Održani 2. susreti vinara Šibensko - kninske županije

13.02.2020, 07:37   /   Ispiši članak

Projekt Taste Šibenik-Knin County je jučer 12.2.2020. okupio vinare na 2. susretima vinara Šibensko-kninske županije.

Skup je održan u prostoru JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a razlog okupljanja je edukacija ali i izmjena iskustava i informacija među vinarima te usklađivanje planova za predstojeće zajedničke aktivnosti.

Teme predavanja „Jabučno mliječna fermentacija“ i „Stabilizacija i punjenje vina u boce“  odabrali su sami vinari kroz anketu koja je ispitala njihove interese i potrebe a vinar, enolog i profesor na Sveučičištu u Splitu Leo Gracin pripremio je i održao predavanja na odabrane teme. Vinari su se aktivno uključili u izlaganja postavljanjem konkretnih primjera i pitanja na koja im je prof. Gracin davao konkretne odgovore a mogli su čuti i iskustva svojih kolega.

Drugi dio predavanje odnosio se na izvoz vina , maslinovih ulja i craft piva putem e-shop aplikacije „The Wine and More“ koja malim proizvođačima nudi zajedničku mrežu distribucije , promocije i tehničke podrške u izvozu njihovih proizvoda. Osnivač i vlasnik e-shopa Dario Drmač detaljno je objasnio kako funkcionira aplikacija i najavio atraktivne novosti koje će uskoto biti implementirane što je veoma zaintrigiralo prisutne i potaklo ih da ozbiljno razmisle o tim mogućnostima.

  FOTO GALERIJA: Održani 2. susreti vinara Šibensko - kninske županije

  13.02.2020 07:40  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ministar Butković u Šibensko-kninskoj županiji potpisao ugovore ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je danas u Šibensko–kninskoj županiji povodom potpisivanja ugovora u svrhu unaprjeđenja prometnih sustava u Gradu Šibeniku te više ugovora u svrhu izgradnje i unaprjeđenja lučkih infrastruktura na području Šibensko-kninske županije.
21.02.2020, 17:12

U Ministarstvu državne imovine održan sastanak na temu revitalizacije otoka Smokvica

U utorak, 18. veljače 2020., u Ministarstvu državne imovine, ministar Mario Banožić održao je radni sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, predstavnicima tvrtke Zelene nekretnine d.o.o., predstavnicima Ministarstva obrane te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
18.02.2020, 14:51

Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici

Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, sa suradnicima, boravila je danas u Šibensko-kninskoj županiji gdje je održan radni sastanak na temu „Luka otvorena za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš“.
17.02.2020, 15:01