Održana kampanja podizanja svijesti o projektu Hercultour za studente i srednjoškolce

09.04.2019, 14:34   /   Ispiši članak

Šibensko - kninska županija suorganizator Awareness kampanje u okviru projekta

U ožujku ove godine u okviru provedbe projekta HERCULTOUR Šibensko-kninska županija je uz predstavnike tvrtke Kreator, Ekonomske škole te Veleučilišta u Šibeniku, organizirala  Awareness kampanju – o podizanju svijesti o samom projektu te o ruti kulturnog turizma “Voda – moćna stvarateljica povijesti“.

Projekt HERCULTOUR – strateški je projekt vrijedan 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Prvo predavanje 8. ožujka 2019. godine održano je u Ekonomskoj školi u Šibeniku, a glavna tema predavanja bila je implementacija marketinških strategija u poslovanju. Ruta kulturnog turizma “Voda – moćna stvarateljica povijesti“ predstavljena je kao primjer brendiranja destinacije i razvoja poslovne ideje.

Drugo predavanje održano je 14. ožujka 2019. na Veleučilištu u Šibeniku. Naglasak je bio na istraživanju koje je provedeno prije kreativnih dijelova projekta HERA i kako je to utjecalo na konačni oblik rute.

Šibensko-kninska županija je u okviru provedbe projekta HERCULTOUR sanirala nelegalno odlagalište otpada neposredno uz arheološki lokalitet Velika Mrdakovica koji je dio rute kulturnog turizma te su postavljeni informativni kiosci u Muzej grada Šibenika te Turističku zajednicu Grada Vodica na kojima posjetitelji mogu saznati sve informacije o ruti „Voda – moćna stvarateljica povijesti“ te pogledati njen promotivni video.

Glavni ciljevi ovoga projekta su, između ostaloga, pomoć u prijelazu s tradicionalnog oblika turizma 3S (Sun/Sans/Sea) u razvijeniji i privlačniji oblik turizma 3E (Education/Excitement/Entertainment), razvijanje novog inovativnog turističkog proizvoda koji će ujediniti zajedničku kulturnu i povijesnu baštinu s različitih područja kroz međunarodne rute kulturnog turizma, smanjenje visoke sezonalnosti i promicanje prepoznatljivosti turističkih destinacija koje imaju bogatu kulturnu i povijesnu baštinu , ali još uvijek nisu dobro prepoznate među turoperatorima i turistima.

  FOTO GALERIJA: Održana kampanja podizanja svijesti o projektu Hercultour za studente i srednjoškolce

  09.04.2019 14:42  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Svečano obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

U ime Šibensko - kninske županije zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio je okupljene.
prije 11 sata

U Solarisu se održava Državni stručni skup učitelja i nastavnika matematike

„Funkcija matematike u emocionalnoj inteligenciji učitelja i obratno“
23.04.2019, 14:36

Počelo s radom reciklažno dvorište u Drnišu

Čak 85% troškova projekta financirano bespovratnim sredstvima EU
18.04.2019, 15:09