Potpisan GLAVNI SPORAZUM O REGIONALNOM – ŽUPANIJSKOM CENTRU ZA GOSPODARENJE OTPADOM - BIKARAC

29.03.2007, 00:00   /   Ispiši članak

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić i direktor Gradske čistoće d.o.o Šibenik Joško Bačelić, potpisali su danas Sporazum o regionalnom – županijskom centru za gospodarenje otpadom s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina Šibensko-kninske županije.

Šibensko-kninska županija kao koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta izabrala je opciju ustroja vlastitog regionalnog centra za gospodarenje otpadom na lokaciji Bikarac. Lokalni sudionici projekta (gradovi i općine na području Šibensko-kninske županije) zbrinjavat će komunalni i slični otpad nastao na području njihove teritorijalne nadležnosti u „Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Bikarac“. Projekt RCGO Bikarac financirat će se iz sredstava predpristupnih fondova EU u vrijednosti od cca 8,5 milijuna eura i to na slijedeći način: - Europska unija iz ISPA predpristupnog fonda sufinancira 68% sredstava - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 15% sredstava - Grad Šibenik sufinancira 17% sredstava. Operativni nositelj cjelovitog projekta RCGO Bikarac je Gradska čistoća d.o.o. Šibenik.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren Društveni dom u Unešiću i nerazvrstana cesta Unešić – Vinovo Donje

Danas su u Unešiću župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić svečanim presijecanjem vrpce otvorili Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.
20.09.2019, 13:52

Ministar turizma Gari Cappelli u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku

Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine na tvrđavi Barone održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i njihovim suradnicima. Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovaralo se o pozitivnoj turističkoj sezoni u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.
20.09.2019, 13:22

IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

U Vodicama je jučer počela IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš koja je već zauzela svoje istaknuto mjesto u regiji. Konferencija je okupila oko tri stotine sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije sa preko sto stručnih radova – predstavnike tijela državne uprave, ovlaštenike na poslovima zaštite okoliša, poduzetnike i investitore te udruge civilnog društva, koji će naredna dva dana raspravljati o aktualnim temama iz područja zaštite okoliša.
20.09.2019, 11:05