Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom

03.10.2018, 18:18   /   Ispiši članak

Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom održana je danas u Kninu. Raspravi su prisustvovali župan Goran Pauk i njegova zamjenica Anja Šimpraga sa suradnicima.

Svjetska banka je do sada Hrvatskoj osigurala potporu od  3,5 milijarde dolara za više od 50 projekata, a namjerava je pružati i dalje pa je u pripremi nova petogodišnja strategija. Razvojne mogućnosti u siromašnijim područjima i potpora najranjivijim skupinama društva temeljni su cilj novog petogodišnjeg partnerstva Svjetske banke i Vlade Republike Hrvatske. Na današnjoj raspravi, između ostalog, decentralizacija je istaknuta kao ključna za bolje gospodarsko okruženje.

Grupacija svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje 2019. – 2023. Proces savjetovanja uključuje lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te s tom svrhom organizira regionalne rasprave u nekoliko hrvatskih gradova.

U raspravi je sudjelovala Elisabetta Capannelli, direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju i Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

 

Naslovna fotografija preuzeta od HUKNET/Knin news portala

  FOTO GALERIJA: Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom

  03.10.2018 18:19  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šesti sastanak Vlade RH i župana: Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom i regionalnom samoupravom

Zadarska županija bila je domaćin šestog sastanka Vlade Republike Hrvatske i župana, održanog u petak 14. lipnja na Sveučilištu u Zadru.
14.06.2019, 23:45

Šibensko-kninski župan Goran Pauk: Revitalizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante naš je životni projekt

Novinari ekskluzivno zavirili unutar zidina ponosnog morskog čuvara Šibenika UNESCO-ov biser će biti moguće posjetiti nakon subote
13.06.2019, 17:46

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije

Priča o sustavu gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije započela je još 2007. godine kada je Šibensko-kninska županija, kao županijski koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta uspostave Centra za gospodarenje otpadom, potpisala s gradovima i općinama na području županije Glavni sporazum o regionalnom-županijskom centru za gospodarenje otpadom - Bikarac.
13.06.2019, 17:01