Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obišla opožareno područje Promine

31.08.2017, 12:21   /   Ispiši članak

Nakon održane komemoracije na otoku Kornatu povodom obilježavanja 10. godišnjice kornatske tragedije, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je u pratnji župana Gorana Pauka posjetila Drniš , te obišla opožareno područje na Promini.

U Gradskoj upravi u Drnišu održan je sastanak  na kojem su gradonačelnik Drniša Josip Begonja sa svojim suradnicima i vatrogasni zapovjednik Darko Dukić upoznali predsjednicu sa materijalno financijskim problemima sa kojima se susreću prilikom funkcioniranja DVD-a i JVP-a. Budući da različite lokalne jedinice imaju različite mogućnosti i za kadrovsko i za financijsko opremanje društava. Također, snimkama je prikazano stanje Promine prije požara, za vrijeme požara, te trenutno stanje opožarenog područja koje je predsjednica obišla u pratnji ministar obrane Damira Krstičevića, te načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala Mirka Šundova.

Predsjednica Grabar-Kitarović ocijenila je kako vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić jako dobro koristi novu modernu tehnologiju, istaknuvši kako vjeruje da ta iskustva i takva tehnologija mogu pomoći i drugima, posebice u fazi prevencije i predviđanja požara, što je, ističe, iznimno bitno radi pravovremenog spašavanja ljudi i imovine.

Na opožarenom području u selu Lišnjak iz kojeg je dio stanovništva bio evakuiran za vrijeme požara kao i iz naselja Velušić, predsjednicu su dočekali vatrogasci DVD Drniš kojima se zahvalila na požrtvovnosti i energiji koju su u ovoj sezoni požara skoro svakodnevno davali na terenu.

„Potrebno je više ulagati u vatrogastvo. O tome se ne smije razmišljati samo u sezoni požara već tijekom cijele godine jer upravo je prevencija ključ i njihovog dobrog rada na terenu. Sa predsjednikom Vlade i sa resornim ministrom razgovarati ćemo kako potaknuti ulaganje ne samo u opremu već i u edukaciju posebno i široke javnosti a sve u okviru sustava domovinske sigurnosti. Na ovom području bilo je pomoći i iz drugih županija i gradova, i iznimno je važna ta suradnja“, kazala je predsjednica Grabar Kitarović.

Izvor fotografija: Ured predsjednice

  FOTO GALERIJA: Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obišla opožareno područje Promine

  31.08.2017 12:23  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Povodom 26. godišnjice obilježavanja pada Vukovara, župan Goran Pauk zajedno sa svojim zamjenikom Nikolom Blaževićem i pročelnicom Ureda Senkom Bilać sudjelovao je u programu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2017.
prije 8 sata

Potpisan Sporazum između Italije, Hrvatske i Crne Gore o međunarodnoj koordinaciji upravljanja lokacijama pod zaštitom UNESCO-a „Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća“

U Bergamu je 14. studenoga ove godine potpisan Sporazum između Italije, Hrvatske i Crne Gore o međunarodnom upravljanju lokacijom pod zaštitom UNESCO-a „Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća“. Sporazum su potpisali ministarstvo kulture Hrvatske, Italije i Crne Gore, Šibensko-kninska županija i pet gradova čija su kulturna dobra uvrštena na UNESCO-vu listu Svjetske baštine. U ime Šibensko-kninske županije sporazum je potpisala zamjenica župana Darija Puljić.
16.11.2017, 11:36

Održana sjednica Županijska skupštine

Usvojen Proračun Šibensko-kninske županije za 2018. godinu
16.11.2017, 07:49