Radni posjet ministra mora, prometa i infrastrukture Šibensko-kninskoj županiji

13.02.2018, 16:00   /   Ispiši članak

Danas je u Šibensko-kninskoj županiji, u radnom posjetu, boravio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gdje se sastao sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem. U ministrovoj pratnji bila je i državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac, kao i pomoćnici ministra Josip Bilaver i Jure Šarić te predstavnik Hrvatskih cesta, Nikša Konjevod i predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza, Željko Ukić.

Delegacija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture radni posjet je započela, obilaskom luke Vrnaža, a nastavila obilaskom terminala Lučke uprave Šibenik i dijela obale u šibenskom Docu.

Po završetku obilaska infrastrukturnih projekata na području Grada Šibenika, u Uredu župana održan je sastanak na kojem se razgovaralo o raznim temama iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

„Moram izraziti zadovoljstvo onime što sam danas vidio u luci Vrnaža. To je jedan od najbolje osmišljenih projekata ovoga tipa u Hrvatskoj, koji smo prije dvije godine pokrenuli sa Županijom i Gradom Šibenikom. Sad se uspješno završava druga faza tog projekta i ja vjerujem da će odmah po njezinom završetku započeti i treća. To je jedan hvale vrijedan projekt koji omogućava domaćem stanovništvu vez, što rješava problem koji imaju skoro svi gradovi na Jadranu“, kazao je ministar.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 45.000.000,00 kuna. Do sada je u njega uloženo 28.000.000,00 kuna, a njegovim završetkom bit će osigurano 700 komunalnih vezova.

„Obišli smo i Luku Šibenik koja se dobro razvija i u porastu je promet tereta. Međutim, tu je neophodno ulaganje u infrastrukturu čiji je jedan dio u lošem stanju. Mi ćemo u Ministarstvu pronaći sredstva za izgradnju pristupnih cesta i obnovu jednog dijela obale koji je u lošem stanju.  Na području Lučke uprave Šibenik treba se izgraditi zgrada novog putničkog terminala, a koja bi objedinila sve službe, što Šibeniku nedostaje. Ministarstvo će  naravno pomoći u realizaciji tog projekta i osigurati iznos koji nedostaje za njegovu realizaciju.“, kazao je ministar Butković prilikom obilaska Državne lučke uprave.  

Ministar je sa suradnicima i domaćinima obišao i jedan dio šibenske gradske četvrti Dolac, za kojega je zaključio da ne može ostati u stanju u kojem se trenutno nalazi, te kazao kako u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture postoje osigurana sredstva  za županijske luke iz kojih se takvi projekti mogu financirati, te pozvao na što žurniji izradu projekta za Dolac.

Na radnom sastanku se, između ostaloga, razgovaralo i o cestovnim projektima na području Šibensko-kninske županije. „Nakon vrlo uspješno odrađenog čvora „Meterize“, ostaju nam još dva čvora; čvor „Njivice“ i čvor „Rokići“ koji su ključni prometni problemi u gradu Šibeniku, posebice u ljetnim mjesecima. Danas su u Hrvatskim cestama otvorene ponude za čvor Njivice, a dali smo si rok da do kraja ove godine treba izraditi svu dokumentaciju za jedan i drugi projekt i dobiti građevinske dozvole kako bismo ih mogli staviti u Plan Hrvatskih cesta za 2019. godinu i započeti izgradnju tih čvorišta.“, kazao je ministar Oleg Butković po završetku radnog sastanka.

  FOTO GALERIJA: Radni posjet ministra mora, prometa i infrastrukture Šibensko-kninskoj županiji

  13.02.2018 16:05  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu održan znanstveno- stručni skup „Digitalna transformacija: Knin pametan grad“

U kninskoj Gradskoj vijećnici danas je održan znanstveno-stručni skup „Digitalna transformacija: Knin pametan grad“, na kojoj je sudjelovao i župan Goran Pauk.
12.02.2018, 15:28

Obilježen Dan broja 112

Županijski centar 112 obilježio je danas jučerašnji Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Vijeće Europskih zajednica je 29. srpnja 1991. godine donijelo Odluku o ustanovljenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 koji sve hitne službe integrira u jedinstveni sustav pružanja pomoći građanima Europske unije.
12.02.2018, 14:40

Održana sjednica Županijskog odbora za upravljanje obalnim i morskim područjima

Jučer je u prostorijama Šibensko-kninske županije održana sjednica Županijskog odbora za upravljanje obalnim i morskim područjima. Odbor je formiran temeljem usvojenog Plana integralnog upravljanja obalnim područjem i broji 13 članova. Koordinator Odbora je župan Goran Pauk, a na jučetašnjopj sjednici predstavljala ga je zamjenica Darija Puljić.
08.02.2018, 10:15