Putem programa Eurodyssee Ana-Marija Krnić iz Šibensko-kninske županije odlazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Burgundiju (Francuska)

10.09.2020, 14:04   /   Ispiši članak

I ove, 2020., godine, Šibensko-kninska županija aktivno nastavlja s provedbom programa razmjene mladih, Eurodyssee, te još jednom imamo čast da je naš kandidat odabran kao najbolji među prijavljenima.

Francuska regija Burgundija u kolovozu 2020. godine odabrala je, kao najbolju među prijavljenima, kandidatkinju iz Šibensko-kninske županije, Ana-Mariju Krnić, sveučilišnu prvostupnicu francuskog jezika i književnosti te povijesti umjetnosti, za profesionalno i jezično usavršavanje u Besanconu u francuskoj regiji Burgundija.

U rujnu ove godine Ana-Marija će započeti svoje petomjesečno stažiranje u tvrtki ISTA u Besanconu u Francuskoj. Tijekom svog stažiranja, Ana-Marija će pohađati tečaj francuskog jezika te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a sve to u organizaciji programa Eurodyssee.

Ovom prilikom Šibensko-kninska županija poziva sve kandidate da aktivno pretražuju stažiranja ponuđena na stranici programa (www.eurodyssee.eu) budući da je sezona oglašavanja u tijeku. Pozivaju se i svi ostali mladi s područja Šibensko-kninske županije koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu razmjene mladih „Eurodyssee“, da se uključe u program i prijave na Javni poziv za iskaz interesa koji je trajno objavljen na web stranici Šibensko-kninske županije.

Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u program „ Eurodyssee“ međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER).  Svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima (u dobi od 18 do 32 godine) da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.

  FOTO GALERIJA: Putem programa Eurodyssee Ana-Marija Krnić iz Šibensko-kninske županije odlazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Burgundiju (Francuska)

  10.09.2020 14:08  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk sudjelovao na 8. sastanku Vlade sa županima i predstavnicima udruga gradova i općina

Premijer Plenković sa županima u Gospiću: Nastavljamo raditi na decentralizaciji
18.09.2020, 19:19

Župan obišao Luku otvorenu za javni promet u Pirovcu

Župan Goran Pauk, u pratnji pročelnice Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadranke Fržop, obišao je lučko područje Luke otvorene za javni promet Pirovac
17.09.2020, 15:26

Održana 18. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Osamnaesta sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije održana je danas u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu.
15.09.2020, 13:30