Položeni vijenci održana komemoracija uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Položeni vijenci održana komemoracija uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

03.08.2018, 12:28   /   Ispiši članak

U povodu obilježavanja 5. kolovoza - Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom, položilo je cvijeće i zapalilo svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu, kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj.

Vijence je položilo  i izaslanstvo Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem,  gradova  Drniša i Skradina na čelu s gradonačelnicima Jospiom Begonjom i Antonijom Brajkovićem, predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnici Hrvatske vojske, Hrvatske ratne mornarice, Policijske uprave Šibensko-kninske, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te izaslanstva političkih stranaka.

Nakon polaganja vijenaca na Kvanju, održana je komemoracija kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, gdje su pročitana imena svih 269 poginulih, smrtno stradalih i nestalih branitelja Šibensko-kninske županije.

Molitvu za poginule, stradale i nestale branitelje predvodio je policijski kapelan don Darko Poljak, a zajednički vijenac u ime svih žitelja Šibensko-kninske županije položili su pripadnici šibenske gradske straže.

  FOTO GALERIJA: Položeni vijenci održana komemoracija uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

  03.08.2018 12:35  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša i logora Knin i prve razmjene logoraša kod Tepljuha

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora kao spomen na prvu razmjenu zatočenika u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine, kojom prilikom je pušteno na slobodu 54 hrvatska vojnika i policajca. Bila je to još jedna prigoda da se bivši logoraši susretnu i odaju počast stradalima te se prisjete kalvarije koju su prošli u kninskim zatvorima.
14.08.2018, 13:57

Uz vatromet i zabavu otvoreno 4. međunarodno ribolovno natjecanje „TUNA FEVER –ROGOZNICA 2018“

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić sinoć je u Rogoznici svečano otvorio četvrto po redu međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big Game ribolovu pod nazivom „TUNA FIVER –ROGOZNICA 2018“.
09.08.2018, 08:36

Potpisan ugovor o suradnji s predstavnicima županijskih savjeta mladih

Hrvatska zajednica županija je u srpnju potpisala Ugovor o suradnji s predstavnicima Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske kako bi se intenzivirala suradnja jedinica regionalne samouprave i mladih.
08.08.2018, 08:00