Počeli radovi na izgradnji Studentskog doma Palacin

04.11.2019, 11:11   /   Ispiši članak

Prvi studenti u novi studentski dom, kojim će upravljati Studentski centar Šibenik, useliti će u akademskoj godini 2021./2022.

Povodom početka građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin, dekan Veleučilišta u Šibeniku dr. sc. Ljubo Runjić, u nazočnosti župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića službeno je predao gradilište izvođaču radova zajednici ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita.

Ukupna vrijednost projekta kojeg je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi preko 85 milijuna kuna, od čega cca 80 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.  Planiran rok izvršenja radova od uvođenja izvođača u posao je 18 mjeseci.

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 kvadrata izgraditi će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređena u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. U budućem studentskom domu predviđen je restoran sa 100 sjedećih mjesta, te sadržaj poput novih učionica, knjižnice i infrastrukture namijenjene za kvalitetno provođenje vremena studenata.

  FOTO GALERIJA: Počeli radovi na izgradnji Studentskog doma Palacin

  04.11.2019 11:14  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sastao se Stožer civilne zaštite: U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

U četvrtak 27. veljače, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.
27.02.2020, 15:20

U Kninu održan okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu"

U sklopu aktivnosti obilježavanja Dana civilne zaštite, Služba civilne zaštite Šibenik u suradnji sa Šibensko–kninskom županijom, Gradom Kninom i Veleučilištem "Marko Marulić" u Kninu je organizirala okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu".
26.02.2020, 14:30

Župan Goran Pauk predao ključeve sanitetskih vozila ravnatelju Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

Župan Goran Pauk predao je danas ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću.
26.02.2020, 13:14