Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obišla opožareno područje Promine

31.08.2017, 12:21   /   Ispiši članak

Nakon održane komemoracije na otoku Kornatu povodom obilježavanja 10. godišnjice kornatske tragedije, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je u pratnji župana Gorana Pauka posjetila Drniš , te obišla opožareno područje na Promini.

U Gradskoj upravi u Drnišu održan je sastanak  na kojem su gradonačelnik Drniša Josip Begonja sa svojim suradnicima i vatrogasni zapovjednik Darko Dukić upoznali predsjednicu sa materijalno financijskim problemima sa kojima se susreću prilikom funkcioniranja DVD-a i JVP-a. Budući da različite lokalne jedinice imaju različite mogućnosti i za kadrovsko i za financijsko opremanje društava. Također, snimkama je prikazano stanje Promine prije požara, za vrijeme požara, te trenutno stanje opožarenog područja koje je predsjednica obišla u pratnji ministar obrane Damira Krstičevića, te načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala Mirka Šundova.

Predsjednica Grabar-Kitarović ocijenila je kako vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić jako dobro koristi novu modernu tehnologiju, istaknuvši kako vjeruje da ta iskustva i takva tehnologija mogu pomoći i drugima, posebice u fazi prevencije i predviđanja požara, što je, ističe, iznimno bitno radi pravovremenog spašavanja ljudi i imovine.

Na opožarenom području u selu Lišnjak iz kojeg je dio stanovništva bio evakuiran za vrijeme požara kao i iz naselja Velušić, predsjednicu su dočekali vatrogasci DVD Drniš kojima se zahvalila na požrtvovnosti i energiji koju su u ovoj sezoni požara skoro svakodnevno davali na terenu.

„Potrebno je više ulagati u vatrogastvo. O tome se ne smije razmišljati samo u sezoni požara već tijekom cijele godine jer upravo je prevencija ključ i njihovog dobrog rada na terenu. Sa predsjednikom Vlade i sa resornim ministrom razgovarati ćemo kako potaknuti ulaganje ne samo u opremu već i u edukaciju posebno i široke javnosti a sve u okviru sustava domovinske sigurnosti. Na ovom području bilo je pomoći i iz drugih županija i gradova, i iznimno je važna ta suradnja“, kazala je predsjednica Grabar Kitarović.

Izvor fotografija: Ured predsjednice

  FOTO GALERIJA: Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obišla opožareno područje Promine

  31.08.2017 12:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Skradinu održana središnja svečanost rujanskog ratnog podviga

Središnja svečanost obilježavanja 26. obljetnice spomendana Rujanskog rata održana je u Skradinu. Svečanosti su nazočili župan Goran Pauk, zamjenik župana Nikola Blažević i predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.
prije 11 sata

26. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

U povodu obilježavanja 26. obljetnice Spomendana Rujanskog rata kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Šibeniku održana je komemoracija na kojoj je pročitano 269 imena poginulih, nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, položeno cvijeće i zapaljene svijeće.
22.09.2017, 14:44

Okrugli stol „Šibensko-kninska županija po mjeri čovjeka - da ili ne!?“

Zamjenici župana Nikola Blažević i Darija Puljić danas su u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ prisustvovali okruglom stolu na temu „Šibensko-kninska županija po mjeri čovjeka-da ili ne?!“
20.09.2017, 14:54