Prezentiran WebGIS sustav Šibensko-kninske županije KonceSEA

29.06.2020, 13:55   /   Ispiši članak

Šibensko-kninska županija je, u suradnji s Geodetskim zavodom iz Rijeke, izradila GIS softver za pomorsko dobro i koncesije Šibensko-kninske županije, KonceSEA, koji svim nadležnim tijelima omogućava uvid i korištenje podataka o pomorskom dobru i koncesijama.

„Pomorsko dobro je opće dobro od interesa za Republiku Hrvatsku i ima njezinu osobitu zaštitu. Shvaćajući važnost, zakonodavni okvir i nadležnost na pomorskom dobru, smatramo se odgovornima doprinositi unaprjeđenju istog, a izrada ovog sustava je svakako korak u tom smjeru.“, kazao je župan Goran Pauk i zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

WebGIS sustav Šibensko-kninske županije predstavljen je danas u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova – Civitas Sacra, a prezentirali su ga direktor Geodetskog zavoda Damir Delač i voditelj GIS odjela Flavio Mendiković.

GIS softver služi kao informatička baza podataka o pomorskom dobru i koncesijama i omogućava njihov grafički i interaktivni prikaz.

Na temelju KonceSEA softvera, izrađen je WebGIS sustava KonceSEA u svrhu omogućavanja uvida i korištenja podataka o pomorskom dobru i koncesijama svih nadležnih tijela, kao što su jedinice lokalne samopurave, lučke uprave, lučke kapetanije, carine itd.

GIS softver za pomorsko dobro i koncesije Šibensko-kninske županije koristi Upravni odjel za pomorstvo, promet i otočni razvoj kao novi alat u svakodnevnom radu, a WebGIS aplikaciju mogu preuzeti obalni gradovi i općine s ciljem nadograđivanja sustava koncesijskih odobrenja čime će se postići transparentnost i jednoobraznost u postupanju dodjele koncesijskih odobrenja na području županije.

„Osim utvrđivanja granica pomorskog dobra kao temeljnog pitanja na kojeg se oslanjaju postupci dodjele koncesija, izrada novih alata pomaže svim subjektima na pomorskom dobru i doprinosi boljem uvidu u trenutno stanje pomorskog dobra.“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop, naglasivši kako se ovim alatom, osim samog upravljanja i nadzora na pomorskom dobru, unaprjeđuje i koordinira suradnja svih nadležnih tijela.

  FOTO GALERIJA: Prezentiran WebGIS sustav Šibensko-kninske županije KonceSEA

  29.06.2020 13:58  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24