Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

24.05.2019, 14:20   /   Ispiši članak

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.

U okviru Konferencije svečano je potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike između Šibensko – kninske županije i Županije Zapadnohercegovačke koju su potpisali  šibensko – kninski župan Goran Pauk i Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

„Projektom Compete Plamet ćemo poduzetnicima olakšati djelovanje, i to na način da smo osigurali i prostor i opremu za bavljenje tim djelatnostima. Projektom su se uspostavila dva Tehnološka centra: Obradni centar za metal i plastiku u prostorima Poduzetničkog inkubatora PODI u Mandalini i Fondacija tehnološki park Posušje koja je nedavno otvorena u poslovnoj zoni Osrdak u Posušju“, kazao je župan Pauk u svom uvodnom obraćanju nazočnima. Također je istaknuo kako je navedeni projekt od posebnog značaja za našu županiju, jer predstavlja unosnu investiciju od 12,7 milijuna kuna koja se financira iz Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora, u iznosu od 85 posto.

Prigodnim riječima okupljenima su se obratili i Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, Ante Begić iz Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke,  Radoslav Luburić, ravnatelj Javne ustanove Razvojna Agencija ŽZH-HERAG, te Ivan Lončar iz Općine Posušje.

Tijekom konferencije predstavljene su i uspješne gospodarske priče iz obje županije. Mira Lepur, ravnateljica Javne ustanove Razvojna Agencija Šibensko – kninske županije i Zoran Belak, ravnatelj ALUTECH-a predstavili su uspješne gospodarske priče iz Šibensko – kninske županije.

Projekt provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije za područje naše županije, nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Županije Zapadno hercegovačke – HERAG, dok je Općina Posušje partner na projektu.

Konferenciji i potpisivanju Povelje nazočili su predstavnici institucija Županije Zapadnohercegovačke, gradonačelnici i načelnici Ljubuškog i Širokog Brijega, Gruda i Posušja, te predstavnici gospodarskog sektora iz Šibensko-kninske i Zapadnohercegovačke županije.

  FOTO GALERIJA: Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

  24.05.2019 14:25  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24