Predstavljena monografija „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”

22.12.2017, 13:55   /   Ispiši članak

Povodom obilježavanja 20. godišnjice osnutka Lučke uprave Šibensko-kninske županije izdana je monografija pod nazivom „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”, koja je predstavljena danas u prpunoj gradskoj knjižnici u Šibeniku.

Na 150-ak stranica monografije dokumentirani su svi veći projekti koje je Lučka uprava provela i provodi u ovih 20 godina, a u sklopu predstavljanja prikazan je i kratki film s impresivnim prizorima županijskih luka kojima gospodari županijska Lučka uprava.

Monografiju i razvoj ove ustanove predstavili su Željko Dulibić, ravnatelj Lučke uprave od 2008. godine i Jadranka Fržop, pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije, svojevremeno i vršiteljica dužnosti ravnatelja Lučke uprave.

Župan Goran Pauk čestitao je ravnatelju i svim djelatnicima ovu veliku obljetnicu, istaknuvši kako poslovanje i suradnja Lučke uprave sa Županijom, gradovima i općinama može poslužiti kao primjer svima. „Gradovi i općine su prepoznali  duh dobrog gospodarenja lučkim područjima i u suradnji  s Lučkom upravom rade na rješavanju problema komunalnih vezova i rekonstrukcije lučke infrastrukture“, kazao je Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, osnivača  Lučke uprava.

Ravnatelj Lučke, Željko Dulibić zahvalio je županijskim i odjelima općina i gradova na moru s kojima, redom, Lučka uprava ostvaruje odličnu suradnju i istaknuo ključni trenutak u postojanju ustanove.

 „Bilo je to donošenje planova za razvoj luka u županiji, temeljem kojeg smo počeli izradu potrebnih investicijskih projekata. Komunalna luka Vrnaža u Mandalini koja ima apsolutnu podršku resornog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i lokalne vlasti,  kruna je dosadašnjeg rada Lučke uprave.”, kazao je Željko Dulibić. 

  FOTO GALERIJA: Predstavljena monografija „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”

  22.12.2017 13:57  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana 14. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Na 14. sjednici Gospodarskog vijeća, koja se održala danas u prostorijama JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, predstavljeno je stanje u gospodarstvu Šibensko-kninske županije.
13.07.2018, 17:03

Svečani prijam učenika osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima u šk. god. 2017./2018.

Danas je u Gradskoj vijećnici u Šibeniku župan Goran Pauk primio učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su postigli najbolje rezultate na državnim i regionalnim školskim natjecanjima u školskoj godini 2017./2018. i tom prigodom im uručio prigodne poklone i priznanja.
12.07.2018, 13:08

Potpisan Sporazuma o suradnji na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije

U svrhu daljnjeg razvoja cikloturizma kao važnog selektivnog oblika turizma na području Šibensko-kninske županije, izrađen je Operativni plan razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije za razdoblje do kraja 2020. godine.
11.07.2018, 12:39