Potpisan GLAVNI SPORAZUM O REGIONALNOM – ŽUPANIJSKOM CENTRU ZA GOSPODARENJE OTPADOM - BIKARAC

29.03.2007, 00:00   /   Ispiši članak

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić i direktor Gradske čistoće d.o.o Šibenik Joško Bačelić, potpisali su danas Sporazum o regionalnom – županijskom centru za gospodarenje otpadom s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina Šibensko-kninske županije.

Šibensko-kninska županija kao koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta izabrala je opciju ustroja vlastitog regionalnog centra za gospodarenje otpadom na lokaciji Bikarac. Lokalni sudionici projekta (gradovi i općine na području Šibensko-kninske županije) zbrinjavat će komunalni i slični otpad nastao na području njihove teritorijalne nadležnosti u „Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Bikarac“. Projekt RCGO Bikarac financirat će se iz sredstava predpristupnih fondova EU u vrijednosti od cca 8,5 milijuna eura i to na slijedeći način: - Europska unija iz ISPA predpristupnog fonda sufinancira 68% sredstava - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 15% sredstava - Grad Šibenik sufinancira 17% sredstava. Operativni nositelj cjelovitog projekta RCGO Bikarac je Gradska čistoća d.o.o. Šibenik.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Dodijeljene nove subvencije poljoprivrednicima

Župan Goran Pauk i poljoprivrednici s područja Šibensko-kninske županije potpisali su ugovore o dodjeli subvencija u poljoprivredi kojima su odobrena sredstva po Programu potpora poljoprivrednicima za 2019. godinu.
13.11.2019, 16:01

Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja
11.11.2019, 15:55

Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.
11.11.2019, 13:35