Potpisani novi Sporazumi o suradnji na projektu razvoja širokopojasne infrastrukture na području Šibensko – kninske županije

09.05.2019, 15:15   /   Ispiši članak

Danas su potpisani novi Sporazumi o suradnji na Projektu razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima EU na području Šibensko-kninske županije, između Šibensko-kninske županije kao nositelja projekta, i jedinica lokalne samouprave na području 4 Plana razvoja širokopojasne infrastrukture.

Sporazume je potpisao zamjenik župana Nikola Blažević sa predstavnicima grada Šibenika, Knina, Drniša, Skradina i Vodica te predstavnicima općina Bilice, Primošten, Rogoznica, Biskupija, Civljane, Kijevo, Ružić, Unešić, Murter-Kornati, Ervenik, Kistanje i Promina.

Na potpisivanju Sporazuma zamjenik župana Blažević uvodno je pozdravio okupljene te naglasio da je Županija kao nositelj četiri plana razvoja širokopojasne infrastrukture na svom području pokrenula javnu raspravu, koja je u tijeku, nakon čega će se izraditi konačne verzije planova u sklopu Projekta.

Razloge za nove planove razvoja širokopojasne infrastrukture i novi Sporazum predstavio je Tomislav Majnarić, direktor konzultantske tvrtke Lator, te tako nova podjela Plana razvoja širokopojasne infrastrukture obuhvaća četiri područja, Projekt1: Grad Šibenik i Općine Bilice, Primošten i Rogoznica, Projekt2: Grad Drniš i Općine Biskupija, Civljane, Kijevo, Ružić i Unešić, Projekt3: Gradovi Skradin i Vodice i Općine Murter-Kornati, Pirovac, Tisno i Tribunj, Projekt4: Grad Knin i Općine Ervenik, Kistanje i Promina.

Javna rasprava temeljem nove podjele plana razvoja širokopojasne infrastrukture traje od 19. travnja do 19. svibnja, te će se nakon odobrenja konačnih verzija planova od strane HAKOM-a, kao nositelja Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, projekti prijaviti na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u postupku pred-odabira koji je otvoren do 17. lipnja 2019.

  FOTO GALERIJA: Potpisani novi Sporazumi o suradnji na projektu razvoja širokopojasne infrastrukture na području Šibensko – kninske županije

  09.05.2019 15:17  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
prije 9 sata

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05