Potpisani ugovori s Crvenim križem i Udrugom Zvonimir vrijedni 14.8 milijuna kuna

Potpisani ugovori s Crvenim križem i Udrugom Zvonimir vrijedni 14.8 milijuna kuna

09.03.2018, 18:43   /   Ispiši članak

U Gradskoj vijećnici u Kninu danas su potisani ugovori u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Zaželi - program zapošljavanja žena“

Potpisani ugovori odnose se na provedbu dva projekata vrijednih 14,8 milijuna kuna u okviru kojih će se na dvije godine zaposliti 90 osoba, od kojih su 80 žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada. One će pružati usluge za 400 korisnika starije životne dobi. Riječ je o projektu kninskog Crvenog križa pod nazivom “Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana” te projektu udruge Zvonimir “Zaželi joj zapošljavanje”, a ugovori su potpisani s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje preko kojih su “povučena” sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Potpisnicima ugovora pozdravnim govorima obratila se državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić i zamjenik župana Nikola Blažević.

„Realizacija ovih projektnih prijedloga značajno će  doprinijeti uključivanju žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, i to u prvom redu kroz njihovu skrb o starijim osobama. U Šibensko-kninskoj županiji, u cilju povećanja broja zaposlenih kontinuirano  poduzimamo niz aktivnosti. Formirali smo Partnersko vijeće za tržište rada Šibensko-kninske županije,  kojem je cilj smanjiti nezaposlenost i prijetnje od nove nezaposlenosti. Rad Partnerstva rezultirao je usvajanjem Strategije razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije 2014.-2020. temeljem koje su pripremljena i prijavljena četiri projekta ukupne vrijednosti 5.000.000,00 kuna, a koji će doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta. Županija se uključila i u provedbu Nacionalnog plana poticanja zapošljavanja, a sve to kako bi se mladima osiguralo stjecanje radnog iskustva. Čast mi je ovom prilikom čestitati svim uspješnim prijaviteljima, potpisnicima ugovora na dobivenim bespovratnim sredstvima koja će rezultirati unaprjeđenjem položaja žena na tržištu rada i zaštitom prava žena.“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Upravljačko tijelo za Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. objavilo je otvoreni (trajni) poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi“ – program zapošljavanja žena. Natječaj u trajanju do 30 mjeseci vrijedan je 1.000.000.000,00 HRK, a financira se iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj Poziva je promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

 

 

  FOTO GALERIJA: Potpisani ugovori s Crvenim križem i Udrugom Zvonimir vrijedni 14.8 milijuna kuna

  09.03.2018 18:45  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša i logora Knin i prve razmjene logoraša kod Tepljuha

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora kao spomen na prvu razmjenu zatočenika u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine, kojom prilikom je pušteno na slobodu 54 hrvatska vojnika i policajca. Bila je to još jedna prigoda da se bivši logoraši susretnu i odaju počast stradalima te se prisjete kalvarije koju su prošli u kninskim zatvorima.
14.08.2018, 13:57

Uz vatromet i zabavu otvoreno 4. međunarodno ribolovno natjecanje „TUNA FEVER –ROGOZNICA 2018“

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić sinoć je u Rogoznici svečano otvorio četvrto po redu međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big Game ribolovu pod nazivom „TUNA FIVER –ROGOZNICA 2018“.
09.08.2018, 08:36

Potpisan ugovor o suradnji s predstavnicima županijskih savjeta mladih

Hrvatska zajednica županija je u srpnju potpisala Ugovor o suradnji s predstavnicima Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske kako bi se intenzivirala suradnja jedinica regionalne samouprave i mladih.
08.08.2018, 08:00