Potpisan Ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje vrijedan više od tri milijuna kuna

13.04.2018, 14:55   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk, sa suradnicima, nazočio je danas potpisivanju ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje. Ugovor je s predstavnikom izvođača, Martinom Konjevodom, potpisala ravnateljica škole Sanja Marasović Stručić.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja A&M d.o.o. i SOLARIS PONS d.o.o. iz Vukovara i Osijeka, a radovi vrijedni 3.274.448,88 kuna obuhvaćaju oblaganje vanjskih zidova i njihovog podnožja toplinskom izolacijom, unutarnjih zidova i međukatnih konstrukcija između negrijanog i grijanog prostora, zamjenu svih otvora vanjske ovojnice zgrade uz zadržavanje postojećih elemenata za zaštitu od sunca. Također, predviđena je i zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom te postavljanje sunčane elektrane ukupne instalirane snage 14 kW.

„Ovo je treći ugovor o energetskoj obnovi škole koji se potpisuje ovaj tjedan, zbog čega sam iznimno zadovoljan.  Koristim ovu priliku kako bih kao šibensko – kninski župan zahvalio našoj Razvojnoj agenciji koja je uz uspješnu suradnju s ravnateljima škola i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao partnerom na projektima, pripremala projekte i aplicirala prošle godine na javni natječaj energetske obnove odgojno – obrazovnih ustanova. Nadam se da će svi suradnici i partneri na projektima nastaviti uspješnu suradnju i u provedbi projekata, a sve u interesu što boljih uvjeta rada naših učenika.“, kazao je župan Goran Pauk. Potpisivanju ugovora nazočila je i zamjenica župana Anja Šimpraga.

U 2018. godini europskim sredstvima i sredstvima Šibensko-kninske županije, kao osnivača škola, energetski će se obnoviti tri škole: Srednja škola Ivana Meštrovića u Drnišu, Osnovna škola Domovinske zahvalnosti u Kninu i Osnovna škola Kistanje u Kistanjama. Ukupna vrijednost ova tri projekta iznosi preko 10,5 milijuna kuna, od čega se 70% vrijednosti projekata financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini, dok preostalih 30% sufinancira osnivač Šibensko – kninska županija.

 

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Svečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

Povodom obilježavanja Dana Općine Pirovac i blagdana sv. Jurja, u kino dvorani u Pirovcu održana je svečana akademija kojoj je nazočio i šibensko-kninski župan Goran Pauk.
prije 7 sata

Potpisan ugovor o korištenju Minerske za uređenje Posjetiteljskog centra u Kanalu sv. Ante

U prisustvu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji za potrebe provedbe II. faze Projekta „Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku“.
19.04.2018, 14:33

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila je privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji. Privremeni Ured predsjednice RH otvoren je prigodnom svečanosti na Trgu Pavla Šubića ispred zgrade Županije intoniranjem himne „Lijepa naša domovino“ u izvedbi Šibenskog pjevačkog društva Kolo i svečanim podizanjem predsjedničke zastave, a koju je podigao maturant Gimnazije Antuna Vrančića Srećko Perković.
17.04.2018, 12:54