Radni sastanak u ministarstvu znanosti i obrazovanja

07.11.2019, 15:45   /   Ispiši članak

Ispred Šibensko-kninske županije sastanku je nazočila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović.

U ministarstvu znanosti i obrazovanja danas je održan radni sastanak na kojem su uz državnu tajnicu prof. dr. sc. Branku Ramljak i pomoćnika ministrice Momir Karin, prof. sa suradnicima prisustvovali članovi radne skupine za obrazovanje Hrvatske zajednice županija na čelu s voditeljicom mr. sc. Vesnom Šerepac, dipl. pedagog.

Obrazovanje je temelj prosperitetnog društva  i zato su županije kao osnivači osnovnih i srednjih škola zainteresirani za moguće poboljšanje školstva, ali i njegovu jednaku dostupnost za sve građane. Na sastanku se razgovaralo o mreži škola, organizaciji  efikasnog prijevoza za učenike te budućim projektima ministarstva. U svjetlu preuzimanja poslova ureda državne uprave od strane županija od početka 2020. godine nužno je dogovoriti i procese koji će biti prilagođeni novim nadležnostima koje time prelaze u ruke županijskih uprava. Razgovaralo se i o raspodjeli decentraliziranih sredstava za školstvo te o dobrim praksama pojedinačnih županija koje mogu služiti kao primjer.

Zaključeno je kako bi se prijedlog mreže odgojno obrazovnih ustanova trebao donijeti od strane županija do početka lipnja 2020. godine uz mogućnost da se koriste stručne konzultacije s ministarstvom znanosti i obrazovanja kao i pojedinačni radni sastanci.

  FOTO GALERIJA: Radni sastanak u ministarstvu znanosti i obrazovanja

  07.11.2019 15:50  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Ministarstvu državne imovine održan sastanak na temu revitalizacije otoka Smokvica

U utorak, 18. veljače 2020., u Ministarstvu državne imovine, ministar Mario Banožić održao je radni sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, predstavnicima tvrtke Zelene nekretnine d.o.o., predstavnicima Ministarstva obrane te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
18.02.2020, 14:51

Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici

Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, sa suradnicima, boravila je danas u Šibensko-kninskoj županiji gdje je održan radni sastanak na temu „Luka otvorena za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš“.
17.02.2020, 15:01

Započelo razminiranje područja uz rijeku Čikolu i u zaselku Vlajići

17. veljače 2020. započeli su radovi razminiranja, prema izvedbenom planu razminiranja: površina uz rijeku Čikolu i u zaselku Vlajići, PR-ŠKDRN-078-08-19, površine 491.397 m2.
17.02.2020, 13:01