Radni posjet ministra mora, prometa i infrastrukture Šibensko-kninskoj županiji

13.02.2018, 16:00   /   Ispiši članak

Danas je u Šibensko-kninskoj županiji, u radnom posjetu, boravio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gdje se sastao sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem. U ministrovoj pratnji bila je i državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac, kao i pomoćnici ministra Josip Bilaver i Jure Šarić te predstavnik Hrvatskih cesta, Nikša Konjevod i predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza, Željko Ukić.

Delegacija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture radni posjet je započela, obilaskom luke Vrnaža, a nastavila obilaskom terminala Lučke uprave Šibenik i dijela obale u šibenskom Docu.

Po završetku obilaska infrastrukturnih projekata na području Grada Šibenika, u Uredu župana održan je sastanak na kojem se razgovaralo o raznim temama iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

„Moram izraziti zadovoljstvo onime što sam danas vidio u luci Vrnaža. To je jedan od najbolje osmišljenih projekata ovoga tipa u Hrvatskoj, koji smo prije dvije godine pokrenuli sa Županijom i Gradom Šibenikom. Sad se uspješno završava druga faza tog projekta i ja vjerujem da će odmah po njezinom završetku započeti i treća. To je jedan hvale vrijedan projekt koji omogućava domaćem stanovništvu vez, što rješava problem koji imaju skoro svi gradovi na Jadranu“, kazao je ministar.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 45.000.000,00 kuna. Do sada je u njega uloženo 28.000.000,00 kuna, a njegovim završetkom bit će osigurano 700 komunalnih vezova.

„Obišli smo i Luku Šibenik koja se dobro razvija i u porastu je promet tereta. Međutim, tu je neophodno ulaganje u infrastrukturu čiji je jedan dio u lošem stanju. Mi ćemo u Ministarstvu pronaći sredstva za izgradnju pristupnih cesta i obnovu jednog dijela obale koji je u lošem stanju.  Na području Lučke uprave Šibenik treba se izgraditi zgrada novog putničkog terminala, a koja bi objedinila sve službe, što Šibeniku nedostaje. Ministarstvo će  naravno pomoći u realizaciji tog projekta i osigurati iznos koji nedostaje za njegovu realizaciju.“, kazao je ministar Butković prilikom obilaska Državne lučke uprave.  

Ministar je sa suradnicima i domaćinima obišao i jedan dio šibenske gradske četvrti Dolac, za kojega je zaključio da ne može ostati u stanju u kojem se trenutno nalazi, te kazao kako u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture postoje osigurana sredstva  za županijske luke iz kojih se takvi projekti mogu financirati, te pozvao na što žurniji izradu projekta za Dolac.

Na radnom sastanku se, između ostaloga, razgovaralo i o cestovnim projektima na području Šibensko-kninske županije. „Nakon vrlo uspješno odrađenog čvora „Meterize“, ostaju nam još dva čvora; čvor „Njivice“ i čvor „Rokići“ koji su ključni prometni problemi u gradu Šibeniku, posebice u ljetnim mjesecima. Danas su u Hrvatskim cestama otvorene ponude za čvor Njivice, a dali smo si rok da do kraja ove godine treba izraditi svu dokumentaciju za jedan i drugi projekt i dobiti građevinske dozvole kako bismo ih mogli staviti u Plan Hrvatskih cesta za 2019. godinu i započeti izgradnju tih čvorišta.“, kazao je ministar Oleg Butković po završetku radnog sastanka.

  FOTO GALERIJA: Radni posjet ministra mora, prometa i infrastrukture Šibensko-kninskoj županiji

  13.02.2018 16:05  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Komemoracijom kod Spomenika braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu i polaganjem vijenaca duž crte bojišnice završilo obilježavanje 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

U povodu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Šibeniku održana je komemoracija na kojoj je pročitano 269 imena poginulih, nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja, položeno cvijeće i zapaljene svijeće.
prije 6 sata

Šibensko-kninska županija od države na korištenje dobila otočić Školjić u kanalu sv. Ante

U travnju ove godine župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji, a početkom ovoga tjedna potpisan je i dodatak tom ugovoru kojim Šibensko-kninska županija na korištenje dobiva i otočić Školjić za uređenje kojega već postoji spreman idejni projekt.
20.09.2018, 14:35

Sjećanje na 17. rujna 1991. godine

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, položili su vijenac i zapalili svijeće kod kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu.
17.09.2018, 14:18