Potpisan Sporazum o suradnji na zajedničkim projektima iz područja energetike i energetske učinkovitosti

08.01.2014, 12:43   /   Ispiši članak

U svrhu učinkovitijeg korištenja dostupnih ljudskih i materijalnih resursa izražena je želja da EE timovi Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika surađuju na poslovima savjetovanja i izrade projekata. Slijedom toga danas su u Uredu župana Šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić potpisali Sporazum o suradnji na zajedničkim projektima iz područja energetike i energetske učinkovitosti.

Sklapanje Sporazuma o suradnji i sudjelovanju na zajedničkim projektima iz područja energetike i energetske učinkovitosti  između Županije i Grada rezultat je zajedničke želje za većim energetskim razvojem, zaštitom okoliša i promicanjem energetske učinkovitosti.

Županija i Grad potpisnici su Energetske povelje čime su potvrdili svoje strateško opredjeljenje za postizanjem visoke učinkovitosti potrošnje energije i zaštite okoliša. Temeljem danas potpisanog Sporazuma (u trajanju 4 godine s mogućnošću produženja) Županija i Grad će surađivati na izradi i provođenju projekata od zajedničkog interesa iz područja energetika. Također će surađivati na  provođenju edukacije, savjetovanja i promicanja energetske učinkovitosti, organizaciji zajedničkih predavanja i radionica te zajedničkom obilježavanju značajnih datuma vezanih uz energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Nosioci navedenih aktivnosti su EE tim Šibensko-kninske županije i EE tim Grada Šibenika.

Prilikom današnjeg potpisivanja Sporazuma župan Goran Pauk kazao je da je temeljem subvencioniranja sustava obnovljivih izvora energije za kućanstva (solarni kolektori za pripremu tople vode ili fotonaponski sustavi) isplaćeno poticaja za 68 kućanstava u vrijednosti 912.600 kuna. Fond je isplato 551.000 kuna, očekuje se još 178.000 kuna na temelju isplaćenih subvencija. „Županija u ukupnom iznosu sudjeluje sa 361.500 kuna, a s provedbom sufinanciranja će se nastaviti kroz slijedećih 6 mjeseci za maksimalno 338.000 kuna tj. za cca 25 kućanstava.“, kazao je župan.

Ovim Sporazumom regulira se uredovno vrijeme EE info centra u svrhu savjetovanja zainteresiranog građanstva i to svake radne srijede u vremenu od 17 do 19 sati. EE info centar počinje s radom u srijedu, 15. siječnja 2014. godine u prostorijama Tehničke škole u Šibeniku. Savjetovanje će vršiti članovi EE timova Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika. U slučaju veće zainteresiranosti, kao i za vrijeme provedbe projekta EE učinkovitosti namijenjenih građanstvu moguće je i drukčije radno vrijeme.

 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Potpisan Sporazum o suradnji na zajedničkim projektima iz područja energetike i energetske učinkovitosti

  08.01.2014 12:45  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
prije 12 sata

Otpočeo projekt PEPSEA

Početna konferencija projekta PEPSEA – Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Adriatic from Pollution održana je u srijedu 22. svibnja 2019. godine u prostoru Code Hub-a Zadar. Organizator konferencije bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja je ujedno i vodeći partner na projektu.
prije 14 sata

Međuresorna vježba „SIGURNOST 19“ održana u splitskim Divuljama

Župan Goran Pauk jučer je u Divuljama nazočio Međuresornoj vježbi „SIGURNOST 19“ koja je na najbolji način prikazala snagu, spremnost i koordiniranost vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga te njihove tehnike u provedbi zadaća tijekom nadolazeće ljetne požarne sezone.
22.05.2019, 08:51