Položeni vijenci i zapaljene svijeće u povodu Dana antifašističke borbe

22.06.2020, 11:46   /   Ispiši članak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj odana je počast svim žrtvama antifašističke borbe.

„Dan antifašističke borbe predstavlja povijesni temelj stvaranja suvremene i demokratske Republike Hrvatske. Poštovanje i zahvalnost zaslužuju svi koji su doprinijeli pobjedi nad fašizmom i svi hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji su svoj život dali za slobodu Domovine.”, kazao je župan Goran Pauk prilikom polaganja vijenca.

Vijenac je položilo i izaslanstvo Grada Šibenika, PU Šibensko-kninske, Hrvatske ratne mornarice te predstavnici političkih stranaka.

Molitvu odrješenja za sve pokojne predvodio je don Darko Poljak.

 

  FOTO GALERIJA: Položeni vijenci i zapaljene svijeće u povodu Dana antifašističke borbe

  22.06.2020 11:52  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Na tvrđavi sv. Niklole predstavljen jedinstveni slatki suvenir – tvrđava izlivena u raskošnoj bijeloj čokoladi

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk, te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir
09.07.2020, 11:29

Otvoren obradni centra za metal i plastiku Šibensko-kninske županije u prostorijama Poduzetničkog inkubatora

Razvojna agencija Šibensko–kninske županije otvorenjem Centra za obradu metala i plastike Šibensko-kninske županije u Poduzetničkom inkubatoru PIN Šibenik simbolično je obilježila završetak svog Europskog projekta naziva Compete Plamet.
08.07.2020, 12:30

Projektu šibenske Industrijsko-obrtničke škole dodijeljeno je 30.7 milijuna kuna za projekt "Ars Mechanica za nove kompetencije"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 03. srpnja 2020. godine održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora za poziv ‘Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo’ iz Europskog socijalnog fonda.
07.07.2020, 14:24