Potpisan Ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje vrijedan više od tri milijuna kuna

13.04.2018, 14:55   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk, sa suradnicima, nazočio je danas potpisivanju ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje. Ugovor je s predstavnikom izvođača, Martinom Konjevodom, potpisala ravnateljica škole Sanja Marasović Stručić.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja A&M d.o.o. i SOLARIS PONS d.o.o. iz Vukovara i Osijeka, a radovi vrijedni 3.274.448,88 kuna obuhvaćaju oblaganje vanjskih zidova i njihovog podnožja toplinskom izolacijom, unutarnjih zidova i međukatnih konstrukcija između negrijanog i grijanog prostora, zamjenu svih otvora vanjske ovojnice zgrade uz zadržavanje postojećih elemenata za zaštitu od sunca. Također, predviđena je i zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom te postavljanje sunčane elektrane ukupne instalirane snage 14 kW.

„Ovo je treći ugovor o energetskoj obnovi škole koji se potpisuje ovaj tjedan, zbog čega sam iznimno zadovoljan.  Koristim ovu priliku kako bih kao šibensko – kninski župan zahvalio našoj Razvojnoj agenciji koja je uz uspješnu suradnju s ravnateljima škola i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao partnerom na projektima, pripremala projekte i aplicirala prošle godine na javni natječaj energetske obnove odgojno – obrazovnih ustanova. Nadam se da će svi suradnici i partneri na projektima nastaviti uspješnu suradnju i u provedbi projekata, a sve u interesu što boljih uvjeta rada naših učenika.“, kazao je župan Goran Pauk. Potpisivanju ugovora nazočila je i zamjenica župana Anja Šimpraga.

U 2018. godini europskim sredstvima i sredstvima Šibensko-kninske županije, kao osnivača škola, energetski će se obnoviti tri škole: Srednja škola Ivana Meštrovića u Drnišu, Osnovna škola Domovinske zahvalnosti u Kninu i Osnovna škola Kistanje u Kistanjama. Ukupna vrijednost ova tri projekta iznosi preko 10,5 milijuna kuna, od čega se 70% vrijednosti projekata financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini, dok preostalih 30% sufinancira osnivač Šibensko – kninska županija.

 

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija od države na korištenje dobila otočić Školjić u kanalu sv. Ante

U travnju ove godine župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji, a početkom ovoga tjedna potpisan je i dodatak tom ugovoru kojim Šibensko-kninska županija na korištenje dobiva i otočić Školjić za uređenje kojega već postoji spreman idejni projekt.
prije 16 sata

Sjećanje na 17. rujna 1991. godine

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, položili su vijenac i zapalili svijeće kod kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu.
17.09.2018, 14:18

Župan Goran Pauk na konferenciji o otpadu: „Uspješno gospodarenje otpadom je osnovni element suvremenog života“

Konferencija „Primjena ciljeva upravljanja otpadom – mogućnosti i izazovi“ u organizaciji časopisa Komunal i Centra za razvoj i marketing održana je u petak, 14. rujna u Zagrebu.
14.09.2018, 18:14