Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom

03.10.2018, 18:18   /   Ispiši članak

Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom održana je danas u Kninu. Raspravi su prisustvovali župan Goran Pauk i njegova zamjenica Anja Šimpraga sa suradnicima.

Svjetska banka je do sada Hrvatskoj osigurala potporu od  3,5 milijarde dolara za više od 50 projekata, a namjerava je pružati i dalje pa je u pripremi nova petogodišnja strategija. Razvojne mogućnosti u siromašnijim područjima i potpora najranjivijim skupinama društva temeljni su cilj novog petogodišnjeg partnerstva Svjetske banke i Vlade Republike Hrvatske. Na današnjoj raspravi, između ostalog, decentralizacija je istaknuta kao ključna za bolje gospodarsko okruženje.

Grupacija svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje 2019. – 2023. Proces savjetovanja uključuje lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te s tom svrhom organizira regionalne rasprave u nekoliko hrvatskih gradova.

U raspravi je sudjelovala Elisabetta Capannelli, direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju i Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

 

Naslovna fotografija preuzeta od HUKNET/Knin news portala

  FOTO GALERIJA: Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom

  03.10.2018 18:19  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana VIII. manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“

Župan Goran Pauka dodijelio priznanja najboljim maslinarima i uljarima
prije 16 sata

Svečana primopredaja radova na energetskoj obnovi šibenske bolnice

Dovršen energetski projekt vrijedan 51 milijun kuna - postignute značajne uštede za bolnicu
prije 16 sata

Polaganjem vijenca u more tradicionalno obilježen Dan pomoraca

Povodom obilježavanja blagdana svetog Nikole i dana zaštitnika pomoraca, šibenski Sindikat pomoraca Hrvatske i ove je godine organizirao tradicionalno polaganje vijenca u more, u čast svih palih i nestalih hrvatskih pomoraca.
06.12.2018, 14:43