Radi sigurnosti izletnika podijeljene obavijesne table lovoovlaštenicima

07.06.2019, 13:54   /   Ispiši članak

Dvjesto obavijesnih tabli „Lov u tijeku“ koje je s ciljem informiranja biciklista, izletnika i šetača, financirala Šibensko – kninska županija, jučer popodne u prostorijama Šumarije Šibenik uručio je lovoovlaštenicima župan Goran Pauk.

“Stavljanjem u funkciju mreže biciklističkih staza na području županije moglo bi doći do problema u lovištima zbog istovremene i pojačane frekvencije korištenja zajedničkog prostora. Stoga smo poduzeli mjere koje imaju za cilj informiranje i razgraničenje među korisnicima, prije svega radi njihove sigurnosti, te radi funkcionalnosti svih aktivnosti koje se odvijaju u prostoru”, kazao je tom prigodom župan Pauk te naglasio kako se samo zajedničkom suradnjom i angažiranošću može provesti ova, ali i sve druge aktivnosti.

Župan je također istaknuo kako su u tijeku i aktivnosti koje Županija provodi radi prevencije afričke svinjske kuge, koja je najveća prijetnja svinjogojstvu, populaciji divljih svinja i okolišu.

S obzirom da lovci mogu doprinijeti kako bi spriječili pojavu i širenje bolesti, Županija podupire provođenje biosigurnosnih mjera. U tijeku je postupak nabave  dezinficijensa, najlonskih vreća i korita za odlaganje i transport divljači, brentača za prskanje dezinficijensa, te kombinezona za jednokratnu uporabu. Isti će također biti podijeljeni lovoovlaštenicima s ciljem redovite primjene biosigurnosnih mjera.

  FOTO GALERIJA: Radi sigurnosti izletnika podijeljene obavijesne table lovoovlaštenicima

  07.06.2019 14:56  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24