Održani 2. susreti vinara Šibensko - kninske županije

13.02.2020, 07:37   /   Ispiši članak

Projekt Taste Šibenik-Knin County je jučer 12.2.2020. okupio vinare na 2. susretima vinara Šibensko-kninske županije.

Skup je održan u prostoru JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a razlog okupljanja je edukacija ali i izmjena iskustava i informacija među vinarima te usklađivanje planova za predstojeće zajedničke aktivnosti.

Teme predavanja „Jabučno mliječna fermentacija“ i „Stabilizacija i punjenje vina u boce“  odabrali su sami vinari kroz anketu koja je ispitala njihove interese i potrebe a vinar, enolog i profesor na Sveučičištu u Splitu Leo Gracin pripremio je i održao predavanja na odabrane teme. Vinari su se aktivno uključili u izlaganja postavljanjem konkretnih primjera i pitanja na koja im je prof. Gracin davao konkretne odgovore a mogli su čuti i iskustva svojih kolega.

Drugi dio predavanje odnosio se na izvoz vina , maslinovih ulja i craft piva putem e-shop aplikacije „The Wine and More“ koja malim proizvođačima nudi zajedničku mrežu distribucije , promocije i tehničke podrške u izvozu njihovih proizvoda. Osnivač i vlasnik e-shopa Dario Drmač detaljno je objasnio kako funkcionira aplikacija i najavio atraktivne novosti koje će uskoto biti implementirane što je veoma zaintrigiralo prisutne i potaklo ih da ozbiljno razmisle o tim mogućnostima.

  FOTO GALERIJA: Održani 2. susreti vinara Šibensko - kninske županije

  13.02.2020 07:40  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
prije 17 sata

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06