Održana sjednica Županijska skupštine

16.11.2017, 07:49   /   Ispiši članak

Usvojen Proračun Šibensko-kninske županije za 2018. godinu

Aktualni sat Županijske skupštine protekao je pitanjima vijećnika koja su se uglavnom odnosila na probleme gospodarenja otpadom i zaštiti okoliša naše županije, te navodnjavanja Petrova Polja kod Drniša.

Vezano za nerazumno i nekontrolirano odlaganje otpada  van europskih standarda, zbog čega bi Europska unija mogla našoj županiji odrediti i kaznene penale, aktualizirala je vijećnica  Tanja Radić Lakoš. Župan Goran Pauk istaknuo je da je ugovor za nabavu opreme za CGO Bikarac realiziran, te je sva oprema nabavljena. Obje pretovarne stanice u Pirovcu i Biskupiji imaju pravomoćnu uporabnu, potpisan je ugovor za nadzor nad projektiranjem i građenjem MBO, otvoreno je reciklažno dvorište na lokaciji Bikarac za građane Šibenika.

„Također su odobrena sredstva za reciklažno dvorište gradu Vodicama i Drnišu, a u tijeku je priprema dokumentacije za sanaciju odlagališta Leć  u Vodicama  i Moseć u gradu Drnišu te Mala Promina u Kninu, a nabavljeno je mobilno reciklažno dvorište u općini Kistanje.“, pojasnio  je župan Pauk.

Vijećnici Ivica Ledenko iz koalicije Most-Loza i Vlatka Duilo (HNS) pokrenuli su pitanje Lećevice i zbrinjavanja otpada tvrtke GIRK Kalun kod Drniša. Župan je istaknuo da je županijska administracija napravila sve moguće po pitanju Lećevice, a što se tiče Kaluna taj dio nije pod ingerencijom Županije, tvrtka je dobila dozvolu od Ministarstva zaštite okoliša. Također je naglasio da u prostornom planu nema ucrtanog mjesta za gospodarenje otpadom kod Drniša.

Nakon aktualnog sata usvojen je zapisnik sa zadnje sjednice i predloženi dnevni red od 15 točaka među kojima i Proračun Šibensko-kninske županije za 2018. godinu.  Ukupan proračun za 2018. godinu iznosi 586.431.00 kuna što je za 11,39 % više u odnosu na proračun za tekuću godinu. Svi prihodi koji se uplaćuju u proračun i svi izdaci koji se izvršavaju iz riznice planiraju se u iznosu od 211.909.997 kuna, što je za 34,93% više u odnosu na proračun za tekuću godinu. Ovako visoki porast odnosi se uglavnom na nove projekte koji su raspoređeni po upravnim odjelima i proračunskim korisnicima.

 

  FOTO GALERIJA: Održana sjednica Županijska skupštine

  16.11.2017 12:53  

  Ključne riječi:   Usvojen proračun ŠKŽ za 2018 / Županijska skupština

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija na konferenciji o iskustvima Poljske s EU fondovima

Konferencija „Iskustva Poljske u pregovaračkim procesima i važnost regionalnih operativnih programa za razvoj regija“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU održana je u petak 22. veljače u Zagrebu.
22.02.2018, 13:49

Održana treća sjednica Partnerskog vijeća Šibensko-kninske županije

Na današnjoj, trećoj po redu, sjednici Partnerskog vijeća Šibensko-kninske županije usvojen je Zapisnik s prošle sjednice, održane 12. prosinca 2017., nakon čega su ravnteljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, Mira Lepur i župan Goran Pauk predstavili strateški okvir i strateške projekte Razvojne strategije Šibensko-kninske županije.
21.02.2018, 15:27

Održana 13. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

U šibenskoj Gradskoj vijećnici danas je održana 13. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, kojoj su osim članova Vijeća nazočili i: župan Goran Pauk; zamjenica župana Darija Puljić; gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić; zamjenik gradonačelnika Grada Knina Marijo Ćaćić, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur i predstojnik šibenskog Zavoda za zapošljavanje Luka Petrina.
21.02.2018, 15:15