtak 27. veljače, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.

Sjednici je nazočio i župan Goran Pauk, a vodio ju je zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević koji je jučer sudjelovao na sjednici Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tema sjednice nacionalnog Stožera civilne zaštite bila je koordinirano postupanje sustava civilne zaštite za zaštitu od koronavirusa.

Zaključke sastanka iznio je na današnjoj sjednici Nikola Blažević.

  • Stožeri civilne zaštite svih hrvatskih županija trebaju aktivirati sve dionike sustava civilne zaštite kako bi se pripravnost podigla na višu razinu.
  • Kroz međuinstitucionalnu i međuresornu suradnju potrebno je suzbiti širenje neutemeljene panike i ojačati povjerenje građana u institucije sustava koje savjesno i odgovorno rade svoj posao.
  • Građanima se preporučuje informiranje putem službenih kanala i pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljenih na poveznici: 

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

„U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, a u slučaju da se on i pojavi, naše službe su spremne odgovoriti svim izazovima koji nas očekuju. Protokoli su definirani zakonom, situacija je pod kontrolom, a građani mogu biti mirni.“, poručio je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

  FOTO GALERIJA: Sastao se Stožer civilne zaštite: U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

  27.02.2020 15:22  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Županijska ustanova Razvojno inovacijski centar AluTech pomaže medicinskom osoblju u borbi protiv COVID-19

Djelatnici županijske ustanove Razvojno inovacijski centar AluTech uključili su se u izradu zaštitnih maski 3D tehnologijom.
prije 8 sata

Nema novooboljelih od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji

Na dan 30. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19. Na Odjelu infektologije je hospitalizirano trinaest pacijenata, kod jedanaest pacijenata je potvrđen COVID-19 i nisu na respiratoru.
prije 11 sata

Još dvoje pozitivnih na bolest COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji

Od 16 poslanih uzoraka na testiranje dva su pozitivna na bolest COVID-19, što znači da je na dan 29. ožujka 2020. u Šibensko-kninskoj županiji oboljelo 24 osobe od koronavirsa. Dvije novooboljele osobe su iz Murtera.
29.03.2020, 11:04