Održano javno izlaganje o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za novo postrojenje - građevina za skladištenje otpada u Šibeniku

30.08.2018, 11:36   /   Ispiši članak

U Gradskoj vijećnici u Šibeniku održano je javno izlaganje o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za novo postrojenje - građevina za skladištenje otpada u Šibeniku, operatera „CIAN“ d.o.o. iz Splita.

Tvrtka „CIAN“ d.o.o. je pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, pokrenula postupak ishođenja okolišne dozvole za novo postrojenje – građevina za skladištenje otpada u Šibeniku, u gospodarskoj zoni „Podi“. Okolišna dozvola izdaje se s ciljem cjelovite zaštite okoliša putem integriranog sprječavanja i kontrole onečišćenja, osiguravajući visoku razinu zaštite okoliša i uvjete za sprječavanje značajnog onečišćenja okoliša zbog industrijskih aktivnosti. Okolišnu dozvola za rad postrojenja, operater je dužan ishoditi prije puštanja u rad postrojenja.

U sklopu postupka ishođenja okolišne dozvole, temeljem Odluke Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije povjereno je provođenje javne rasprave, a koja se provodi od 16. kolovoza do 14. rujna 2018. godine.

U sklopu javne rasprave omogućen je javni uvid u Stručnu podlogu za ishođenje okolišne dozvole u predvorju zgrade gradske uprave Grada Šibenika, Trg palih branitelja Domovinskog rata I, Šibenik, a isti se može izvršiti i na internetskim stranicama Šibensko-kninske županije (www.sibensko-kninska-zupanija.hr), Grada Šibenika (www.sibenik.hr) i Ministarstva zaštite okoliša i energetike (www.mzoe.hr) do kraja javne rasprave.

U okviru javne rasprave, u Gradskoj vijećnici u Šibeniku, održano je javno izlaganje o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole. Javno izlaganje vodila je dr. sc. Sanja Slavica Matešić, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove. Izlaganju su prisustvovali predstavnici operatera tvrtke „CIAN“ d.o.o., te izrađivač Stručne podloge „IPZ Uniprojekt Terra“ d.o.o.. Javnom izlaganju odazvali su se predstavnici Grada Šibenika, tvrtke Podi-Šibenik d.o.o., predstavnici lokalnih medija i nekoliko građana.

Zainteresiranoj javnosti izrađivač Stručne podloge, prezentirao je Stručnu podlogu za ishođenje okolišne dozvole za novo postrojenje, odnosno za građevinu za skladištenje otpada. Tijekom javnog izlaganja, izrađivač stručne podloge, kao i operater odgovorili su na postavljena pitanja građana.

Zainteresirana javnost može svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole dati do 14. rujna 2018. godine, odnosno do zaključenja javne rasprave, na mjestu javne rasprave ili iste može pismeno dostaviti Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije.

Nakon provedene javne rasprave sva mišljenja, prijedlozi i primjedbe dostavljaju se Ministarstvu zaštite okoliša i energetike

 

Fotografija preuzeta s portala ŠibenikIN.

  FOTO GALERIJA: Održano javno izlaganje o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za novo postrojenje - građevina za skladištenje otpada u Šibeniku

  30.08.2018 11:40  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Uz Dan državnosti Republike Hrvatske položeni vijenci i zapaljene svijeće

Uoči obilježavanja 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske, šibensko - kninski župan Goran Pauk, te njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te svima onima koji su dali svoj život za stvaranje samostalne hrvatske države temeljene na demokratskim načelima.
24.06.2019, 09:29

Uz bogati kulturno zabavni program održan 7. festival Hrvatskog otočnog proizvoda u Prvić Šepurini

Sedmi festival Hrvatskog otočnog proizvoda u Šibensko-kninskoj županiji održao se 22. i 23. lipnja na otoku Prviću.
23.06.2019, 21:11

Obilježena 27. obljetnica oslobođenja Miljevaca

Povodom obilježavanja 27. obljetnice oslobođenja Miljevaca, župan šibensko - kninski Goran Pauk, te njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić odali su počast poginulim braniteljima u oslobodilačkoj akciji Miljevci polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Spomen obilježja u Drinovcima.
21.06.2019, 12:27