Radi sigurnosti izletnika podijeljene obavijesne table lovoovlaštenicima

07.06.2019, 13:54   /   Ispiši članak

Dvjesto obavijesnih tabli „Lov u tijeku“ koje je s ciljem informiranja biciklista, izletnika i šetača, financirala Šibensko – kninska županija, jučer popodne u prostorijama Šumarije Šibenik uručio je lovoovlaštenicima župan Goran Pauk.

“Stavljanjem u funkciju mreže biciklističkih staza na području županije moglo bi doći do problema u lovištima zbog istovremene i pojačane frekvencije korištenja zajedničkog prostora. Stoga smo poduzeli mjere koje imaju za cilj informiranje i razgraničenje među korisnicima, prije svega radi njihove sigurnosti, te radi funkcionalnosti svih aktivnosti koje se odvijaju u prostoru”, kazao je tom prigodom župan Pauk te naglasio kako se samo zajedničkom suradnjom i angažiranošću može provesti ova, ali i sve druge aktivnosti.

Župan je također istaknuo kako su u tijeku i aktivnosti koje Županija provodi radi prevencije afričke svinjske kuge, koja je najveća prijetnja svinjogojstvu, populaciji divljih svinja i okolišu.

S obzirom da lovci mogu doprinijeti kako bi spriječili pojavu i širenje bolesti, Županija podupire provođenje biosigurnosnih mjera. U tijeku je postupak nabave  dezinficijensa, najlonskih vreća i korita za odlaganje i transport divljači, brentača za prskanje dezinficijensa, te kombinezona za jednokratnu uporabu. Isti će također biti podijeljeni lovoovlaštenicima s ciljem redovite primjene biosigurnosnih mjera.

  FOTO GALERIJA: Radi sigurnosti izletnika podijeljene obavijesne table lovoovlaštenicima

  07.06.2019 14:56  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šesti sastanak Vlade RH i župana: Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom i regionalnom samoupravom

Zadarska županija bila je domaćin šestog sastanka Vlade Republike Hrvatske i župana, održanog u petak 14. lipnja na Sveučilištu u Zadru.
14.06.2019, 23:45

Šibensko-kninski župan Goran Pauk: Revitalizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante naš je životni projekt

Novinari ekskluzivno zavirili unutar zidina ponosnog morskog čuvara Šibenika UNESCO-ov biser će biti moguće posjetiti nakon subote
13.06.2019, 17:46

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije

Priča o sustavu gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije započela je još 2007. godine kada je Šibensko-kninska županija, kao županijski koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta uspostave Centra za gospodarenje otpadom, potpisala s gradovima i općinama na području županije Glavni sporazum o regionalnom-županijskom centru za gospodarenje otpadom - Bikarac.
13.06.2019, 17:01