Potpisani ugovori s Crvenim križem i Udrugom Zvonimir vrijedni 14.8 milijuna kuna

09.03.2018, 18:43   /   Ispiši članak

U Gradskoj vijećnici u Kninu danas su potisani ugovori u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Zaželi - program zapošljavanja žena“

Potpisani ugovori odnose se na provedbu dva projekata vrijednih 14,8 milijuna kuna u okviru kojih će se na dvije godine zaposliti 90 osoba, od kojih su 80 žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada. One će pružati usluge za 400 korisnika starije životne dobi. Riječ je o projektu kninskog Crvenog križa pod nazivom “Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana” te projektu udruge Zvonimir “Zaželi joj zapošljavanje”, a ugovori su potpisani s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje preko kojih su “povučena” sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Potpisnicima ugovora pozdravnim govorima obratila se državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić i zamjenik župana Nikola Blažević.

„Realizacija ovih projektnih prijedloga značajno će  doprinijeti uključivanju žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, i to u prvom redu kroz njihovu skrb o starijim osobama. U Šibensko-kninskoj županiji, u cilju povećanja broja zaposlenih kontinuirano  poduzimamo niz aktivnosti. Formirali smo Partnersko vijeće za tržište rada Šibensko-kninske županije,  kojem je cilj smanjiti nezaposlenost i prijetnje od nove nezaposlenosti. Rad Partnerstva rezultirao je usvajanjem Strategije razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije 2014.-2020. temeljem koje su pripremljena i prijavljena četiri projekta ukupne vrijednosti 5.000.000,00 kuna, a koji će doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta. Županija se uključila i u provedbu Nacionalnog plana poticanja zapošljavanja, a sve to kako bi se mladima osiguralo stjecanje radnog iskustva. Čast mi je ovom prilikom čestitati svim uspješnim prijaviteljima, potpisnicima ugovora na dobivenim bespovratnim sredstvima koja će rezultirati unaprjeđenjem položaja žena na tržištu rada i zaštitom prava žena.“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Upravljačko tijelo za Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. objavilo je otvoreni (trajni) poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi“ – program zapošljavanja žena. Natječaj u trajanju do 30 mjeseci vrijedan je 1.000.000.000,00 HRK, a financira se iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj Poziva je promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

 

 

  FOTO GALERIJA: Potpisani ugovori s Crvenim križem i Udrugom Zvonimir vrijedni 14.8 milijuna kuna

  09.03.2018 18:45  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Započinju radovi na poslovnoj zgradi Adriatic Business Centre

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur i Ante Perica, direktor tvrtke Mini gradnja d.o.o. Vodice, danas su potpisali ugovore za izvršenje radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centre (ABC)“, vrijedne gotovo 14 milijuna kuna.
prije 22 sata

Nastavak projekta valorizacije Kanala sv. Ante

Nekadašnja vojarna u Minerskoj uskoro postaje posjetiteljski centar
15.10.2018, 15:02

Dovršen projekt Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos Knin“

U Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos Knin“, danas je organizirana svečanost povodom dovršetka projekta Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin“, koji je financiran sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, preko Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, pod nadzorom Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.
12.10.2018, 13:49