Održana svečana dodjela nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

20.12.2018, 09:55   /   Ispiši članak

Troje nagrađenih sa područja Šibensko - kninske županije

Zamjenica župana Darija Puljić i v.d. pročelnice za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnja Marasović, u ime Šibensko – kninske županije prisustvovale su svečanoj dodjeli nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ koja se održala 19. prosinca 2018. u Esplanade Hotel Zagreb u Zagrebu.

Među više od 150 zaprimljenih prijava iz cijele države, tri nagrade stigle su u Šibensko – kninsku županiju: Jurlinovi dvori iz Drage u Primoštenu Burnom nagrađeni su Srebrnom poveljom u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“, Jezerski mornarski bal iz Jezera osvojio je Srebrnu povelju u kategoriji „Ruralno – turističke manifestacije“ dok je Brončanu povelju u kategoriji „ Poduzetnici u ruralnom turizmu“ dobila Konoba Prslika sa otoka Zlarina.  

Projekt i svečana dodjela „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ održala se u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore.

Projektom „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti i proizvođači te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma.

  FOTO GALERIJA: Održana svečana dodjela nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

  20.12.2018 10:01  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Župan Pauk izabran za potpredsjednika Međunarodnog koordinacijskog odbora "Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća"

Suradnja Italije, Hrvatske i Crne Gore na promociji zajedničkog kulturnog dobra pod zaštitom UNESCO - a
17.01.2019, 11:16

U Zagrebu održana sjednica Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija

Uoči izbora za Europski parlament institucije aktivno rade na osvještavanju građana o važnosti sudjelovanja
17.01.2019, 08:38

Vlada Republike Hrvatske sa županima raspravljala o prijedlogu novih statističkih regija

Na zajedničkom sastanku izdvojene dvije varijante kao konačni prijedlozi nove podjele
15.01.2019, 15:04