Radni sastanak u ministarstvu znanosti i obrazovanja

07.11.2019, 15:45   /   Ispiši članak

Ispred Šibensko-kninske županije sastanku je nazočila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović.

U ministarstvu znanosti i obrazovanja danas je održan radni sastanak na kojem su uz državnu tajnicu prof. dr. sc. Branku Ramljak i pomoćnika ministrice Momir Karin, prof. sa suradnicima prisustvovali članovi radne skupine za obrazovanje Hrvatske zajednice županija na čelu s voditeljicom mr. sc. Vesnom Šerepac, dipl. pedagog.

Obrazovanje je temelj prosperitetnog društva  i zato su županije kao osnivači osnovnih i srednjih škola zainteresirani za moguće poboljšanje školstva, ali i njegovu jednaku dostupnost za sve građane. Na sastanku se razgovaralo o mreži škola, organizaciji  efikasnog prijevoza za učenike te budućim projektima ministarstva. U svjetlu preuzimanja poslova ureda državne uprave od strane županija od početka 2020. godine nužno je dogovoriti i procese koji će biti prilagođeni novim nadležnostima koje time prelaze u ruke županijskih uprava. Razgovaralo se i o raspodjeli decentraliziranih sredstava za školstvo te o dobrim praksama pojedinačnih županija koje mogu služiti kao primjer.

Zaključeno je kako bi se prijedlog mreže odgojno obrazovnih ustanova trebao donijeti od strane županija do početka lipnja 2020. godine uz mogućnost da se koriste stručne konzultacije s ministarstvom znanosti i obrazovanja kao i pojedinačni radni sastanci.

  FOTO GALERIJA: Radni sastanak u ministarstvu znanosti i obrazovanja

  07.11.2019 15:50  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja
prije 7 sata

Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.
prije 9 sata

Svečano obilježen Dan Općine Tisno i blagdan sv. Martina

Povodom obilježavanja Dana Općine Tisno i blagdana sv. Martina, u petak je u prostorijama Društvenog doma u Tisnom održana Svečana sjednica na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.
prije 10 sata