Prvaka Hrvatske u slobodnom hrvanju Ignacija Valečića primio župan Pauk

02.11.2017, 11:45   /   Ispiši članak

Povodom osvojenog prvog mjesta na prvenstvu Hrvatske u slobodnom hrvanju župan Goran Pauk primio je državnog prvaka Ignacija Valečića.

Ignacije Valečić član je hrvačkog kluba “Šibenik”, a titulu prvaka Hrvatske osvojio je na prvenstvu Hrvatske za seniore slobodnim stilom u kategoriji do 70 kg koje se održalo 21. listopada ove godine u Vrbovcu. Na prvenstvu je sudjelovalo 60-tak hrvača iz cijele Hrvatske, a do zlatne medalje je došao pobjedama protiv dvojice hrvača iz Sesvetskog Kraljevca.

“Ovim primanjem želim čestitati Ignaciju i njegovom klubu na trudu i izraziti zahvalu na promociji sporta Šibensko-kninske županije”, rekao je župan Goran Pauk koji je Ignaciju uručio i prigodni poklon u znak zahvale.

Ignaciju je čestitao i Ante Tanfara, glavni tajnik Zajednice sportova Šibensko-kninske županije.

“Odlično sam se snašao ovdje u Šibeniku i drago mi je da mogu napraviti nešto dobro za ovaj grad i njegovu mladost. Trenutno stignem vrlo malo trenirati jer sam zaokupljen radom sa djecom u klubu što me najviše ispunjava. Imamo trenutno 3 grupe sa oko 50-ak djece, a interes se i povećava što mi je dodatna motivacija u poslu kojim se bavim”, rekao je Ignacije.

“Mislim da je naš klub mnogo dobio dolaskom Ignacija kao trenera i natjecatelja. On trenira mlađe uzraste i ove godine bili smo prvaci Hrvatske za mlađe i starije djevojčice i dječake što smatram isključivo Ignacijevim zaslugama”, rekao je profesor Zvonko Erak, Ignacijev osobni trener i stalni trener Hrvačkog kluba „Šibenik”.

Ignacije Valečić, rođeni Zagrepčanin, hrvanjem se bavi od ranih tinejdžerskih dana. Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu magistrirao je na temu „Metodika obrana od ulazaka i hvatova za noge u slobodnom načinu hrvanja“. Već je ranije osvajao medalje na hrvačkim natjecanjima. Dobitnik je i srebrne medalje na 26. Prvenstvu Hrvatske za seniore u hrvanju grčko-rimskim stilom.

  FOTO GALERIJA: Prvaka Hrvatske u slobodnom hrvanju Ignacija Valečića primio župan Pauk

  02.11.2017 11:48  

  Ključne riječi:   šibensko / kninska / županija / župan / goran / pauk / ignacije / valečić / hrvački / klub / šibenik

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk sudjelovao je na konferenciji Smart islands 2018

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je danas na konferenciji Smart islands koja je održana u Hvaru.
19.10.2018, 17:23

Započinju radovi na poslovnoj zgradi Adriatic Business Centre

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur i Ante Perica, direktor tvrtke Mini gradnja d.o.o. Vodice, danas su potpisali ugovore za izvršenje radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centre (ABC)“, vrijedne gotovo 14 milijuna kuna.
18.10.2018, 12:46

Nastavak projekta valorizacije Kanala sv. Ante

Nekadašnja vojarna u Minerskoj uskoro postaje posjetiteljski centar
15.10.2018, 15:02