Održana svečana dodjela nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

20.12.2018, 09:55   /   Ispiši članak

Troje nagrađenih sa područja Šibensko - kninske županije

Zamjenica župana Darija Puljić i v.d. pročelnice za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnja Marasović, u ime Šibensko – kninske županije prisustvovale su svečanoj dodjeli nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ koja se održala 19. prosinca 2018. u Esplanade Hotel Zagreb u Zagrebu.

Među više od 150 zaprimljenih prijava iz cijele države, tri nagrade stigle su u Šibensko – kninsku županiju: Jurlinovi dvori iz Drage u Primoštenu Burnom nagrađeni su Srebrnom poveljom u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“, Jezerski mornarski bal iz Jezera osvojio je Srebrnu povelju u kategoriji „Ruralno – turističke manifestacije“ dok je Brončanu povelju u kategoriji „ Poduzetnici u ruralnom turizmu“ dobila Konoba Prslika sa otoka Zlarina.  

Projekt i svečana dodjela „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ održala se u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore.

Projektom „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti i proizvođači te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma.

  FOTO GALERIJA: Održana svečana dodjela nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

  20.12.2018 10:01  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.
19.07.2019, 14:28

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.
16.07.2019, 13:46

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24