„Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

22.03.2019, 15:03   /   Ispiši članak

Policijska uprava provodi akciju kojom se djeca na edukativan način upoznaju s prometnim pravilima i ulogom policajaca.

Zamjenik župana Nikola Blažević i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović danas su u Osnovnoj školi Jurja Šižgorića sudjelovali na Javnoj manifestaciji „Policajac prijatelj pomagač“.

Riječ je o aktivnosti preventivnog karaktera koju provodi Policijska uprava šibensko – kninske u suradnji s Ravnateljstvom policije. Akcija je usmjerena prema djeci nižih razreda osnovne škole kao najranjivijoj skupini u prometu ali se želi senzibilizirati i šira javnost kako bi se ostvarila primarna prevencija.

Na manifestaciji su prisustvovali također i predstavnici Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije, Javnog vatrogasnog društva Šibenik, Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Šibenik i Caritasa šibenske biskupije.

U sklopu navedene akcije policijski službenici održali su za učenike od prvog do četvrtog razreda edukativni program „Koracima malim zakoračimo u svijet prometa“ a potom su učenici imali prilike posjetiti informativne štandove na kojima su policija, HGSS – stanica Šibenik, Crveni križ i vatrogasci izložili svoju opremu, dijelili letke i brošure te na taj način djeci približili svoj djelokrug rada.

Program je nastavljen na košarkaškom igralištu Dražen Petrović gdje je postavljen prometni poligon s ciljem edukacije djece o prometnim pravilima dok je u isto vrijeme na parkirališnom prostoru u blizini igrališta organizirana je izložba i prezentacija rada službenih vozila i pripadajuće opreme Ministarstva unutarnjih poslova, Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Hrvatske gorske službe spašavanja- Stanica Šibenik.

  FOTO GALERIJA: „Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

  22.03.2019 15:05  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05

Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije uručena vrijedna donacija

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, isporučili su danas 200 humanitarnih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjena potrebitim građanima naše županije pogođenih krizom prouzročenom koronavirusom. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi cca. 350 kuna.
19.05.2020, 16:03