Osma prezentacija proizvođača prehrambenih proizvoda Šibensko-kninske županije

18.04.2008, 14:45   /   Ispiši članak

U organizaciji HGK Županijske komore Šibenik u suradnji s HOK Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije i Udruženjem obrtnika Šibenik, danas je održana osma prezentacija proizvođača prehrambenih proizvoda Šibensko-kninske županije na prostoru etno sela DALMATI (ETNOLAND) u Pakovom Selu. Pokrovitelj i ovogodišnje prezentacije je Šibensko-kninska županija, a otvorio ju je Željko Šimunac, zamjenik župana. Na prezentaciji je sudjelovalo tridesetak proizvođača, koji su uz prehrambene proizvode izložili i suvenire, proizvode koji mogu upotpuniti ukupnu ponudu u trgovini i u turizmu.Cilj ove manifestacije je uz predstavljanje proizvođača, promovirati ponudu prehrambenih proizvoda i uspostaviti direktni kontakt između potražnje i ponude prehrambenih proizvoda u županiji, čime bi se olakšalo snabdijevanje hotela i restorana te istovremeno omogućio plasman proizvoda domaćih proizvođača u turističkoj ponudi županije. Želja je ŽK Šibenik podržati i potaknuti domaću proizvodnju hrane, posebice ekološki proizvedene hrane. Gost ovogodišnje manifestacije je ŽK Otočac koja će u suradnji s Udrugom kuhara Ličko-senjske županije svim sudionicima predstaviti gastronomsku ponudu Ličko-senjske županije.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren Društveni dom u Unešiću i nerazvrstana cesta Unešić – Vinovo Donje

Danas su u Unešiću župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić svečanim presijecanjem vrpce otvorili Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.
20.09.2019, 13:52

Ministar turizma Gari Cappelli u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku

Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine na tvrđavi Barone održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i njihovim suradnicima. Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovaralo se o pozitivnoj turističkoj sezoni u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.
20.09.2019, 13:22

IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

U Vodicama je jučer počela IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš koja je već zauzela svoje istaknuto mjesto u regiji. Konferencija je okupila oko tri stotine sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije sa preko sto stručnih radova – predstavnike tijela državne uprave, ovlaštenike na poslovima zaštite okoliša, poduzetnike i investitore te udruge civilnog društva, koji će naredna dva dana raspravljati o aktualnim temama iz područja zaštite okoliša.
20.09.2019, 11:05