Održava se tradicionalni PredBožićni sajam Hrvatskog otočkog proizvoda

23.11.2018, 14:44   /   Ispiši članak

Prezentacija proizvoda, tradicije i kulturne baštine hrvatskih otoka u srcu Zagreba

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije: pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadranka Fržop i v.d. pročelnice za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnja Marasović posjetile su u četvrtak 22. studenoga tradicionalni PredBožićni sajam „Hrvatskog otočkog proizvoda“ koji se do 25. studenoga održava u Zagrebu.

Uz  Šibensko – kninsku županiju, pokrovitelji Sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Grad Zagreb, Dubrovačko – neretvanska županija, Splitsko – dalmatinska županija, Primorsko – goranska županija i Grad Korčula.

Na Sajmu se do 25. studenoga prezentiraju 34 izlagača iz svih otočnih županija među kojima i ovogodišnji dobitnik oznake „Hrvatski otočni proizvod“ Šibensko – kninske županije, OPG Mario Šmit iz Prvić Šepurine sa otoka Prvića i to sa bogatom ponudom uljnih macerata, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, čaja sa škoja i zlatnim balzamom od smilja.

Uz navedeni OPG, na Sajmu nastupaju i izlagači sa otoka Korčule, Visa, Brača, Krka, Hvara, Paga, Raba, Dugog otoka, Iža, Ugljana, Rave, Cresa i poluotoka Pelješca.

Podsjetimo, Sajam je svečano otvoren 16. studenoga nastupom jezerskog KUD „Koledišće“, također vlasnicima oznake „Hrvatski otočni proizvod“ za rukotvorine i suvenire. KUD se predstavio pjesmama i plesovima koji su se najčešće plesali na Trgu Koledišće u vrijeme blagdana. Isto tako izveli su i dio pjesama i plesova iz Jezerskog mornarskog bala koji je uvršten u Hrvatsko kulturno dobro.

Organizator Sajma je Udruga Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“. Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje te brendiranje proizvoda sa prestižnom oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU ujedno i suorganizator sajma, dok  sama organizacija Sajma ima i karakteristike turističke manifestacije koja prikazuje bogatu ponudu, sadržaj, tradiciju i kulturnu baštinu hrvatskih otoka.

  FOTO GALERIJA: Održava se tradicionalni PredBožićni sajam Hrvatskog otočkog proizvoda

  23.11.2018 14:55  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
prije 6 sata

Otpočeo projekt PEPSEA

Početna konferencija projekta PEPSEA – Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Adriatic from Pollution održana je u srijedu 22. svibnja 2019. godine u prostoru Code Hub-a Zadar. Organizator konferencije bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja je ujedno i vodeći partner na projektu.
prije 8 sata

Međuresorna vježba „SIGURNOST 19“ održana u splitskim Divuljama

Župan Goran Pauk jučer je u Divuljama nazočio Međuresornoj vježbi „SIGURNOST 19“ koja je na najbolji način prikazala snagu, spremnost i koordiniranost vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga te njihove tehnike u provedbi zadaća tijekom nadolazeće ljetne požarne sezone.
22.05.2019, 08:51