Održano javno izlaganje o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za novo postrojenje - građevina za skladištenje otpada u Šibeniku

30.08.2018, 11:36   /   Ispiši članak

U Gradskoj vijećnici u Šibeniku održano je javno izlaganje o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za novo postrojenje - građevina za skladištenje otpada u Šibeniku, operatera „CIAN“ d.o.o. iz Splita.

Tvrtka „CIAN“ d.o.o. je pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, pokrenula postupak ishođenja okolišne dozvole za novo postrojenje – građevina za skladištenje otpada u Šibeniku, u gospodarskoj zoni „Podi“. Okolišna dozvola izdaje se s ciljem cjelovite zaštite okoliša putem integriranog sprječavanja i kontrole onečišćenja, osiguravajući visoku razinu zaštite okoliša i uvjete za sprječavanje značajnog onečišćenja okoliša zbog industrijskih aktivnosti. Okolišnu dozvola za rad postrojenja, operater je dužan ishoditi prije puštanja u rad postrojenja.

U sklopu postupka ishođenja okolišne dozvole, temeljem Odluke Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije povjereno je provođenje javne rasprave, a koja se provodi od 16. kolovoza do 14. rujna 2018. godine.

U sklopu javne rasprave omogućen je javni uvid u Stručnu podlogu za ishođenje okolišne dozvole u predvorju zgrade gradske uprave Grada Šibenika, Trg palih branitelja Domovinskog rata I, Šibenik, a isti se može izvršiti i na internetskim stranicama Šibensko-kninske županije (www.sibensko-kninska-zupanija.hr), Grada Šibenika (www.sibenik.hr) i Ministarstva zaštite okoliša i energetike (www.mzoe.hr) do kraja javne rasprave.

U okviru javne rasprave, u Gradskoj vijećnici u Šibeniku, održano je javno izlaganje o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole. Javno izlaganje vodila je dr. sc. Sanja Slavica Matešić, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove. Izlaganju su prisustvovali predstavnici operatera tvrtke „CIAN“ d.o.o., te izrađivač Stručne podloge „IPZ Uniprojekt Terra“ d.o.o.. Javnom izlaganju odazvali su se predstavnici Grada Šibenika, tvrtke Podi-Šibenik d.o.o., predstavnici lokalnih medija i nekoliko građana.

Zainteresiranoj javnosti izrađivač Stručne podloge, prezentirao je Stručnu podlogu za ishođenje okolišne dozvole za novo postrojenje, odnosno za građevinu za skladištenje otpada. Tijekom javnog izlaganja, izrađivač stručne podloge, kao i operater odgovorili su na postavljena pitanja građana.

Zainteresirana javnost može svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole dati do 14. rujna 2018. godine, odnosno do zaključenja javne rasprave, na mjestu javne rasprave ili iste može pismeno dostaviti Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije.

Nakon provedene javne rasprave sva mišljenja, prijedlozi i primjedbe dostavljaju se Ministarstvu zaštite okoliša i energetike

 

Fotografija preuzeta s portala ŠibenikIN.

  FOTO GALERIJA: Održano javno izlaganje o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za novo postrojenje - građevina za skladištenje otpada u Šibeniku

  30.08.2018 11:40  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Počelo s radom reciklažno dvorište u Drnišu

Čak 85% troškova projekta financirano bespovratnim sredstvima EU
18.04.2019, 15:09

Održan preventivni projekt „Dan kao san“

Edukativno - preventivni program u organizaciji Policijske uprave i Grada Šibenika održan u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik
18.04.2019, 13:34

Ivan Bujas iz Šibensko-kninske županije odlazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Liege (Belgija)

Eurodyssee – program razmjene mladih Skupštine europskih regija
18.04.2019, 13:31