Održani radni sastanci povodom donošenja nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru

29.03.2019, 15:07   /   Ispiši članak

Nacrt Uredbe predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture predstavili u Šibensko - kninskoj županiji

Dana 28. i 29. ožujka šibensko – kninski župan Goran Pauk i suradnici održali su radne sastanke sa predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, pomoćnikom ministra Anđelkom Petrinićem i njegovim suradnicima na temu nacrta nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru, provedbe postupka dodjele koncesijskih odobrenja na području gradova i općina te pripreme za nadolazeću sezonu 2019.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izradilo je tekst nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru u cilju rješavanja dijela problema u primjeni važeće Uredbe koji su se u praksi pojavljivali.

Nacrt Uredbe i prijedlozi predstavljeni su u našoj županiji, a na sastanku su sudjelovali predstavnici gradova Šibenik, Vodice i Skradin, predstavnici općina Tisno, Murter – Kornati, Tribunj, Bilice, Primošten i Rogoznica i predstavnici Lučke kapetanije Šibenik i Lučke uprave Šibensko – kninske županije.

Također, u petak 29. ožujka predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture gradova održali su radni sastanak sa predstavnicima šest jadranskih županija. Uz Šibensko – kninsku županiju sastanku su nazočili pročelnici iz Istarske, Primorsko – goranske, Zadarske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije.

Radna rasprava pokazala je različitosti između obalnih županija, a koji su dali svoje prijedloge i sugestije kojima će se nacrt Uredbe dopuniti prije nego se isti uputu na javno savjetovanje.

Tijekom dvodnevnog boravka u Šibensko – kninskoj županiji, članovi radne skupine posjetili su radove u luci Vrnaža na području grada Šibenika te u općini Murter – Kornati proširenje luke otvorene za javni promet te infrastrukturni zahvat dogradnje glavne rive.

  FOTO GALERIJA: Održani radni sastanci povodom donošenja nove Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru

  29.03.2019 15:13  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren Društveni dom u Unešiću i nerazvrstana cesta Unešić – Vinovo Donje

Danas su u Unešiću župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić svečanim presijecanjem vrpce otvorili Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.
20.09.2019, 13:52

Ministar turizma Gari Cappelli u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku

Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine na tvrđavi Barone održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i njihovim suradnicima. Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovaralo se o pozitivnoj turističkoj sezoni u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.
20.09.2019, 13:22

IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

U Vodicama je jučer počela IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš koja je već zauzela svoje istaknuto mjesto u regiji. Konferencija je okupila oko tri stotine sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije sa preko sto stručnih radova – predstavnike tijela državne uprave, ovlaštenike na poslovima zaštite okoliša, poduzetnike i investitore te udruge civilnog društva, koji će naredna dva dana raspravljati o aktualnim temama iz područja zaštite okoliša.
20.09.2019, 11:05