Preminuo Ante Juričev Mikulin, dvanaesta žrtva požara na Kornatu

17.09.2007, 09:59   /   Ispiši članak

Jučer u 8,30 u splitskoj bolnici preminuo je Ante Juričev Mikulin (22), vatrogasac DVD-a Vodice, 12 žrtva požara na Kornatima. Juričev je skupa sa svojim kolegom Franom Lučićem (23) dovezen u splitsku bolnicu dan nakon stradavanja na Kornatu, a prva medicinska pomoć im je pružena u zadarskoj bolnici. Njegovo stanje je od početka bilo izuzetno teško, bio je bez svijesti s opeklinama na 65 posto tijela. Bio je stalno priključen na respirator, a zbog otkazivanja funkcije bubrega na 24 satnoj dijalizi. Cirkulacija mu je održavana lijekovima.

Liječnici su mu odstranili svu izgorjelu kožu i pripremili ga za transplataciju njegove vlastite, poslane na uzgoj u laboratorij u Bratislavu. Posljednjih dana njegovo stanje se pogoršalo uslijed šoka pluća izazvanog opekotinama donjeg dišnog puta, dušnika i bronhija s kojih je opečeno tkivo uklonjeno bronhoskopskim zahvatom. Bio je stalno pod mjerama intenzivnog liječenja kojima su mu održavane životne funkcije. Kornatskoj tragediji kao da nema kraja, naime jučer u svojoj kući pronađen je mrtav dugogodišnji tajnik DVD-a Vodice Gordan Alfirev (67). Počinio je samoubojstvo vješanjem. Pretpostavlja se da ga je na suicid navela tragedija na otoku Kornatu i smrt kolega vatrogasaca Vodica, Tisnog i Šibenika. Alfirev nije bio oženjen i nema djece.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
prije 6 sata

Otpočeo projekt PEPSEA

Početna konferencija projekta PEPSEA – Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Adriatic from Pollution održana je u srijedu 22. svibnja 2019. godine u prostoru Code Hub-a Zadar. Organizator konferencije bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja je ujedno i vodeći partner na projektu.
prije 8 sata

Međuresorna vježba „SIGURNOST 19“ održana u splitskim Divuljama

Župan Goran Pauk jučer je u Divuljama nazočio Međuresornoj vježbi „SIGURNOST 19“ koja je na najbolji način prikazala snagu, spremnost i koordiniranost vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga te njihove tehnike u provedbi zadaća tijekom nadolazeće ljetne požarne sezone.
22.05.2019, 08:51