Predstavljena monografija „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”

22.12.2017, 13:55   /   Ispiši članak

Povodom obilježavanja 20. godišnjice osnutka Lučke uprave Šibensko-kninske županije izdana je monografija pod nazivom „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”, koja je predstavljena danas u prpunoj gradskoj knjižnici u Šibeniku.

Na 150-ak stranica monografije dokumentirani su svi veći projekti koje je Lučka uprava provela i provodi u ovih 20 godina, a u sklopu predstavljanja prikazan je i kratki film s impresivnim prizorima županijskih luka kojima gospodari županijska Lučka uprava.

Monografiju i razvoj ove ustanove predstavili su Željko Dulibić, ravnatelj Lučke uprave od 2008. godine i Jadranka Fržop, pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije, svojevremeno i vršiteljica dužnosti ravnatelja Lučke uprave.

Župan Goran Pauk čestitao je ravnatelju i svim djelatnicima ovu veliku obljetnicu, istaknuvši kako poslovanje i suradnja Lučke uprave sa Županijom, gradovima i općinama može poslužiti kao primjer svima. „Gradovi i općine su prepoznali  duh dobrog gospodarenja lučkim područjima i u suradnji  s Lučkom upravom rade na rješavanju problema komunalnih vezova i rekonstrukcije lučke infrastrukture“, kazao je Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, osnivača  Lučke uprava.

Ravnatelj Lučke, Željko Dulibić zahvalio je županijskim i odjelima općina i gradova na moru s kojima, redom, Lučka uprava ostvaruje odličnu suradnju i istaknuo ključni trenutak u postojanju ustanove.

 „Bilo je to donošenje planova za razvoj luka u županiji, temeljem kojeg smo počeli izradu potrebnih investicijskih projekata. Komunalna luka Vrnaža u Mandalini koja ima apsolutnu podršku resornog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i lokalne vlasti,  kruna je dosadašnjeg rada Lučke uprave.”, kazao je Željko Dulibić. 

  FOTO GALERIJA: Predstavljena monografija „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”

  22.12.2017 13:57  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Svečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

Povodom obilježavanja Dana Općine Pirovac i blagdana sv. Jurja, u kino dvorani u Pirovcu održana je svečana akademija kojoj je nazočio i šibensko-kninski župan Goran Pauk.
prije 39 minuta

Potpisan ugovor o korištenju Minerske za uređenje Posjetiteljskog centra u Kanalu sv. Ante

U prisustvu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji za potrebe provedbe II. faze Projekta „Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku“.
19.04.2018, 14:33

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila je privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji. Privremeni Ured predsjednice RH otvoren je prigodnom svečanosti na Trgu Pavla Šubića ispred zgrade Županije intoniranjem himne „Lijepa naša domovino“ u izvedbi Šibenskog pjevačkog društva Kolo i svečanim podizanjem predsjedničke zastave, a koju je podigao maturant Gimnazije Antuna Vrančića Srećko Perković.
17.04.2018, 12:54