Održana sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije

18.05.2020, 14:27   /   Ispiši članak

U prostorijama Policijske uprave Šibensko-kninske održana je danas sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Na sjednici se raspravljalo o pripremi protupožarne sezone, kao i o potencijalnim ugrozama od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić predstavio je Izvješće o stanju zaštite od požara na području Šibensko-kninske županije u 2019. godini, koje je jednoglasno usvojeno.

Prvog dana 2020. godine na snagu je stupio novi Zakon o vatrogastvu, a Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije svoje djelovanje treba s njim uskladiti do kraja godine.

Glavni vatrogasni zapovjednik izvijestio je Stožer o tome da je napravljen Plan operativne provedbe programa aktivnosti, Plan motrenja kao i Plan angažiranja vatrogasnih snaga na području Šibensko-kninske županije.

Za vrijeme trajanja ovogodišnje protupožarne sezone odobreno je zapošljavanje 180 sezonskih vatrogasaca.

Voditeljica Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije dr. Ankica Parat Baljkas izvijestila je Stožer o epidemiološkoj situaciji u županiji, utvrdivši kako je ona zadovoljavajuća.

Još uvijek nije poznato kako se korisnica Cvjetnog doma u Šibeniku zarazila koronavirusom. Naime, svi zaposlenici i većina korisnika Doma su testirani, a nalazi su im negativni. Danas će se testirati još 50 korisnika, a razmatra se i mogućnost ponovnog testiranja zaražene korisnice.

 

  FOTO GALERIJA: Održana sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije

  18.05.2020 14:30  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije odalo počast hrvatskim braniteljima uoči Dana državnosti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, podno Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položili su vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
29.05.2020, 12:29

U Kninu održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara

Na današnji Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Kninu je održan javni uvid u Prijedlog Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara. Prijedlog zakona izradilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a njime će se zaštiti masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode.
22.05.2020, 15:09

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja g. Ivan Spahija i g. Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.
21.05.2020, 12:05