Polaganjem vijenaca na Velikoj Glavi započelo obilježavanje 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

10.09.2018, 13:24   /   Ispiši članak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i molitvom za poginule branitelje kod križa na Velikoj Glavi u nedjelju, 9. rujna, započeo je program obilježavanja 27.obljetnice Spomendana Rujanskog rata čime je odana počast braniteljima poginulim u skradinskom zaleđu.

U ime Šibensko-kninske županije vijenac su položili župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević te predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.

„Danas smo ovdje da se poklonimo žrtvi hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, a prijateljima i suborcima izrazimo zahvalu na domoljublju i hrabrosti u obrani rodne grude.”, kazao je župan Goran Pauk prilikom obraćanja sudionicima Dana sjećanja na Velikoj Glavi.

Nakon polaganja vijenaca, sudionici obilježavanja Dana sjećanja  prisustvovali su svetoj misi u kapeli Gospe Fatimske u Dubravicama.

Vijence su položile obitelji stradalih hrvatskih branitelja, predstavnici gradova Šibenika i Skradina, predstojnica Ureda Državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnici vojske i policije te političkih stranaka.

Središnja svečanost obilježavanja 27.obljetnice Spomendana Rujanskog rata ove će se godine održati u Vodicama, 16. rujna, a počet će u 16 sati rekreativnom biciklističkom vožnjom ‘Srcem protiv čelika’ koju organizira Brdski biciklistički klub ‘Orlov krug’. Program će se nastavit u 18.30 sati mimohodom branitelja od Stare škole do Trga hrvatskih mučenika i komemoracijom uz polaganje vijenaca te projekcijom filma Šime Strikomana ‘Vodice, Šibenik 91/92’.

 

  FOTO GALERIJA: Polaganjem vijenaca na Velikoj Glavi započelo obilježavanje 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

  10.09.2018 13:27  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilazak radova na dijelu lokalne ceste LC 65011 Suronjina ulica u Kninu

Župan Goran Pauk u pratnji gradonačelnika Grada Knina Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata i direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. Knin Damira Velića obišao je radove na rekonstrukciji dijela lokalne ceste Suronjina ulica u Kninu
prije 2 sata

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima boravi u četverodnevnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.
13.11.2018, 16:44

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Župan Goran Pauk i suradnici održali radni sastanak s pučkom pravobraniteljicom na temu zaštite ljudskih prava na području Šibensko - kninske županije
13.11.2018, 15:21