Prvi dan nove školske godine - župan posjetio učenike Osnovne škole Kistanje

03.09.2018, 10:31   /   Ispiši članak

Prvog dana nove školske godine 2018./2019. župan Goran Pauk sa suradnicama je posjetio Osnovnu školu Kistanje gdje je u prvi razred ove godine upisano 23 učenika u dva razredna odjela, što znači da će ove školske godine Osnovnu školu Kistanje pohađati ukupno 197 učenika u 16 razrednih odjeljenja.

Za prvi dan nove školske godine stariji su učenici najmlađima pripremili predstavu dobrodošlice a župan im je uručio i prigodne poklone; didaktičku igračku hrvatskog proizvođača edukativnih igračaka kao i edukativne slikovnice.

Župan je iz Kistanja svim učenicima osnovnih i srednjih škola u našoj županiji, njihovim učiteljima i profesorima, roditeljima, ravnateljima i ostalim zaposlenicima poželio još jednu uspješnu školsku godinu.

„Posebne čestitke upućujem najmlađim školarcima koji prvi put sjedaju u školske klupe. Dragi prvašići, danas počinje najljepše i najuzbudljivije razdoblje vašeg života - školsko doba. Razvijajte svoje sposobnosti i talente, budite vrijedni, učite i poštujte svoje nastavnike. I ne zaboravite uvijek ostaviti vremena za druženje s prijateljima.“, poručio je župan učenicima.

U prve razrede osnovnih škola kojih je Županija osnivač ove je godine upisan 401 učenik, što je 84 učenika manje je odnosu na prošlu godinu.

U šk. god. 2018./2019. u 13 osnovnih škola kojih je osnivač Šibensko–kninska županija upisano je 3603 učenika u 239 razrednih odijela. U odnosu na prethodnu školsku godinu. kad je nastavu pohađalo 3662 učenika u 243 razredna odjela, to je 59 učenika i četiri  razredna odjela manje.

U pratnji ravnateljice Osnovne škole Kistanje Sanje Marasović Stručić i zamjenika načelnika Općine Borislava Šarića župan je, po završetku školske priredbe, obišao zgradu u kojoj se provodi projekt energetske obnove.

Naime, ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje vrijedan 3.274.448,88 kuna potpisan je u travnju, a radovi uključuju oblaganje vanjskih zidova i njihovog podnožja toplinskom izolacijom, unutarnjih zidova i međukatnih konstrukcija između negrijanog i grijanog prostora, zamjenu svih otvora vanjske ovojnice zgrade uz zadržavanje postojećih elemenata za zaštitu od sunca.

Također, postojeća rasvjeta mijenja se energetski učinkovitijom te se postavljaju sunčane elektrane ukupne instalirane snage 14 kW.

Veći dio posla je odrađen, a radovi će u cijelosti biti završeni sredinom rujna, što znači i prije isteka roka.

  FOTO GALERIJA: Prvi dan nove školske godine - župan posjetio učenike Osnovne škole Kistanje

  03.09.2018 10:35  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Uz Dan državnosti Republike Hrvatske položeni vijenci i zapaljene svijeće

Uoči obilježavanja 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske, šibensko - kninski župan Goran Pauk, te njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te svima onima koji su dali svoj život za stvaranje samostalne hrvatske države temeljene na demokratskim načelima.
24.06.2019, 09:29

Uz bogati kulturno zabavni program održan 7. festival Hrvatskog otočnog proizvoda u Prvić Šepurini

Sedmi festival Hrvatskog otočnog proizvoda u Šibensko-kninskoj županiji održao se 22. i 23. lipnja na otoku Prviću.
23.06.2019, 21:11

Obilježena 27. obljetnica oslobođenja Miljevaca

Povodom obilježavanja 27. obljetnice oslobođenja Miljevaca, župan šibensko - kninski Goran Pauk, te njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić odali su počast poginulim braniteljima u oslobodilačkoj akciji Miljevci polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Spomen obilježja u Drinovcima.
21.06.2019, 12:27