Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

07.07.2020, 14:24   /   Ispiši članak

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.

Među projektima koji su se javili na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja i dobili bespovratna sredstva je i projekt “Ars mechanica za nove kompetencije” koji je prijavila Industrijsko-obrtnička škola Šibenik zajedno s projektnim partnerima, a uz stručnu pomoć Razvojne agencije Šibensko-kninske županije. Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.689 898,49 HRK.

Projektom “ARS MECHANICA ZA NOVE KOMPETENCIJE“  osnažit će se kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika, učenika i odraslih polaznika Regionalnog  Centra kompetencija u (pod)sektoru strojarstva za Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju u skladu s potrebama tržišta rada regije, te će se uspostaviti suradnja s ustanovama za strukovno obrazovanje u RH Ie, visokim učilištima i gospodarskim sektorom regije, ali i šire.

Ugovore je dodijelila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a uz ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Šibenik Zorana Živkovića svečanom potpisivanju ugovora je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Sanja Kumanović Stipaničev.

  FOTO GALERIJA: Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

  07.07.2020 14:28  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06