Otvoreno nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

26.04.2019, 14:11   /   Ispiši članak

23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održava se u Vodicama do 27. travnja

U hotelu Olympia Sky u Vodicama, jučer je svečano otvoreno 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Ovo najeminentnije gospodarsko savjetovanje u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održava se pod geslom „Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku“.

Svečanom otvorenju su uz šibensko – kninskog župana Gorana Pauka i gradonačelnicu grada Vodica dr. Nelku Tomić prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar gospodarstva Darko Horvat te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev.

„Kako bi pridonijeli pozicioniranju Republike Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje i mi, u Šibensko-kninskoj županiji stavljamo naglasak na unaprjeđenje sektora inovacija i istraživanja uz razvijeno poduzetništvo kroz razvoj inovativno-istraživačkog okruženja temeljenog na znanju i tehnologijama. Jedan od naših strateških projekata je Centar kompetencija za aluminij koji ima za cilj pozicioniranje Šibensko-kninske županije kao lidera u području inovacija u sektoru lakih metala i pomorskim djelatnostima, u kojima imamo gotovo stoljetnu tradiciju.“ kazao je župan Pauk u svom pozdravnom govoru sudionicima savjetovanja.

Trodnevna konferencija okupila je oko 350 hrvatskih poduzetnika, gospodarstvenika, poslovnih ljudi, predstavnika agencija, HOK-a i HGK, dužnosnika ministarstva te čelnika jedinica lokalne i područne samouprave.

Središnji događaj konferencije je današnji panel “Pitaj Vladu” na kojem će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, glavni državni inspektor Andrija Mikulić i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

Sutra u 15 sati predavanje na temu “Sport kao hrvatski izvozni proizvod” održat će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

  FOTO GALERIJA: Otvoreno nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

  26.04.2019 14:14  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i Prva razmjena logoraša u Tepljuhu

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša, Dan logora Knin i datum prve razmjene logoraša u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom slobodu su dočekala 54 hrvatska vojnika i policajca.
14.08.2019, 09:56

Župan Pauk i gradonačelnik Burić primili najtrofejnijeg izbornika Ivicu Tucka

Povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu u Južnoj Koreji, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić primili su danas izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka.
07.08.2019, 12:45

Svečano obilježena 24. obljetnica VRO „Oluja“

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu je 5. kolovoza održana središnja svečanost na kojoj je prisustvovao župan Goran Pauk sa zamjenicima Darijom Puljić i Nikolom Blaževićem.
06.08.2019, 11:24