„Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

22.03.2019, 15:03   /   Ispiši članak

Policijska uprava provodi akciju kojom se djeca na edukativan način upoznaju s prometnim pravilima i ulogom policajaca.

Zamjenik župana Nikola Blažević i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović danas su u Osnovnoj školi Jurja Šižgorića sudjelovali na Javnoj manifestaciji „Policajac prijatelj pomagač“.

Riječ je o aktivnosti preventivnog karaktera koju provodi Policijska uprava šibensko – kninske u suradnji s Ravnateljstvom policije. Akcija je usmjerena prema djeci nižih razreda osnovne škole kao najranjivijoj skupini u prometu ali se želi senzibilizirati i šira javnost kako bi se ostvarila primarna prevencija.

Na manifestaciji su prisustvovali također i predstavnici Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije, Javnog vatrogasnog društva Šibenik, Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Šibenik i Caritasa šibenske biskupije.

U sklopu navedene akcije policijski službenici održali su za učenike od prvog do četvrtog razreda edukativni program „Koracima malim zakoračimo u svijet prometa“ a potom su učenici imali prilike posjetiti informativne štandove na kojima su policija, HGSS – stanica Šibenik, Crveni križ i vatrogasci izložili svoju opremu, dijelili letke i brošure te na taj način djeci približili svoj djelokrug rada.

Program je nastavljen na košarkaškom igralištu Dražen Petrović gdje je postavljen prometni poligon s ciljem edukacije djece o prometnim pravilima dok je u isto vrijeme na parkirališnom prostoru u blizini igrališta organizirana je izložba i prezentacija rada službenih vozila i pripadajuće opreme Ministarstva unutarnjih poslova, Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Hrvatske gorske službe spašavanja- Stanica Šibenik.

  FOTO GALERIJA: „Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

  22.03.2019 15:05  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24

Osnovana Udruga Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

Nakon potpisivanja Povelje o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, jučer je u Skradinu osnovana istoimena udruga čiji je cilj promicanje i zaštita digniteta imena i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu.
12.07.2019, 08:57

U Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

U sklopu trodnevne manifestacije povodom proslave 163. obljetnice rođenja velikog znanstvenika, jučer je u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, čime je napravljen još jedan korak za formiranje prve europske kulturne rute s polazištem iz Hrvatske inspirirane ovim velikanom. Ispred Šibensko – kninske županije, koja je od početka podržala projekt, povelju je potpisala zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić.
10.07.2019, 09:14