Predstavljena monografija „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”

22.12.2017, 13:55   /   Ispiši članak

Povodom obilježavanja 20. godišnjice osnutka Lučke uprave Šibensko-kninske županije izdana je monografija pod nazivom „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”, koja je predstavljena danas u prpunoj gradskoj knjižnici u Šibeniku.

Na 150-ak stranica monografije dokumentirani su svi veći projekti koje je Lučka uprava provela i provodi u ovih 20 godina, a u sklopu predstavljanja prikazan je i kratki film s impresivnim prizorima županijskih luka kojima gospodari županijska Lučka uprava.

Monografiju i razvoj ove ustanove predstavili su Željko Dulibić, ravnatelj Lučke uprave od 2008. godine i Jadranka Fržop, pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije, svojevremeno i vršiteljica dužnosti ravnatelja Lučke uprave.

Župan Goran Pauk čestitao je ravnatelju i svim djelatnicima ovu veliku obljetnicu, istaknuvši kako poslovanje i suradnja Lučke uprave sa Županijom, gradovima i općinama može poslužiti kao primjer svima. „Gradovi i općine su prepoznali  duh dobrog gospodarenja lučkim područjima i u suradnji  s Lučkom upravom rade na rješavanju problema komunalnih vezova i rekonstrukcije lučke infrastrukture“, kazao je Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, osnivača  Lučke uprava.

Ravnatelj Lučke, Željko Dulibić zahvalio je županijskim i odjelima općina i gradova na moru s kojima, redom, Lučka uprava ostvaruje odličnu suradnju i istaknuo ključni trenutak u postojanju ustanove.

 „Bilo je to donošenje planova za razvoj luka u županiji, temeljem kojeg smo počeli izradu potrebnih investicijskih projekata. Komunalna luka Vrnaža u Mandalini koja ima apsolutnu podršku resornog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i lokalne vlasti,  kruna je dosadašnjeg rada Lučke uprave.”, kazao je Željko Dulibić. 

  FOTO GALERIJA: Predstavljena monografija „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”

  22.12.2017 13:57  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk sudjelovao na obilježavanju VRO „Maslenica '93“

Šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je danas na središnjoj svečanosti obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93“, održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.
22.01.2018, 12:59

Razmjena iskustava Šibensko-kninske županije i Primorsko-goranske županije o pomorskom dobru i koncesijama

Predstavljeni su i programi kojima se odjel koristi u radu; GIS granica pomorskog dobra i aplikacija Koncesea.
19.01.2018, 21:12

Osigurani besplatni školski obroci za 828 učenika Šibensko-kninske županije

Posredstvom Fonda europske pomoći za najpotrebitije, u sklopu natječaja „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017./2018.)“, Šibensko–kninska županija osigurala je besplatne školske obroke za 828 učenika osnovnih škola.
16.01.2018, 12:41