U Kninu održana sjednica Vlade Republike Hrvatske

04.08.2017, 23:37   /   Ispiši članak

Župan Goran Pauk u Kninu je prisustvovao na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Ovo je treća sjednica Vlade RH u mandatu premijera Andreja Plenkovića koja se održala izvan Zagreb, a na kojoj je izneseno izvješće o dosad učinjenim i budućim projektima u Gradu Kninu i Šibensko-kninskoj županiji, te su prihvaćeni svi prijedlozi i nacrti s dnevnog reda.

Vlada je dala suglasnost i ovlaštenje za prijenos prava vlasništva i vlasničkih ovlasti na poslovnim prostorima u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Kninu, pokrenula osnivanja zemljišne knjige za k.o. Knin, odlučila o prebijanju obveza Grada Knina prema Republici Hrvatskoj nastalih temeljem Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo te pokrenula postupak iskazivanja interesa za osiguranje stanova za djelatne vojne osobe s rasporedom službe na području Grada Knina.

Župan Goran Pauk na sjednici Vlade rekao je kako Šibensko – kninska županija ravnomjerno raste u nizu područja, a pažnja se pridaje svim njenim dijelovima, od otoka i obale do Zagore. Upravo ta bogata raznovrsnost naše županije nudi predispozicije za razvoj novih i inovativnih projekata koji se temelje na bogatoj turističkoj i kulturnoj baštini, prirodnim bogatstvima te obrazovanju, poduzetništvu i novim tehnologijama. Župan je zatražio pomoć Vlade u realizaciji dugogodišnjeg prioriteta kao što je projekt izgradnje brze ceste Šibenik – Drniš – Knin koja je žila kucavica za Šibensko-kninsku županiju.

“Kao turistička županija sa dva nacionalna parka imamo projekte važne za turizam, ali prije svega za održivo upravljanje prirodnim resursima u turističke svrhe.  Šest godina potražujemo prostor koji nam je ključan za nastavka druge faze Kanala sv. Ante i stavljanje u funkciju UNESCO-va spomenika tvrđave sv. Nikole.“, rekao je župan. Također je zamolio da se što prije donese odluka o izradi novog Prostornog plana za Nacionalni parka Krka i Kornati budući postoji veliki broj problema i neusklađenosti koje je potrebno revidirati kroz novi PP, a poglavito u smislu realizacije novih projekata financiranih iz EU.

Župan je upoznao Vladu RH i s projektom purifikacijskog centra u uvali sv. Petra, Vrnaža, luka Bilice i luka Peleš u Rogoznici.

Po završetku sjednice u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpredsjednica Vlade Martine Dalić i Marije Burić Pejčinović, potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića i Predraga Štromara, ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabriele Žalac i ministra branitelja Tome Medveda potpisano je 14 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte važne za gospodarski razvoj Grada Knina i Šibensko - kninske županije vrijedne 180 milijuna kuna.  Među važnijim projektima su: Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture „Adriatic Business Centre – ABC“, Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke.

Župan Goran Pauk zahvalio je na potpisanim ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava koja će se sliti u Šibensko-kninsku županiju,  te na dosadašnjim i budućim naporima Vlade RH.

Prije sjednice Vlade RH premijer Plenković i ministar obrane Krstičević u pratnji župana Pauka i gradonačelnika Knina Jelića obišli su gasitelje kod Kistanja.

 

  FOTO GALERIJA: U Kninu održana sjednica Vlade Republike Hrvatske

  05.08.2017 10:11  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izmjene prostornog plana

Šibensko-kninska županija u postupku je donošenja Odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Županije. Tim povodom župan Goran Pauk zajedno s članovima stručne službe tijekom ovog tjedna nastavlja obilaziti jedinice lokalne samouprave Šibensko-kninske županije gdje s njihovim čelnicima razgovara o potencijalnim izmjenama prostornog plana.
18.07.2018, 08:52

Izmjene prostornog plana

Šibensko-kninska županija u postupku je donošenja Odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Županije. Tim povodom župan Goran Pauk zajedno s članovima stručne službe tijekom ovog tjedna nastavlja obilaziti jedinice lokalne samouprave Šibensko-kninske županije gdje s njihovim čelnicima razgovara o potencijalnim izmjenama prostornog plana.
18.07.2018, 08:52

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Kijevo

Župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević nazočili su danas svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, održanoj u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.
16.07.2018, 13:47