Polaganjem vijenaca na Velikoj Glavi započelo obilježavanje 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

10.09.2018, 13:24   /   Ispiši članak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i molitvom za poginule branitelje kod križa na Velikoj Glavi u nedjelju, 9. rujna, započeo je program obilježavanja 27.obljetnice Spomendana Rujanskog rata čime je odana počast braniteljima poginulim u skradinskom zaleđu.

U ime Šibensko-kninske županije vijenac su položili župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.

„Danas smo ovdje da se poklonimo žrtvi hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, a prijateljima i suborcima izrazimo zahvalu na domoljublju i hrabrosti u obrani rodne grude.”, kazao je župan Goran Pauk prilikom obraćanja sudionicima Dana sjećanja na Velikoj Glavi.

Nakon polaganja vijenaca, sudionici obilježavanja Dana sjećanja  prisustvovali su svetoj misi u kapeli Gospe Fatimske u Dubravicama.

Vijence su položile obitelji stradalih hrvatskih branitelja, predstavnici gradova Šibenika i Skradina, predstojnica Ureda Državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnici vojske i policije te političkih stranaka.

Središnja svečanost obilježavanja 27.obljetnice Spomendana Rujanskog rata ove će se godine održati u Vodicama, 16. rujna, a počet će u 16 sati rekreativnom biciklističkom vožnjom ‘Srcem protiv čelika’ koju organizira Brdski biciklistički klub ‘Orlov krug’. Program će se nastavit u 18.30 sati mimohodom branitelja od Stare škole do Trga hrvatskih mučenika i komemoracijom uz polaganje vijenaca te projekcijom filma Šime Strikomana ‘Vodice, Šibenik 91/92’.

 

  FOTO GALERIJA: Polaganjem vijenaca na Velikoj Glavi započelo obilježavanje 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

  10.09.2018 13:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija od države na korištenje dobila otočić Školjić u kanalu sv. Ante

U travnju ove godine župan Goran Pauk i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji, a početkom ovoga tjedna potpisan je i dodatak tom ugovoru kojim Šibensko-kninska županija na korištenje dobiva i otočić Školjić za uređenje kojega već postoji spreman idejni projekt.
prije 2 sata

Sjećanje na 17. rujna 1991. godine

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, položili su vijenac i zapalili svijeće kod kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu.
17.09.2018, 14:18

Župan Goran Pauk na konferenciji o otpadu: „Uspješno gospodarenje otpadom je osnovni element suvremenog života“

Konferencija „Primjena ciljeva upravljanja otpadom – mogućnosti i izazovi“ u organizaciji časopisa Komunal i Centra za razvoj i marketing održana je u petak, 14. rujna u Zagrebu.
14.09.2018, 18:14