Radi sigurnosti izletnika podijeljene obavijesne table lovoovlaštenicima

07.06.2019, 13:54   /   Ispiši članak

Dvjesto obavijesnih tabli „Lov u tijeku“ koje je s ciljem informiranja biciklista, izletnika i šetača, financirala Šibensko – kninska županija, jučer popodne u prostorijama Šumarije Šibenik uručio je lovoovlaštenicima župan Goran Pauk.

“Stavljanjem u funkciju mreže biciklističkih staza na području županije moglo bi doći do problema u lovištima zbog istovremene i pojačane frekvencije korištenja zajedničkog prostora. Stoga smo poduzeli mjere koje imaju za cilj informiranje i razgraničenje među korisnicima, prije svega radi njihove sigurnosti, te radi funkcionalnosti svih aktivnosti koje se odvijaju u prostoru”, kazao je tom prigodom župan Pauk te naglasio kako se samo zajedničkom suradnjom i angažiranošću može provesti ova, ali i sve druge aktivnosti.

Župan je također istaknuo kako su u tijeku i aktivnosti koje Županija provodi radi prevencije afričke svinjske kuge, koja je najveća prijetnja svinjogojstvu, populaciji divljih svinja i okolišu.

S obzirom da lovci mogu doprinijeti kako bi spriječili pojavu i širenje bolesti, Županija podupire provođenje biosigurnosnih mjera. U tijeku je postupak nabave  dezinficijensa, najlonskih vreća i korita za odlaganje i transport divljači, brentača za prskanje dezinficijensa, te kombinezona za jednokratnu uporabu. Isti će također biti podijeljeni lovoovlaštenicima s ciljem redovite primjene biosigurnosnih mjera.

  FOTO GALERIJA: Radi sigurnosti izletnika podijeljene obavijesne table lovoovlaštenicima

  07.06.2019 14:56  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Radni posjet ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković Šibensko-kninskoj županiji

U okviru službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković danas je u Uredu župana održala radni sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima te ravnateljima ustanova socijalne skrbi s područja Šibensko-kninske županije kojima je ministarstvo osnivač.
prije 14 sata

Svečano potpisan Ugovor za izgradnju Studentskog doma Palacin

Ugovor o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin vrijedan 68.584.392,25 kuna potpisali su danas na tvrđavi Barone v. d. dekanice Veleučilišta u Šibeniku mr. sc. Tanja Radić Lakoš i izvođači radova Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering i d.o.o. iz Splita.
15.10.2019, 19:06

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo sredstva za energetsku obnovu Cvjetnog doma i Doma za starije i nemoćne osobe Knin

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić na tvrđavi Barone potpisao je danas 17 ugovora ukupne vrijednosti oko 100 milijuna kuna.
15.10.2019, 18:27