Počela nova akademska godina

02.10.2018, 13:10   /   Ispiši članak

Prigodnom svečanošću jučer je na Veleučilištu u Šibeniku i na Veleučilištu ''Marko Marulić'' u Kninu počela nova akademska godina 2018./2019.

„Koristim priliku izrazit svoje zadovoljstvo i čestitati našem Veleučilištu koje kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta studiranja na ovoj našoj visokoškolskoj ustanovi kao i na inicijativi za uvođenje novih studijskih programa“, rekla je zamjenica župana Darija Puljić te zaželjela studentima puno uspjeha u novoj akademskoj godini naglasivši kako će Županija i dalje pružati podršku poboljšanju standarda visokog obrazovanja.

Uz dekana VUŠ-a Ivana Malenicu prigodnim riječima brucoše, njih 185 koji su upisani na 5 studijskih programa, pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

Studente kninskog veleučilišta ''Marko Marulić'' uz dekanicu Lovorku Blažević pozdravio je zamjenik župana Nikola Blažević te im zaželio uspjeh tijekom studiranja, ali i brzo zapošljavanje nakon stjecanja potrebnih znanja i isprave o završenom studiju. Kao snažne resurse Veleučilišta spomenuo je studentski dom i Inovacijsko središte čije otvaranje očekuje u skoroj budućnosti. Posebno je naglasio kako je zadovoljan odličnom suradnjom Veleučilišta i Županije, a potporu je najavio i za nove kvalitetne projekte kninskog Veleučilišta. Svečanosti je nazočila i zamjenica župana Anja Šimpraga. U sklopu otvaranja akademske godine najboljim studentima kninskog Veleučilišta dodijeljena su prijenosna računala koja već niz godina studentima poklanja Grad Knin. Prijenosna računala studentima uručio je kninski gradonačelnik Marko Jelić. Kninsko Veleučilište ove godine bilježi manji broj upisanih studenata. Od 200 raspoloživih mjesta na prvoj godini kninskih trogodišnjih preddiplomskih studija, popunjeno je njih 60-ak. 

 

Izvor fotografija:

Šibenik IN V.B.

Veleučilište "Marko Marulić"

 

  FOTO GALERIJA: Počela nova akademska godina

  02.10.2018 13:12  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk sudjelovao je na konferenciji Smart islands 2018

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je danas na konferenciji Smart islands koja je održana u Hvaru.
19.10.2018, 17:23

Započinju radovi na poslovnoj zgradi Adriatic Business Centre

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur i Ante Perica, direktor tvrtke Mini gradnja d.o.o. Vodice, danas su potpisali ugovore za izvršenje radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centre (ABC)“, vrijedne gotovo 14 milijuna kuna.
18.10.2018, 12:46

Nastavak projekta valorizacije Kanala sv. Ante

Nekadašnja vojarna u Minerskoj uskoro postaje posjetiteljski centar
15.10.2018, 15:02