''Rukovođenje i upravljanje za zdravlje - Zdrave županije'' - konsenzus konferenciju u Solarisu

28.03.2007, 00:00   /   Ispiši članak

Konsenzus konferencije u okviru programa «Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – Zdrave županije», održati će se u utorak 03. travnja 2007. god. u konferencijskoj dvorani Hotela «Ivan» u «Solarisu», s početkom u 10,00 sati, sa svrhom utvrđivanja zdravstvenih prioriteta za područje Šibensko-kninske županije. Šibensko-kninska županija pristupila je početkom 2007. godine programu «Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – Zdrave županije», koji je osmišljen po modelima Svjetske zdravstvene organizacije. Program provodi Škola narodnog zdravlja «Andrija Štampar» pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, uz potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a sastoji se od utvrđenog postupka edukacije županijskog tima i izrade relevantnih županijskih dokumenta za zdravlje.

Cilj programa je podrška županijskim tijelima uprave i samouprave u procesu decentralizacije, jačanje javno zdravstvenih i upravljačkih funkcija lokalne samouprave, te pomoć u izradi i primjeni strateških županijskih dokumenata za zdravlje. U postupku koji se provodi po fazama i utvrđenim redoslijedom, slijede pripreme za izradu Strateškog okvira plana Šibensko-kninske županije za zdravlje. Tijekom pripreme predviđeno je aktivno sudjelovanje nazočnih i doprinos u konačnoj izradi Plana, izborom županijskih prioriteta za zdravlje. Konferencija će se sastojati od dva dijela. Uvodnog, u trajanju od cca pola sata, u kojem bi sudionici ukratko bili upoznati sa Programom, te radnog dijela u trajanju od cca jednog sata, u kojem bi se kroz rad u manjim grupama svi sudionici konferencije očitovali o izboru zdravstvenih prioriteta. Isti su već metodološki šire definirani kao veći broj javno zdravstvenih prioriteta, između kojih se utvrđuje pet konačnih prioriteta za područje Šibensko-kninske županije. Po završetku rada, sudionicima će biti predočeni rezultati konferencije.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hercultour

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta HERCULTOUR - strateškog projekta vrijednog 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.
prije 13 sata

Župan Goran Pauk sudjeluje na 8. forumu poljskih i hrvatskih regija

Župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sudjeluje na osmom susretu poljskih i hrvatskih regija koji se održava od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu.
13.09.2019, 13:28

Lovcima Šibensko-kninske županije podijeljena biosigurnosna sredstva

Dana 10. rujna 2019. godine, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, Višnja Marasović podijelila je sredstva za provođenje biosigurnosnih mjera lovačkim društvima sa područja naše županije.
12.09.2019, 09:43