Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

11.11.2019, 13:35   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.

Prigodnim govorima nazočnima su se obratili ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikica Mihaljević, te župan Šibensko-kninske Goran Pauk.

Župan Goran Pauk pozdravio je sve okupljene u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i svoje osobno ime.

"Županije kao osnivači osnovnoškolskih i srednjoškolskih odgojno obrazovnih ustanova i jedan od dionika ovog procesa itekako su zainteresirane da se provede obrazovna reforma koja će dovesti do poboljšanja i unapređenja cjelovitog odgojno obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj, a isto tako svjesni smo da se radi o složenom procesu koji se treba postupno provoditi i u kojem svi dionici moraju aktivno sudjelovati. Također, učiteljima i nastavnicima koji su najbitniji dionici procesa kurikularne reforme treba omogućiti trajnu edukaciju, jačanje profesionalnosti, veću autonomiju i kreativnost u radu s učenicima, te sam siguran da će oni uspješno izvršavati sve svoje zadaće koje ih očekuju u ovim promjenama i u tome će imati našu podršku i daljnju uspješnu suradnju." – kazao je župan Goran Pauk i zahvalio svim ravnateljima naših škola, učiteljima i nastavnicima, jer su oni nositelji odgojno-obrazovnog sustava koji svojim predanim radom i promišljanjem pridonose njegovu razvoju i boljitku.

„Danas imam priliku ravnateljima osnovnih škola govoriti o tome gdje smo sada s reformskim procesima, čuti njihovu povratnu informaciju te reći koji su izazovi i što je pred nama. Ovo što sada radimo je prvi veliki korak u reformi obrazovnog sustava, ali svaki daljnji korak zahtjeva nove prilagodne i rješavanje eventualnih problem izazova s kojima se sada susrećemo.“ – kazala je ministrica Blaženka Divjak.

Skup je okupio preko 500 ravnatelja osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske, a svečanost otvaranja pjesmom su uveličali ravnateljski zbor, te Mali orkestar Vodičke glazbe i učenici Osnovne škole Vodice igrokazom.

  FOTO GALERIJA: Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

  11.11.2019 13:39  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Sastao se Stožer civilne zaštite: U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

U četvrtak 27. veljače, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.
prije 13 sata

U Kninu održan okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu"

U sklopu aktivnosti obilježavanja Dana civilne zaštite, Služba civilne zaštite Šibenik u suradnji sa Šibensko–kninskom županijom, Gradom Kninom i Veleučilištem "Marko Marulić" u Kninu je organizirala okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu".
26.02.2020, 14:30

Župan Goran Pauk predao ključeve sanitetskih vozila ravnatelju Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

Župan Goran Pauk predao je danas ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću.
26.02.2020, 13:14