„Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

22.03.2019, 15:03   /   Ispiši članak

Policijska uprava provodi akciju kojom se djeca na edukativan način upoznaju s prometnim pravilima i ulogom policajaca.

Zamjenik župana Nikola Blažević i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović danas su u Osnovnoj školi Jurja Šižgorića sudjelovali na Javnoj manifestaciji „Policajac prijatelj pomagač“.

Riječ je o aktivnosti preventivnog karaktera koju provodi Policijska uprava šibensko – kninske u suradnji s Ravnateljstvom policije. Akcija je usmjerena prema djeci nižih razreda osnovne škole kao najranjivijoj skupini u prometu ali se želi senzibilizirati i šira javnost kako bi se ostvarila primarna prevencija.

Na manifestaciji su prisustvovali također i predstavnici Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije, Javnog vatrogasnog društva Šibenik, Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Šibenik i Caritasa šibenske biskupije.

U sklopu navedene akcije policijski službenici održali su za učenike od prvog do četvrtog razreda edukativni program „Koracima malim zakoračimo u svijet prometa“ a potom su učenici imali prilike posjetiti informativne štandove na kojima su policija, HGSS – stanica Šibenik, Crveni križ i vatrogasci izložili svoju opremu, dijelili letke i brošure te na taj način djeci približili svoj djelokrug rada.

Program je nastavljen na košarkaškom igralištu Dražen Petrović gdje je postavljen prometni poligon s ciljem edukacije djece o prometnim pravilima dok je u isto vrijeme na parkirališnom prostoru u blizini igrališta organizirana je izložba i prezentacija rada službenih vozila i pripadajuće opreme Ministarstva unutarnjih poslova, Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Hrvatske gorske službe spašavanja- Stanica Šibenik.

  FOTO GALERIJA: „Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

  22.03.2019 15:05  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sjećanje na 17. rujna 1991.

Župan Goran Pauk u sklopu obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, u ime Šibensko-kninske županije, zapalio je svijeću kod kapelice na šibenskom mostu u spomen na Marinka Karduma, mladog pripadnik specijalne policije koji je bio prva žrtva obrane Šibenika, a poginuo je na današnji dan 1991. godine.
17.09.2019, 12:30

U Muzeju grada Šibenika održana završna konferencija projekta Hercultour

Danas se u Muzeju grada Šibenika održala završna konferencija projekta HERCULTOUR - strateškog projekta vrijednog 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.
16.09.2019, 15:07

Župan Goran Pauk sudjeluje na 8. forumu poljskih i hrvatskih regija

Župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sudjeluje na osmom susretu poljskih i hrvatskih regija koji se održava od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu.
13.09.2019, 13:28