Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

24.05.2019, 14:20   /   Ispiši članak

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.

U okviru Konferencije svečano je potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike između Šibensko – kninske županije i Županije Zapadnohercegovačke koju su potpisali  šibensko – kninski župan Goran Pauk i Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

„Projektom Compete Plamet ćemo poduzetnicima olakšati djelovanje, i to na način da smo osigurali i prostor i opremu za bavljenje tim djelatnostima. Projektom su se uspostavila dva Tehnološka centra: Obradni centar za metal i plastiku u prostorima Poduzetničkog inkubatora PODI u Mandalini i Fondacija tehnološki park Posušje koja je nedavno otvorena u poslovnoj zoni Osrdak u Posušju“, kazao je župan Pauk u svom uvodnom obraćanju nazočnima. Također je istaknuo kako je navedeni projekt od posebnog značaja za našu županiju, jer predstavlja unosnu investiciju od 12,7 milijuna kuna koja se financira iz Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora, u iznosu od 85 posto.

Prigodnim riječima okupljenima su se obratili i Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, Ante Begić iz Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke,  Radoslav Luburić, ravnatelj Javne ustanove Razvojna Agencija ŽZH-HERAG, te Ivan Lončar iz Općine Posušje.

Tijekom konferencije predstavljene su i uspješne gospodarske priče iz obje županije. Mira Lepur, ravnateljica Javne ustanove Razvojna Agencija Šibensko – kninske županije i Zoran Belak, ravnatelj ALUTECH-a predstavili su uspješne gospodarske priče iz Šibensko – kninske županije.

Projekt provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije za područje naše županije, nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Županije Zapadno hercegovačke – HERAG, dok je Općina Posušje partner na projektu.

Konferenciji i potpisivanju Povelje nazočili su predstavnici institucija Županije Zapadnohercegovačke, gradonačelnici i načelnici Ljubuškog i Širokog Brijega, Gruda i Posušja, te predstavnici gospodarskog sektora iz Šibensko-kninske i Zapadnohercegovačke županije.

  FOTO GALERIJA: Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

  24.05.2019 14:25  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na plenarnom sastanku Europskog odbora regija putem interneta

Župan Goran Pauk, zajedno sa svojim kolegama Nikolom Dobroslavićem i Danijelom Marušićem,sudjelovao je u radu trodnevnog plenarnog sastanka Europskog odbora regija koji se o putem interneta odvijao od 30.6. do 2.7.
03.07.2020, 09:39

Šibensko-kninskoj županiji za transparentnost proračuna i ove godine čista petica

Institut za javne financije (IJF), koji iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina, predstavio je u srijedu, 1. srpnja rezultate istraživanja proračunske transparentnosti za period od studenog 2019. do travnja 2020.
02.07.2020, 11:05

Na gatu Vrulje gradit će se pomorsko-putnički terminal vrijedan 64 milijuna kuna

Na šibenskoj tvrđavi Barone potpisan je danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za projekt „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala (PPT) u luci Šibenik (III. faza zahvata)“.
01.07.2020, 14:06