Održani radni sastanci povodom donošenja nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru

29.03.2019, 15:07   /   Ispiši članak

Nacrt Uredbe predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture predstavili u Šibensko - kninskoj županiji

Dana 28. i 29. ožujka šibensko – kninski župan Goran Pauk i suradnici održali su radne sastanke sa predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, pomoćnikom ministra Anđelkom Petrinićem i njegovim suradnicima na temu nacrta nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru, provedbe postupka dodjele koncesijskih odobrenja na području gradova i općina te pripreme za nadolazeću sezonu 2019.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izradilo je tekst nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru u cilju rješavanja dijela problema u primjeni važeće Uredbe koji su se u praksi pojavljivali.

Nacrt Uredbe i prijedlozi predstavljeni su u našoj županiji, a na sastanku su sudjelovali predstavnici gradova Šibenik, Vodice i Skradin, predstavnici općina Tisno, Murter – Kornati, Tribunj, Bilice, Primošten i Rogoznica i predstavnici Lučke kapetanije Šibenik i Lučke uprave Šibensko – kninske županije.

Također, u petak 29. ožujka predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture gradova održali su radni sastanak sa predstavnicima šest jadranskih županija. Uz Šibensko – kninsku županiju sastanku su nazočili pročelnici iz Istarske, Primorsko – goranske, Zadarske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije.

Radna rasprava pokazala je različitosti između obalnih županija, a koji su dali svoje prijedloge i sugestije kojima će se nacrt Uredbe dopuniti prije nego se isti uputu na javno savjetovanje.

Tijekom dvodnevnog boravka u Šibensko – kninskoj županiji, članovi radne skupine posjetili su radove u luci Vrnaža na području grada Šibenika te u općini Murter – Kornati proširenje luke otvorene za javni promet te infrastrukturni zahvat dogradnje glavne rive.

  FOTO GALERIJA: Održani radni sastanci povodom donošenja nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru

  29.03.2019 15:13  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
prije 10 sata

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05