Potpisana 23 nova ugovora za stipendiranje učenika i studenata

27.12.2019, 10:45   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk potpisao je ugovore sa 8 učenika i 15 studenata koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju za školsku odnosno akademsku godinu 2019./2020.

Potpisane su 23 nove stipendije i to 8 stipendija za učenike strukovnih srednjih škola za deficitarna zanimanja te 15 studentskih stipendija. Od 15 stipendija za studente, 7 stipendija su dobili studenti  I. godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja, 4 studenata viših godina sveučilišnih studija te 4 stipendije za studente stručnih studija. Od osam učeničkih stipendija, 5 stipendija su dobili kuhari, 1 konobar, 1 pekar i 1 stolar.

Uz potpisana nova 23 ugovora, od danas Šibensko-kninska županija stipendira ukupno 63 korisnika stipendije i to 15 učenika i 48 studenta. Visina učeničke stipendije iznosi 400,00 kuna mjesečno, a studentska 700,00 kuna mjesečno te se daje u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.

Župan je učenicima i studentima poželio uspjeh u daljnjem školovanju. ″Nemojte da vaša sudbina ovisi o drugima, nego o vama samima. Kreirajte sami svoju budućnost, jer Vi ste nada i budućnost svih nas“, poručio je župan Pauk i čestitao im božićno-novogodišnje blagdane.

Financijska potpora ima za cilj našim učenicima i studentima poboljšati njihov materijalni status a ujedno ih i motivirati za odabir zanimanja traženih na tržištu rada te im omogućiti da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji.

Šibensko – kninska županija za stipendiranje učenika i studenata svake godine osigurava u proračunu sredstva iz svojih izvornih prihoda, za 2020. godinu planira osigurati 410 tisuća kuna što je u visini ove proračunske godine. Isto tako za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova osigurati će se iznos od 220 tisuća kuna, dakle za javne potrebe u visokoškolskom obrazovanju ukupno će se osigurati 630 tisuća kuna, što je na razini prošle godine.

 

  FOTO GALERIJA: Potpisana 23 nova ugovora za stipendiranje učenika i studenata

  27.12.2019 10:46  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

Zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, nazočila je jučer svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.
prije 4 sata

Župan i lovoovlaštenici potpisali ugovore o financijskoj potpori razvoja lovstva

Župan Goran Pauk danas je s lovoovlaštenicima zajedničkih/državnih lovišta na području Šibensko-kninske županije potpisao Ugovore o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva. Devetnaest Ugovora o financijskoj potpori projektima u području razvoja i unapređenja lovstva potpisano je prema županovoj Odluci o rasporedu sredstava za razvoj i unapređenje lovstva, a za njih je u proračunu Šibensko-kninske županije osiguran ukupan iznos od 244.600,00 kn.
28.01.2020, 12:55

Trećaši s Murtera posjetili Županiju

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Sanja Kumanović Stipaničev primili su jutros u Uredu župana učenike trećih razreda Osnovne škole Murterski škoji.
22.01.2020, 13:01