Ravnatelji osnovnih i srednjih škola iz Norveške u posjetu Šibensko-kninskoj županiji

23.04.2008, 14:49   /   Ispiši članak

Zamjenik župana Ante Tanfara i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović primili su danas u Uredu župana grupu ravnatelja osnovnih škola i vrtića iz Norveške na čelu s njihovom pročelnicom, koji su na studijskom putovanju u Republici Hrvatskoj. Cilj njihova posjeta Šibensko-kninskoj županiji je da se upoznaju s funkcioniranjem naše administracije na lokalnoj i regionalnoj razini, te mogućnošću uspostave međunarodne suradnje s nekom od naših škola. Pročelnica Ercegović upoznala je goste iz Norveške s ustrojem jedinica lokalne samouprave na području Šibensko-kninske županije te osnovnim obilježjima naše županije. U razgovoru između domaćina i gostiju razmijenila su se iskustva u funkcioniranju sustava odgoja i obrazovanja u predškolskim ustanovama i osnovnim školama.

Na kraju je zaključeno da su naši obrazovni sustavi slični, a da će se kroz nove hrvatske pedagoške standarde predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja te novu zakonsku regulativu, čije je donošenje u tijeku, i standardi u našim školama poboljšati i unaprijediti, što će se provoditi postupno, sukladno raspoloživim sredstvima. Ova neposredna razmjena iskustava u području funkcioniranja odgoja i obrazovanja je od koristi, a posebice nama jer su u hrvatskoj u tijeku promjene cjelokupnog sustava odgoja, obrazovanja i znanosti te približavanje standardima EU. Iako Norveška nije članica EU ima slične ili iste standarde u školstvu kao i članica EU, odnosno kao i sve razvijene europske države. Nakon sastanka  gosti iz Norveške posjetit će O „Petar Krešimir IV“ i Dječji vrtić „Šibenski tići“.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24