Otvoreno nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

26.04.2019, 14:11   /   Ispiši članak

23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održava se u Vodicama do 27. travnja

U hotelu Olympia Sky u Vodicama, jučer je svečano otvoreno 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Ovo najeminentnije gospodarsko savjetovanje u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održava se pod geslom „Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku“.

Svečanom otvorenju su uz šibensko – kninskog župana Gorana Pauka i gradonačelnicu grada Vodica dr. Nelku Tomić prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar gospodarstva Darko Horvat te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev.

„Kako bi pridonijeli pozicioniranju Republike Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje i mi, u Šibensko-kninskoj županiji stavljamo naglasak na unaprjeđenje sektora inovacija i istraživanja uz razvijeno poduzetništvo kroz razvoj inovativno-istraživačkog okruženja temeljenog na znanju i tehnologijama. Jedan od naših strateških projekata je Centar kompetencija za aluminij koji ima za cilj pozicioniranje Šibensko-kninske županije kao lidera u području inovacija u sektoru lakih metala i pomorskim djelatnostima, u kojima imamo gotovo stoljetnu tradiciju.“ kazao je župan Pauk u svom pozdravnom govoru sudionicima savjetovanja.

Trodnevna konferencija okupila je oko 350 hrvatskih poduzetnika, gospodarstvenika, poslovnih ljudi, predstavnika agencija, HOK-a i HGK, dužnosnika ministarstva te čelnika jedinica lokalne i područne samouprave.

Središnji događaj konferencije je današnji panel “Pitaj Vladu” na kojem će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, glavni državni inspektor Andrija Mikulić i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

Sutra u 15 sati predavanje na temu “Sport kao hrvatski izvozni proizvod” održat će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

  FOTO GALERIJA: Otvoreno nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

  26.04.2019 14:14  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09