Počeli radovi na izgradnji Studentskog doma Palacin

04.11.2019, 11:11   /   Ispiši članak

Prvi studenti u novi studentski dom, kojim će upravljati Studentski centar Šibenik, useliti će u akademskoj godini 2021./2022.

Povodom početka građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin, dekan Veleučilišta u Šibeniku dr. sc. Ljubo Runjić, u nazočnosti župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića službeno je predao gradilište izvođaču radova zajednici ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita.

Ukupna vrijednost projekta kojeg je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi preko 85 milijuna kuna, od čega cca 80 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.  Planiran rok izvršenja radova od uvođenja izvođača u posao je 18 mjeseci.

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 kvadrata izgraditi će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređena u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. U budućem studentskom domu predviđen je restoran sa 100 sjedećih mjesta, te sadržaj poput novih učionica, knjižnice i infrastrukture namijenjene za kvalitetno provođenje vremena studenata.

  FOTO GALERIJA: Počeli radovi na izgradnji Studentskog doma Palacin

  04.11.2019 11:14  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja
prije 6 sata

Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.
prije 8 sata

Svečano obilježen Dan Općine Tisno i blagdan sv. Martina

Povodom obilježavanja Dana Općine Tisno i blagdana sv. Martina, u petak je u prostorijama Društvenog doma u Tisnom održana Svečana sjednica na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.
prije 9 sata