Polaganjem vijenaca na Velikoj Glavi započelo obilježavanje 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

10.09.2018, 13:24   /   Ispiši članak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i molitvom za poginule branitelje kod križa na Velikoj Glavi u nedjelju, 9. rujna, započeo je program obilježavanja 27.obljetnice Spomendana Rujanskog rata čime je odana počast braniteljima poginulim u skradinskom zaleđu.

U ime Šibensko-kninske županije vijenac su položili župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.

„Danas smo ovdje da se poklonimo žrtvi hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, a prijateljima i suborcima izrazimo zahvalu na domoljublju i hrabrosti u obrani rodne grude.”, kazao je župan Goran Pauk prilikom obraćanja sudionicima Dana sjećanja na Velikoj Glavi.

Nakon polaganja vijenaca, sudionici obilježavanja Dana sjećanja  prisustvovali su svetoj misi u kapeli Gospe Fatimske u Dubravicama.

Vijence su položile obitelji stradalih hrvatskih branitelja, predstavnici gradova Šibenika i Skradina, predstojnica Ureda Državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnici vojske i policije te političkih stranaka.

Središnja svečanost obilježavanja 27.obljetnice Spomendana Rujanskog rata ove će se godine održati u Vodicama, 16. rujna, a počet će u 16 sati rekreativnom biciklističkom vožnjom ‘Srcem protiv čelika’ koju organizira Brdski biciklistički klub ‘Orlov krug’. Program će se nastavit u 18.30 sati mimohodom branitelja od Stare škole do Trga hrvatskih mučenika i komemoracijom uz polaganje vijenaca te projekcijom filma Šime Strikomana ‘Vodice, Šibenik 91/92’.

 

  FOTO GALERIJA: Polaganjem vijenaca na Velikoj Glavi započelo obilježavanje 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

  10.09.2018 13:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

„Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

Policijska uprava provodi akciju kojom se djeca na edukativan način upoznaju s prometnim pravilima i ulogom policajaca.
22.03.2019, 15:03

U okviru projekta HERCULTOUR održana godišnja skupština međunarodne udruge HERA

Domaćin skupštine bila je Šibensko - kninska županija
21.03.2019, 08:56

Novo trajektno pristanište za Kaprijane od idućeg ljeta

Preko 85 posto projekta financirano sredstvima EU
20.03.2019, 15:16