Početak nove školske godine u Šibensko-kninskoj županiji

07.09.2020, 11:58   /   Ispiši članak

U 12 srednjih i 14 osnovnih škola kojima je osnivač Šibensko-kninska županija danas je počela nastava. Zbog epidemije izazvane koronavirusom sve su se škole prilagodile novim uvjetima rada, a u većini škola nastava se odvija prema modelu A.

Budući da je jedan zaposlenik Osnovne škole „Murterski škoji“ pozitivan na koronavirus, u samoizolaciji je veći dio nastavnika zbog čega se nastava u toj školi održava po modelu C, odnosno on-line. Kako dio nastavnika Osnovne škole „Murterski škoji“ radi i u Osnovnoj školi Tisno, u toj školi se nastava odvija prema modelu B.

Uz škole koje su do sada radile u dvije smjene, na dvosmjenski rad je, zbog epidemioloških mjera, prešla i Osnovna škola Vodice i to odjeljenja od petog do osmog razreda.

U slučaju potrebe, odnosno promjene okolnosti, sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač Šibensko-kninska županija, spremne su im se prilagoditi.

U sve osnovne škole u Šibensko-kninskoj županiji u školskoj godini 2020./2021. upisano je 7.104 učenika, odnosno 66 učenika manje u odnosu na školsku godinu 2019./2020.

Na razini županije upisano je 855 prvašića, odnosno 15 manje nego prošle školske godine.

U srednje škole je u ovoj školskoj godini upisano 3.316 učenika, od toga 897 u prvi razred. U odnosu na prošlu školsku godinu, ove godine je 29 učenika više upisano u prve razrede srednjih škola. 

Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik, Tehnička škola Šibenik i Medicinska škola Šibenik su popunjene, a u ostalim srednjoškolskim ustanovama u Šibensko-kninskoj županiji ostalo je 81 slobodno mjesto.

Povodom početka nove školske godine župan Goran Pauk svim je učenicima osnovnih i srednjih škola u našoj županiji, njihovim učiteljima, roditeljima, ravnateljima i svima koji sudjeluju u odgojno-obrazovnom procesu  poželio sretan početak i uspješnu novu školsku godinu.

„Prvi dan škole uvijek je poseban i uzbudljiv doživljaj u životu svakog učenika, roditelja i nastavnika. Ovogodišnji nadasve. Iza nas i pred nama su veliki izazovi; učimo i navikavamo se živjeti u „novom normalnom vremenu“ koje zahtjeva povećanu odgovornost, oprez i suzdržavanje od socijalnih kontakata. Svima nam to teško pada, a posebno djeci. Ipak, ovakvo stanje je, vjerujem, samo privremeno, i uskoro ćemo se vratiti svom starom načinu života. Do tada, svi zajedno se moramo potruditi da ovaj period uspješno prebrodimo.“

Posebne čestitke uputio je najmlađim školarcima koji prvi put sjedaju u školske klupe.

„Dragi prvašići, danas počinje najljepše i najuzbudljivije razdoblje vašeg života - školsko doba. Razvijajte svoje sposobnosti i talente, budite vrijedni, učite i poštujte svoje nastavnike. I naravno, uživajte u druženju s prijateljima.“, poručuio je župan Goran Pauk.

 

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk sudjelovao na 8. sastanku Vlade sa županima i predstavnicima udruga gradova i općina

Premijer Plenković sa županima u Gospiću: Nastavljamo raditi na decentralizaciji
18.09.2020, 19:19

Župan obišao Luku otvorenu za javni promet u Pirovcu

Župan Goran Pauk, u pratnji pročelnice Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadranke Fržop, obišao je lučko područje Luke otvorene za javni promet Pirovac
17.09.2020, 15:26

Održana 18. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Osamnaesta sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije održana je danas u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu.
15.09.2020, 13:30