Preminuo Ante Juričev Mikulin, dvanaesta žrtva požara na Kornatu

17.09.2007, 09:59   /   Ispiši članak

Jučer u 8,30 u splitskoj bolnici preminuo je Ante Juričev Mikulin (22), vatrogasac DVD-a Vodice, 12 žrtva požara na Kornatima. Juričev je skupa sa svojim kolegom Franom Lučićem (23) dovezen u splitsku bolnicu dan nakon stradavanja na Kornatu, a prva medicinska pomoć im je pružena u zadarskoj bolnici. Njegovo stanje je od početka bilo izuzetno teško, bio je bez svijesti s opeklinama na 65 posto tijela. Bio je stalno priključen na respirator, a zbog otkazivanja funkcije bubrega na 24 satnoj dijalizi. Cirkulacija mu je održavana lijekovima.

Liječnici su mu odstranili svu izgorjelu kožu i pripremili ga za transplataciju njegove vlastite, poslane na uzgoj u laboratorij u Bratislavu. Posljednjih dana njegovo stanje se pogoršalo uslijed šoka pluća izazvanog opekotinama donjeg dišnog puta, dušnika i bronhija s kojih je opečeno tkivo uklonjeno bronhoskopskim zahvatom. Bio je stalno pod mjerama intenzivnog liječenja kojima su mu održavane životne funkcije. Kornatskoj tragediji kao da nema kraja, naime jučer u svojoj kući pronađen je mrtav dugogodišnji tajnik DVD-a Vodice Gordan Alfirev (67). Počinio je samoubojstvo vješanjem. Pretpostavlja se da ga je na suicid navela tragedija na otoku Kornatu i smrt kolega vatrogasaca Vodica, Tisnog i Šibenika. Alfirev nije bio oženjen i nema djece.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24