Održana šesta sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

11.05.2018, 14:24   /   Ispiši članak

Šesta sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije započela je aktualnim satom na kojem je župan Goran Pauk, na traženje vijećnika, objasnio ulogu Partnerskog vijeća za tržište rada čiji je nositelj Šibensko-kninska županija, a operativno ga vodi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Na samom početku usvojen je Zapisnik o radu pete sjednice, održane u ožujku, a potom i Dnevni red današnje sjednice s ukupno 26 točaka.

U nastavku sjednice prihvaćen je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Šibensko-kninske županije za 2017. godinu. Prihvaćena su i izvješća o radu i financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne skrbi domova za starije i nemoćne osobe za 2017. godinu.

Većinom glasova županijskih vijećnika prihvaćeno je Izvješće o stanju sustava civilne zaštite za 2017. godinu kao i Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite za razdoblje od 2018. d0 2021. godine.

Županijski vijećnici dali su suglasnost Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti iz Knina, Osnovnoj školi Kistanje i Srednjoj školi Ivana Meštrovića iz Drniša za sklapanje ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrada.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen je i Prijedlog oluke o dodjeli nagrada i priznanja Šibensko-kninske županije u 2018. godini.

Tako će na svečanoj sjednici Županijske skupštine Šibenskoj narodnoj glazbi  biti  uručena Nagrada Šibensko-kninske županije, povodom 170.-e obljetnice utemeljenja, te iznimnog doprinosa u očuvanju i promicanju hrvatske glazbene kulture u zemlji i inozemstvu.

Mr.sc. Josip Ćuzela Nagradu Šibensko-kninske županije zaslužio je višegodišnjim radom i ostvarenim iznimnim rezultatima značajnim za doprinos  kulturi i očuvanju kulturne baštine Šibensko-kninske županije.

93. Zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO dodijeljen je Grb Šibensko-kninske županije, zbog inzimnog doprinosa u obrani Šibensko-kninske županije od požara, podizanju razine sigurnosti ljudi, materijalnih i prirodnih dobara, te odvijanju turističke sezone u 2017. godini.

Dr.sc. Marijani Borić  Grb Šibensko-kninske županije je dodijeljen  zbog inzimnog rada i doprinosa na istraživanjima i afirmaciji života i djela Fausta Vrančića, a Laguni Trade d.o.o. zbog inzimnog doprinosa u razvoju nautičkog turizma i kontinuiranog investicijskog ciklusa u podizanju kvalitete usluga Marine Frapa.

Plaketa Šibensko-kninske županije dodojeljena je Memorijalnom centru  „Faust Vrančić“ zbog inzimnog doprinosa promociji hrvatske kulturne baštine, posebice znanstvenog nasljeđa glasovitog Šibenčanina Fausta Vrančića; Udruzi  „Kampanel 1861“ iz Unešića zbog  desetogodišnjeg rada i provedbe projekta „Oživimo i očuvajmo Zagoru“, te organiziranja manifestacija u svrhu očuvanja, revitalizacije i promocije Zagore kao turističke destinacije.

Udruzi „ZvoniMir“ dodijeljena  je Plaketa Šibensko-kninske županije, zbog inzimnog doprinosa razvoju civilnog društva i pomoći najugroženijim pojedincima i skupinama u svrhu poboljšanja kvalitete života stanovnika i razvoja zajednice u kojoj djeluje.

 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Održana šesta sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

  11.05.2018 14:28  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Pobjednici foto natječaja „Volim svoju županiju“ nagrađeni u Šibeniku

Treće izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice s 2835 prijavljenih fotografija izazvalo je najveći interes dosad.
24.05.2018, 12:27

Šibensko-kninskoj županiji dodijeljeno više od 50 milijuna kuna za financiranje tri projekta zaštite prirodnih vrijednosti

Danas su u Drnišu potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga Promicanje održivog razvoja prirodne baštine u okviru Operativnog programa“Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“
22.05.2018, 15:13

Dogus Grupa i INA šibenskoj bolnici donirali 200.000,00 kuna za kupnju dječjeg gastroskopa

Predsjednik Uprave INA-e Zoltán Áldott i glavni izvršni direktor tvrtke D-Marin Burak Baykan uručili su danas ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije, dr. Sanji Jakelić donaciju u iznosu od 200.000,00 kuna. Taj će iznos biti utrošen za kupnju gastroskopa za potrebe odjela pedijatrije.
22.05.2018, 14:05