Polaganjem vijenaca na Velikoj Glavi započelo obilježavanje 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

10.09.2018, 13:24   /   Ispiši članak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i molitvom za poginule branitelje kod križa na Velikoj Glavi u nedjelju, 9. rujna, započeo je program obilježavanja 27.obljetnice Spomendana Rujanskog rata čime je odana počast braniteljima poginulim u skradinskom zaleđu.

U ime Šibensko-kninske županije vijenac su položili župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.

„Danas smo ovdje da se poklonimo žrtvi hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, a prijateljima i suborcima izrazimo zahvalu na domoljublju i hrabrosti u obrani rodne grude.”, kazao je župan Goran Pauk prilikom obraćanja sudionicima Dana sjećanja na Velikoj Glavi.

Nakon polaganja vijenaca, sudionici obilježavanja Dana sjećanja  prisustvovali su svetoj misi u kapeli Gospe Fatimske u Dubravicama.

Vijence su položile obitelji stradalih hrvatskih branitelja, predstavnici gradova Šibenika i Skradina, predstojnica Ureda Državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnici vojske i policije te političkih stranaka.

Središnja svečanost obilježavanja 27.obljetnice Spomendana Rujanskog rata ove će se godine održati u Vodicama, 16. rujna, a počet će u 16 sati rekreativnom biciklističkom vožnjom ‘Srcem protiv čelika’ koju organizira Brdski biciklistički klub ‘Orlov krug’. Program će se nastavit u 18.30 sati mimohodom branitelja od Stare škole do Trga hrvatskih mučenika i komemoracijom uz polaganje vijenaca te projekcijom filma Šime Strikomana ‘Vodice, Šibenik 91/92’.

 

  FOTO GALERIJA: Polaganjem vijenaca na Velikoj Glavi započelo obilježavanje 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

  10.09.2018 13:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Vlada Republike Hrvatske sa županima raspravljala o prijedlogu novih statističkih regija

Na zajedničkom sastanku izdvojene dvije varijante kao konačni prijedlozi nove podjele
prije 15 sata

Dovršetak energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu

Uspješno dovršena sva tri projekta energetske obnove u školama na području Šibensko - kninske županije
10.01.2019, 13:24

Dovršen projekt energetske obnove zgrade škole u Kistanjama

Postignut A energetski razred zgrade škole koju pohađaju 192 učenika
08.01.2019, 13:04