Potpisan GLAVNI SPORAZUM O REGIONALNOM – ŽUPANIJSKOM CENTRU ZA GOSPODARENJE OTPADOM - BIKARAC

29.03.2007, 00:00   /   Ispiši članak

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić i direktor Gradske čistoće d.o.o Šibenik Joško Bačelić, potpisali su danas Sporazum o regionalnom – županijskom centru za gospodarenje otpadom s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina Šibensko-kninske županije.

Šibensko-kninska županija kao koordinator, pokrovitelj i sudionik projekta izabrala je opciju ustroja vlastitog regionalnog centra za gospodarenje otpadom na lokaciji Bikarac. Lokalni sudionici projekta (gradovi i općine na području Šibensko-kninske županije) zbrinjavat će komunalni i slični otpad nastao na području njihove teritorijalne nadležnosti u „Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Bikarac“. Projekt RCGO Bikarac financirat će se iz sredstava predpristupnih fondova EU u vrijednosti od cca 8,5 milijuna eura i to na slijedeći način: - Europska unija iz ISPA predpristupnog fonda sufinancira 68% sredstava - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 15% sredstava - Grad Šibenik sufinancira 17% sredstava. Operativni nositelj cjelovitog projekta RCGO Bikarac je Gradska čistoća d.o.o. Šibenik.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05

Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije uručena vrijedna donacija

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, isporučili su danas 200 humanitarnih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjena potrebitim građanima naše županije pogođenih krizom prouzročenom koronavirusom. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi cca. 350 kuna.
19.05.2020, 16:03