Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

11.11.2019, 13:35   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.

Prigodnim govorima nazočnima su se obratili ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikica Mihaljević, te župan Šibensko-kninske Goran Pauk.

Župan Goran Pauk pozdravio je sve okupljene u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i svoje osobno ime.

"Županije kao osnivači osnovnoškolskih i srednjoškolskih odgojno obrazovnih ustanova i jedan od dionika ovog procesa itekako su zainteresirane da se provede obrazovna reforma koja će dovesti do poboljšanja i unapređenja cjelovitog odgojno obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj, a isto tako svjesni smo da se radi o složenom procesu koji se treba postupno provoditi i u kojem svi dionici moraju aktivno sudjelovati. Također, učiteljima i nastavnicima koji su najbitniji dionici procesa kurikularne reforme treba omogućiti trajnu edukaciju, jačanje profesionalnosti, veću autonomiju i kreativnost u radu s učenicima, te sam siguran da će oni uspješno izvršavati sve svoje zadaće koje ih očekuju u ovim promjenama i u tome će imati našu podršku i daljnju uspješnu suradnju." – kazao je župan Goran Pauk i zahvalio svim ravnateljima naših škola, učiteljima i nastavnicima, jer su oni nositelji odgojno-obrazovnog sustava koji svojim predanim radom i promišljanjem pridonose njegovu razvoju i boljitku.

„Danas imam priliku ravnateljima osnovnih škola govoriti o tome gdje smo sada s reformskim procesima, čuti njihovu povratnu informaciju te reći koji su izazovi i što je pred nama. Ovo što sada radimo je prvi veliki korak u reformi obrazovnog sustava, ali svaki daljnji korak zahtjeva nove prilagodne i rješavanje eventualnih problem izazova s kojima se sada susrećemo.“ – kazala je ministrica Blaženka Divjak.

Skup je okupio preko 500 ravnatelja osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske, a svečanost otvaranja pjesmom su uveličali ravnateljski zbor, te Mali orkestar Vodičke glazbe i učenici Osnovne škole Vodice igrokazom.

  FOTO GALERIJA: Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

  11.11.2019 13:39  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Potpisan Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa lagune na području „Bare“ u gradu Kninu

Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu-laguna na području „Bare“ u gradu Kninu potpisali su danas u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župana Nikola Blažević, gradonačelnik Knina Marko Jelić i član Uprave DIV Grupe Darko Pappo.
prije 10 sata

Usvojen Proračun Šibensko-kninske županije za 2020. godinu

Danas je u prostorijama Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Šibeniku, održana 15. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici usvojili svih 18. točaka dnevnog reda.
prije 15 sata

Završna konferencija projekta „Turistička valorizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante“

Na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca 2019., u Interpretacijskom centru Civitas Sacra u Šibeniku održana je završna konferencija projekta "Turistička valorizacija Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante". Rezultate projekta predstavili su župan Goran Pauk, ravnateljica JU Priroda Šibensko – kninske županije, mr.sc. Anita Babačić Ajduk, glavna projektantica Hrvatskog restauratorskog zavoda, Ana Škevin Mikulandra i dr.sc. Renata Tomljenović, znanstvena suradnica Instituta za turizam iz Zagreba.
06.12.2019, 14:29