Potpisani novi Sporazumi o suradnji na projektu razvoja širokopojasne infrastrukture na području Šibensko – kninske županije

09.05.2019, 15:15   /   Ispiši članak

Danas su potpisani novi Sporazumi o suradnji na Projektu razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima EU na području Šibensko-kninske županije, između Šibensko-kninske županije kao nositelja projekta, i jedinica lokalne samouprave na području 4 Plana razvoja širokopojasne infrastrukture.

Sporazume je potpisao zamjenik župana Nikola Blažević sa predstavnicima grada Šibenika, Knina, Drniša, Skradina i Vodica te predstavnicima općina Bilice, Primošten, Rogoznica, Biskupija, Civljane, Kijevo, Ružić, Unešić, Murter-Kornati, Ervenik, Kistanje i Promina.

Na potpisivanju Sporazuma zamjenik župana Blažević uvodno je pozdravio okupljene te naglasio da je Županija kao nositelj četiri plana razvoja širokopojasne infrastrukture na svom području pokrenula javnu raspravu, koja je u tijeku, nakon čega će se izraditi konačne verzije planova u sklopu Projekta.

Razloge za nove planove razvoja širokopojasne infrastrukture i novi Sporazum predstavio je Tomislav Majnarić, direktor konzultantske tvrtke Lator, te tako nova podjela Plana razvoja širokopojasne infrastrukture obuhvaća četiri područja, Projekt1: Grad Šibenik i Općine Bilice, Primošten i Rogoznica, Projekt2: Grad Drniš i Općine Biskupija, Civljane, Kijevo, Ružić i Unešić, Projekt3: Gradovi Skradin i Vodice i Općine Murter-Kornati, Pirovac, Tisno i Tribunj, Projekt4: Grad Knin i Općine Ervenik, Kistanje i Promina.

Javna rasprava temeljem nove podjele plana razvoja širokopojasne infrastrukture traje od 19. travnja do 19. svibnja, te će se nakon odobrenja konačnih verzija planova od strane HAKOM-a, kao nositelja Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, projekti prijaviti na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u postupku pred-odabira koji je otvoren do 17. lipnja 2019.

  FOTO GALERIJA: Potpisani novi Sporazumi o suradnji na projektu razvoja širokopojasne infrastrukture na području Šibensko – kninske županije

  09.05.2019 15:17  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.
19.07.2019, 14:28

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.
16.07.2019, 13:46

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24