Radi sigurnosti izletnika podijeljene obavijesne table lovoovlaštenicima

07.06.2019, 13:54   /   Ispiši članak

Dvjesto obavijesnih tabli „Lov u tijeku“ koje je s ciljem informiranja biciklista, izletnika i šetača, financirala Šibensko – kninska županija, jučer popodne u prostorijama Šumarije Šibenik uručio je lovoovlaštenicima župan Goran Pauk.

“Stavljanjem u funkciju mreže biciklističkih staza na području županije moglo bi doći do problema u lovištima zbog istovremene i pojačane frekvencije korištenja zajedničkog prostora. Stoga smo poduzeli mjere koje imaju za cilj informiranje i razgraničenje među korisnicima, prije svega radi njihove sigurnosti, te radi funkcionalnosti svih aktivnosti koje se odvijaju u prostoru”, kazao je tom prigodom župan Pauk te naglasio kako se samo zajedničkom suradnjom i angažiranošću može provesti ova, ali i sve druge aktivnosti.

Župan je također istaknuo kako su u tijeku i aktivnosti koje Županija provodi radi prevencije afričke svinjske kuge, koja je najveća prijetnja svinjogojstvu, populaciji divljih svinja i okolišu.

S obzirom da lovci mogu doprinijeti kako bi spriječili pojavu i širenje bolesti, Županija podupire provođenje biosigurnosnih mjera. U tijeku je postupak nabave  dezinficijensa, najlonskih vreća i korita za odlaganje i transport divljači, brentača za prskanje dezinficijensa, te kombinezona za jednokratnu uporabu. Isti će također biti podijeljeni lovoovlaštenicima s ciljem redovite primjene biosigurnosnih mjera.

  FOTO GALERIJA: Radi sigurnosti izletnika podijeljene obavijesne table lovoovlaštenicima

  07.06.2019 14:56  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24